Д-р Анна Джуркова – Ортодонт гр. Пловдив

14524
ИЗТЕКЪЛ АБОНАМЕНТ

Д-р Анна Джуркова е завършила Стоматологичния факултет в град Пловдив през 1985 година.
От 1989 г. работи в същия факултет първоначално като ординатор в Детското отделение към тогавашната факултетна поликлиника.
От тогава (1991г.) е първата ú специалност – детска стоматология.
През 1997г. печели конкурс в катедра Ортодонтия на същия факултет. Втората ú специалност е ортодонтия – 2001г.


По настоящем работи като главен асистент в катедра Ортодонтия към Факултет по дентална медицина.
Има дъщеря, която завърши стоматолотия през 2010г. и понастоящем специализира Ортодонтия във Факултета по Дентална Медицина – Тел Авив, Израел.
Веска Петрова е основен асистент в ортодонтската практика.
ОРТОДОНТИЯ
Ортодонтията е специалност в денталната медицина, която се занимава с диагностика, профилактика и лечение на зъбни и лицеви отклонения.
Целта на ортодонтското лечение е да осигури естетична усмивка със здрави зъби и венци.
Какви са ползите от ортодонтско лечение?
• По добър вид на зъбите, усмивката и лицето.
• Подобрена дъвкателна, понякога и говорна функция.
• По лесно почистване на зъбите.
• По добро самочувствие и увереност при общуване.
• При по-големи пациенти заздравяване на пародонта и/или подпомагане на евентуално следващо протезиране.
2На каква възраст може да започне лечението?
Ортодонтското лечение няма възрастови ограничения.
В идеалния случай децата трябва да бъдат прегледани от ортодонт за първоначална оценка на възраст между 7 и 10 години. Това ще позволи проследяване на детския растеж и смяна на съзъбието до изпадане на всички временни зъби. Всеки случай е индивидуален и при някои деца лечението може да започне преди всички постоянни зъби да са пробили.
В нашата практика средната възраст на пациентите е между 12 и 35 години.
Имаме и по възрастни пациенти, някои от които с пародонтални проблеми (оголване на корените на зъбите и миграция в различни посоки, поради загуба на кост около тях). В тези случай ортодонтското лечение подравнява и възстановява контакта между зъбите. Това ги стабилизира и запазва естественото съзъбие в продължение на години.
Какво включва ортодонтското лечение?
Най-често лечението включва носене на брекети фиксирани към вашите зъби със специално ортодонтско лепило. Посещенията при ортодонта са на всеки 4-6 седмици. Поставянето на брекетите и тяхното носене е безболезнена процедура. Пациентът може да изпита дискомфорт, обаче, няколко часа след поставяне на брекетите, в момента когато зъбите започват да се движат. Този дискомфорт се изразява в изтръпване на зъбите и невъзможност да се отхапват твърди храни.Това състояние продължава най-често от 1 до 3 дни. След този период, движението на зъбите е неусетно. Пациентът привиква към брекетите и забравя, че ги има.
Какво представляват брекетите и как действат те?
Брекетите са метални или керамични пластинки, които се позиционират внимателно върху повърхността на всеки зъб. Те са така устроени, че позволяват преместване на зъба в три равнини, което позволява постигане на правилен краен резултат. През брекетите преминава метална дъга, в която фабрично е заложена идеалната форма на зъбната дъга. Дъгата се прикрепва към брекетите с еластичен модул или метална лигатура. Еластичните модули се предлагат в различни цветове и пациента сам избира какъв цвят ластик ще поставим върху брекетите. Заедно, всички компоненти на брекетната система прилагат сили върху зъбите. Тези сили са леки, но продължителни. Това позволява едновременно с подреждането на зъбите да се преструктурира костта около тях.
Колко дълго ще продължи лечението?
Активното подреждане на зъбите продължава средно от 6 до 24 месеца. Продължителността зависи от типа отклонение. В повечето случай лечението приключва за 1-1,5 години.
След подреждане на зъбите и сваляне на брекетите пациентите спят с т.нар. ретенционни апарати, които задържат постигнатия резултат. Вариантите за задържане на постигнатото подреждане на отделните дъги и захапката са няколко вида.
ПРИ НАС
При вашето първо посещение, ние правим преглед за оценка на зъбното отклонение, ако е налице такова. Запознаваме се с вашите оплаквания и въпроси. Целта е в разговора помежду ни да ви запознаем с възможностите за подобряване естетиката на вашата усмивка. Показваме подобни случаи и етапите през които минава лечението. Уточняваме цената на лечението и възможностите за изплащане на сумата.
Ако сте взели решение да се лекувате, е необходимо да се обадите на нашия телефон, за да уговорим удобен за вас и нас час за първото посещение. На него вземаме отпечатъци от горна и долна челюст и назначаваме да направите рентгенови снимки (обикновено ортопантомография и телерентгенография). Заедно избираме вида на брекетите. Обсъждаме лечебния план отново и отговаряме на въпроси, които сме пропуснали да обсъдим при консултацията или такива, които са възникнали във вас впоследствие.
Внася се първата вноска от уточнената при консултацията цена на лечението.
Важно е да знаете, че цената на ортодонтското лечение покрива всички материали и приспособления, месечните посещения(включително и извънредните), труда, ретенционните апарати и наблюдението в продължение на една година след активното лечение.
Рентгеновите снимки и хирургични манипулации(ако са необходими) не са включени в цената.
Цялата сума се изплаща на месечни вноски до края на лечението.
На второто посещение поставяме брекетите на една от челюстите.
Необходимо е пациентът да бъде с чисти зъби, без зъбен камък и с излекувани кариеси. Ако държите ние да извършим това, уговаряме допълнително посещение. Поставянето на брекетите е напълно безболезнено. В това посещение се дават инструкции за орална хигиена и предупреждаваме пациента за евентуален дискомфорт, който може да изпита следващите 2-3 дни.
КОНТАКТИ
Д-р Анна Джуркова – специализирана ортодонтска практика – www.djurkova.com
Адрес: гр. Пловдив, ул. “Пещерско шосе” 7, ет.3
Тел.: 032 64 98 67
Моб. тел.: 0888 233 404
E-mail: annidjurkova@abv.bg

До мен


Мобилното приложение "До Мен" е направено с цел да улесни максимално достъпът на потребителя до всички полезни, необходими и нужни за него услуги, като му осигури най-близка дестинация, придружена с навигация и контактна информация за търсената от потребителя услуга. Важното за нас е да създадем за потребителите на приложението удобство и комфорт при намирането, свързването и достигането на желаните от тях услуги.

Medical Organizer


Medical Organizer е софтуер, изграден специфично за всички клиенти на zdravenportal.com, за да оптимизира и улесни връзката между пациента и здравните специалисти.
Използвайки Medical оrganizer, имате възможността да структурирате графика си, да планирате и разпределяте безпроблемно ангажиментите си, да контролирате цялостния работен процес и да комуникирате изключително лесно с настоящите и бъдещи Ваши пациенти.

Вижте още...

Zdravenportal.com
най-функционалният и посещаван сайт за здравеопазване в България

Най-големият Здравен портал в България, предоставящ информация за всички новини, новости и иновации в сферата на здравеопазването, медицината и подържането на здрав дух и здраво тяло. Свързващ Ви с най-добрите доктори, лечебни заведения и ветеринарни клиники. Предоставящ Ви възможността за онлайн запазване на часове. Zdravenportal.com съчетава в себе си качество и дизайн, преплетени с максимално удобство и улеснено меню за потребители търсещи, бърза и удобна връзка за здравни услуги, съвети и специалистите и заведенията, които ги предлагат.