Д-р Мариана Маровска - началник Отделение нуклеарна медицина в УМБАЛ „Свети Георги“

5891
ИЗТЕКЪЛ АБОНАМЕНТ

Д-р Мариана Маровска

Началник отделение Нуклеарна медицина

УМБАЛ „Свети Георги” Пловдив

 

Образование:

Медицина -  МУ Пловдив през 1981г

Защитена специалност „ Медицинска радиология „  1989г

 

Професионално развитие:

1981-1983г – ординатор в отделение Медицинска онкология ООД Стара Загора

1983 -1984 -  ординатор в отделение  Нуклеарна медицина в ООД .Стара Загора.

1984г – УМБАЛ „Свети Георги” Пловдив, Клиника по лъчева терапия -сектор Нуклеарна медицина

Гл. асистент към катедра „Клинична онкология” към МУ Пловдив

Началник отделение Нуклеарна медицина от 2016г

 

Професионална компетенция:

Нуклеарна медицина, нуклеарна онкология - метаболитна образна диагностика с позитронни и гама-емисионни радиофармацевтици

Ултразвукова диагностика

Преподавателска дейност

Отделение Нуклеарна медицина е единственото звено в града и региона за провеждане на специализирани нуклеарно-медицински изследвания с цел диагностика на  онкологични и неонкологични заболявания. Разполага с нова, модерна апаратура и висококвалифициран персонал. Отделението, отговаря на всички нормативни изисквания, съобразено е  с комфорта на пациентите и е адаптирано за хора в неравностойно положение.

Осдновна дейност:

Позитронно-емисионна томография, комбинирана с компютърна/ ПЕТ/КТ/ В хирургичния блок на УМБАЛ „Свети Георги“ ЕАД (База II) е разположен модерният хибриден  скенер.Това е най-чувствителният и надежден образен метод за диагностика в онкологията.

В База 1 на УМБАЛ „Свети Георги“ ЕАД е разположено звеното за сцинтиграфски изследвания с гама-емисионни радиофармацевтици - конвенционална гама-камерна сцинтиграфия. Провеждат се изследвания при различни онкологични и неонкологични  заболявания на ендокринната, отделителната, опорно-двигателната, дихателна и други системи.

 

Контакти:

УМБАЛ „Свети Георги” Пловдив,

”Васил Априлов” 15А тел 0359885295823

“Пещерско шосе” 66 тел. 0359885640749

Еmail – marovska@mail.bg

 

До мен


Мобилното приложение "До Мен" е направено с цел да улесни максимално достъпът на потребителя до всички полезни, необходими и нужни за него услуги, като му осигури най-близка дестинация, придружена с навигация и контактна информация за търсената от потребителя услуга. Важното за нас е да създадем за потребителите на приложението удобство и комфорт при намирането, свързването и достигането на желаните от тях услуги.

Medical Organizer


Medical Organizer е софтуер, изграден специфично за всички клиенти на zdravenportal.com, за да оптимизира и улесни връзката между пациента и здравните специалисти.
Използвайки Medical оrganizer, имате възможността да структурирате графика си, да планирате и разпределяте безпроблемно ангажиментите си, да контролирате цялостния работен процес и да комуникирате изключително лесно с настоящите и бъдещи Ваши пациенти.

Вижте още...

Zdravenportal.com
най-функционалният и посещаван сайт за здравеопазване в България

Най-големият Здравен портал в България, предоставящ информация за всички новини, новости и иновации в сферата на здравеопазването, медицината и подържането на здрав дух и здраво тяло. Свързващ Ви с най-добрите доктори, лечебни заведения и ветеринарни клиники. Предоставящ Ви възможността за онлайн запазване на часове. Zdravenportal.com съчетава в себе си качество и дизайн, преплетени с максимално удобство и улеснено меню за потребители търсещи, бърза и удобна връзка за здравни услуги, съвети и специалистите и заведенията, които ги предлагат.