д-р Венислава Александрова – акушер-гинеколог - гр. София

3678
ИЗТЕКЪЛ АБОНАМЕНТ

Аз съм д-р Венислава Александрова – специалист акушер-гинеколог с 10 години опит. Щастлива съпруга и майка, непоправим оптимист и мечтател по душа.

Знам, че посещението при гинеколог е деликатна тема за всяка жена. Вярвам, че атмосферата на спокойствие и доверие, която създавам при всеки преглед е основополагаща за доброто здраве и самочувствие на моите пациентки. Като жена съм наясно с притесненията на моите посетителки на всякаква възраст. Като професионалист знам как да им помогна да се борят за своето женско здраве.
С какви случаи се занимавам? С проследяване на бременност и гинекологични случаи, свързани с репродуктивно здраве, синдром на поликистозните яйчници (СПКЯ), менструални проблеми и ендометриоза, хормонален дисбаланс, полипи и миома. Прочетете повече за квалификацията и опита ми.
Образование и квалификация
Завърших медицинското си образование в Медицински университет в град София през 2012, но още преди да започна следването си знаех, че искам да се занимавам точно с тази специалност.
Специализацията си по Акушерство и гинекология с теоретична и практична подготовка проведох в 1-ва САГБАЛ „ Св. София“, където бях приета по първо желание и след теоретичен изпит. Това е болницата, която винаги ще остане в сърцето ми, не само защото е наистина голяма школа и ми даде всичко, за да ме направи добър специалист, но и защото я чувствах като мой втори дом.
Завършила съм курсове по трансабдоминална тазова ехография, трансвагинална тазова ехография, колпоскопия и деструктивно лечение на преканцерози на маточната шийка, гинекологична ендокринология, хистероскопия.
Член съм на Български лекарски съюз (БЛС) и на съюза на Българско научно дружество по Акушерство и гинекология (БНДАГ)

 

Практика
Към момента извършвам амбулаторни прегледи в:

В частнен кабинет град София, ул. Владайска 95
Аджибадем Сити Клиник" в Младост град София

 

Мобилен телефон:+359 88 211 2083
Работен телефон:+359 2 405 3270

 

 платен преглед

 

В амулаторни условия извършва следните медицински процедури и прегледи:
- Диагностика и лечение от пубертета до менопауза
- Гинекологична консултация, общ гинекологичен преглед
- Диагностика и лечение на инфекциозни заболявания на женска полова система- гъбични, бактериални и вирусни заболявания, както и превенция на тяхното рецидивиране
- Профилактика и превенция на рака на шийката на матката- цитонамазка, HPV тестуване, течно базирана цитология, видео колпоскопия
- Семейно планиране, контрацепция
- Ендокринологична гинекология- хормонални нарушения и тяхното лечение, поликистозен овариален синдром, ранна менопауза и хормонално- заместителна терапия, интерпретиране на отклонения при хормонален дисбаланс и тяхното лечение, нарушение във физиологичното протичане на менопаузата и климактериума
- Трансабдоминална тазова ехография
- Трансвагинална тазова ехография
- Диагноза и лечение на полипи на маточното тяло и маточната шийка
- Диагноза на миоми на матката
- Диагноза на фоликуларни ( функционални ) кисти на яйчниците, както и всякакъв друг вид кисти по време на ехографско изследване и лечение в зависимост от вида на кистата
- Ехография на бременна матка, ултразвуково изследване в ранна бременност
- Проследяване на бременност и женска консултация- ежемесечно проследяване на развитието на плода и диагностициране на отклонения от физиологията. Проследяването на бременност при Д-р Александрова не се извършва по НЗОК от месец септември 2021г. 
- Следене на патологична бременност- прееклампсия, тромбофилия, таласемия и други.
- Фетална биометрия на плода с доплерово изследване
- Доплерова велосиметрия и изследване на кръвотока в маточните съдове
- Фетална морфология трети триместър
- Ехографски скрининг за преждевременно раждане- измерване на маточната шийка чрез трансвагинална ехография и интерпретиране на резултата
- Ултразвуково изследване на плода след 36та г.с
- Ултразвуков скрининг за преждевременно " стареене " на плацентата, утероплацентарна недостатъчност

До мен


Мобилното приложение "До Мен" е направено с цел да улесни максимално достъпът на потребителя до всички полезни, необходими и нужни за него услуги, като му осигури най-близка дестинация, придружена с навигация и контактна информация за търсената от потребителя услуга. Важното за нас е да създадем за потребителите на приложението удобство и комфорт при намирането, свързването и достигането на желаните от тях услуги.

Medical Organizer


Medical Organizer е софтуер, изграден специфично за всички клиенти на zdravenportal.com, за да оптимизира и улесни връзката между пациента и здравните специалисти.
Използвайки Medical оrganizer, имате възможността да структурирате графика си, да планирате и разпределяте безпроблемно ангажиментите си, да контролирате цялостния работен процес и да комуникирате изключително лесно с настоящите и бъдещи Ваши пациенти.

Вижте още...

Zdravenportal.com
най-функционалният и посещаван сайт за здравеопазване в България

Най-големият Здравен портал в България, предоставящ информация за всички новини, новости и иновации в сферата на здравеопазването, медицината и подържането на здрав дух и здраво тяло. Свързващ Ви с най-добрите доктори, лечебни заведения и ветеринарни клиники. Предоставящ Ви възможността за онлайн запазване на часове. Zdravenportal.com съчетава в себе си качество и дизайн, преплетени с максимално удобство и улеснено меню за потребители търсещи, бърза и удобна връзка за здравни услуги, съвети и специалистите и заведенията, които ги предлагат.