Д-р Валентина Кардашева - Началник отделение физикална и рехабилитационна медицина гр. Силистра

42452
ИЗТЕКЪЛ АБОНАМЕНТ

 

„АСМП-ИП-Д-р Валентина Кардашева”-ЕООД

АДРЕС НА ПРАКТИКАТА-ГР. СИЛИСТРА, Бул. Македония-№61, ет.-1, каб.03, личен  телефон -0887151485 

Прегледите се извършват с предварително записване след издадено електронно направление от ОПЛ или специалист  в зала електролечение /на место/ от 08.00-15.00 часа. Носете необходимата медицинска документация.

Работно време на Д-р Кардашева :

 понеделник  и петък  08.00-13.00 ч.

 вторник и четвъртък  13.30-17.30 ч.

Д-р Валентина Кардашева -специалист по физикална и рехабилитационна медицина

Завършила Медицински университет – Варна през 1995 г. Придобита специалност по физикална и рехабилитационна медицина през 2004 г.

Преминала е курсове на следдипломна квалификация за високо специализирани дейности по лазертерапия, електродиагностика и електростимулация, постизометрична релаксация и мобилизация на периферни стави, екстензионна терапия, иглотерапия, мануална терапия.Член е на Асоциацията по физикална медицина и рехабилитация, Дружеството по мануална терапия.

  • 1999-2004 - лекар-ординатор в МБАЛ-Силистра-АД
  • от 2005 -началник отделение по Физикална и рехабилитационна медицина на МБАЛ " Силистра”АД

 Физиотерапевтичен  център  предлага  безлекарствено лечение на болката : Ударно-вълнова терапия с апарат на BTL, Дълбока осцилация, Биоптрон с поляризирана светлина, Биоптрон  MedAll   с цветотерапия и Fullerene  филтър с хиперполяризирана светлина, акупунктура.

Разполага с висококачествена физиоапаратура за лечение на всякакви заболявания на ОДА, ПНС, ЦНС-болки в гърба, кръста, врата, дископатии, радикулити, плексити, възстановяване  след травми и  счупвания, компютърна  болест, периферни парези, лечебна физкултура при инсулти, гръбначни изкривявания.

Ударно-вълновата терапия, позната и като шокуейв, се прилага за трайното премахване на хроничната болка. 

Радиалната ударно-вълнова терапия се прилага с помощта на апарат със специален накрайник, който позволява генерираните ударни вълни да достигнат до още по-голяма дълбочина и да разкрият най-голямото предимство на терапията – моменталното и дълготрайно облекчаване на хроничната болката на пациента.

Организмът задейства естествените оздравителни процеси в засегнатата област. Метаболизмът се повишава и засилва отделянето на растежни фактори, които образуват нови кръвоносни съдове. Те, от своя страна, започват да доставят повече кислород и хранителни вещества в засегнатата зона, стимулирайки оздравяването на болните тъкани.

Отделно от своите основни ефекти, ударно-вълновата терапия повишава производството на колаген (което кара кожата да изглежда по-млада и стегната); редуцира възпалението на тъканите; и разсейва натрупванията от калциеви соли (калцификати).

Някои от най-честите хронични индикации, при които се използва ударно-вълнова терапия, са: болезнено рамо (синдром на замръзналото рамо), синдром на карпалния тунел, калциране на раменната става, тенис лакът (лателарен епикондилит), коляно на скачача (пателарен тендинит), остеофит(шип) на петата, артроза, мускулна регенерация, болка в ТБ става и др.

ТЕРАПИЯТА Е КРАТКА И НЕ БОЛИ

Всяка сесия е с продължителност между 3,5 до 10 минути в зависимост от лекуваната диагноза.

КУРСЪТ СЕ СЪСТОИ ОТ МАЛЪК БРОЙ ТЕРАПИИ

Лечението с шокуейв обикновено се състои от 5 до 7 терапии..

РЕЗУЛТАТИТЕ СА МОМЕНТАЛНИ

Пациентът изпитва облекчаване на болката още след първата терапия – при това без употребата на лекарства. Той възвръща своята подвижност постепенно в рамките на терапевтичния курс. Резултатите след цялата поредица от терапии са дълготрайни.

В зависимост от състоянието на пациента, ударно-вълновата терапия може да бъде използвана както самостоятелно, така и в комбинация с други физиотерапевтични модалности. Лечението в синергия води до по-висока ефективност, по-добри резултати на терапията и намаляване времето, необходимо за рехабилитация. Ударно-вълновата терапия може да бъде комбинирана с електротерапия, ултразвукова , магнитотерапия.

Терапията с „DEEP OSCILLATION”

Представлява терапия, която се базира на импулсно електростатично поле. То се създава в зоната от тялото, която трябва да бъде обработена. Лечението, чрез тази терапия, подобрява трофиката на тъканта, качеството на тъканта, детоксикацията, релаксацията на мускулите, контрола на мускулния тонус, намалява отока, намалява раздразването на кожата. Поради всички тези преимущества терапията се прилага при много случаи на патология. Основните рехабилитационни цели са намалявана на болката и облекчаване на движението. Терапията с „DEEP OSCILLATION” има още противовъзпалителен, имуностимулиращ ефект, подобрява микроциркулацията.

Метални импланти НЕ са противопоказани при този вид терапия!!!

 

Светлинна терапия с лампа "BIOPTRON"

Доказани въздействия са:

  • подобряване микроциркулацията
  • подсилване на имунната система
  • стимулира регенеративните и обновителните процеси в целия организъм
  • подпомага заздравяването на рани
  • облекчава болката или намалява нейната интензивност

Прилага се и при деца.

Биоптрон  MedAll   с цветотерапия и Fullerene  филтър с хиперполяризирана светлина , проникваща на дълбочина  5-6  см.  Има антибактериално, антивирусно действие. Прилага се при алергии, инфекции на горни дихателни пътища, неврологични заболявания, за зарастване на рани, изгаряния, при лечение на болката-ревматоиеден артрит, артроза, кожни проблеми-акне, псориазис, херпес симплекс и херпес зостер, депресии, антиейджинг терапии.

Кабинетът предлага:

  • Физиотерапия и рехабилитация при:
    • Дегенеративни и възпалителни ставни и вертеброгенни заболявания
    • Травматични увреди на опорно-двигателния апарат
    • Околоставни мекотъканни възпалителни заболявания
    • Болести на периферната нервна система – дискови хернии, радикулити, парези
    • Главоболие, мигрена
    • Неврози, депресии, безсъние
    • Гинекологични възпалителни заболявания
    • Възпалителни заболявания на горни и долни дихателни пътища
    • Трудно зарастващи рани и следоперативни цикатрикси
  • Мануална диагностика и мануална терапия
  • Иглотерапия
  • Лазертерапия

В кабинета работят висококвалифицирани специалисти, за които грижата за пациентите и тяхното здраве е на първо място.

 

До мен


Мобилното приложение "До Мен" е направено с цел да улесни максимално достъпът на потребителя до всички полезни, необходими и нужни за него услуги, като му осигури най-близка дестинация, придружена с навигация и контактна информация за търсената от потребителя услуга. Важното за нас е да създадем за потребителите на приложението удобство и комфорт при намирането, свързването и достигането на желаните от тях услуги.

Medical Organizer


Medical Organizer е софтуер, изграден специфично за всички клиенти на zdravenportal.com, за да оптимизира и улесни връзката между пациента и здравните специалисти.
Използвайки Medical оrganizer, имате възможността да структурирате графика си, да планирате и разпределяте безпроблемно ангажиментите си, да контролирате цялостния работен процес и да комуникирате изключително лесно с настоящите и бъдещи Ваши пациенти.

Вижте още...

Zdravenportal.com
най-функционалният и посещаван сайт за здравеопазване в България

Най-големият Здравен портал в България, предоставящ информация за всички новини, новости и иновации в сферата на здравеопазването, медицината и подържането на здрав дух и здраво тяло. Свързващ Ви с най-добрите доктори, лечебни заведения и ветеринарни клиники. Предоставящ Ви възможността за онлайн запазване на часове. Zdravenportal.com съчетава в себе си качество и дизайн, преплетени с максимално удобство и улеснено меню за потребители търсещи, бърза и удобна връзка за здравни услуги, съвети и специалистите и заведенията, които ги предлагат.