Доц. д-р Румяна Русева Андонова д.м. - Анестезиолог гр. София

6391
ИЗТЕКЪЛ АБОНАМЕНТ

Доц. д-р Румяна Русева Андонова д.м. е специалист по анестезиология и реанимация.
Началник е на Отделение по детска анестезиология към Университетската многопрофилна болница за активно лечение и спешна медицина "Н. И. Пирогов" в град София.
Завършва медицина в Москва, I Московски Медицински Институт „Сеченов” през 1984 г.
Професионално развитие
- От 2011. до днес, София, доцент към Отделение по детска анестезиология с операционен блок към Детска хирургия, УМБАЛСМ „Н.И.Пирогов”
- 2010-2011, главен асистент
- 2000-2010 н.с.I ст.
- Март 2001 – Здравен мениджмънт, Медицински факултет, Медицински университет, гр.София
- 1997-2000 н.с. II ст.
- 1994-1997 ординатор анестезиолог-реаниматор
- 1992-1994 лекар-ординатор към Отделение по спешна ендоскопия и функционална диагностика, УМБАЛСМ „Н.И.Пирогов”
- 1988-1991 – редовен аспирант по анестезиология и реанимация и педиатрия в Първи Московски медицински институт „Сеченов”, гр.Москва
- 1987- 1988 - ординатор анестезиолог-реаниматор към Централен операционен блок, УМБАЛСМ „Н.И.Пирогов”
- 1984-1987 - ординатор анестезиолог-реаниматор към ОАРИЛ, Окръжна работническа болница „Р.Ангелова”, гр.Перник
- Специалности анестезиология и реанимация, София 1988 г.
Публикации в над 60 публикации в наши и чуждестранни списания, сборници и материали на конференции и конгреси, участие в 2 монографии на тема детска анестезиология, регионални техники на обезболяване, венозна седация за ендоскопски и образни изследвания, алтернативи на преливане на кръв и кръвни продукти.
Участия във форуми: – десетки конгреси и конференции у нас и в чужбина по анестезиология, детска анестезиология, регионална анестезия, алтернативи на кръвопреливането.
Доц. д-р Румяна Русева Андонова д.м. е член на редица световни, европейски и бълграрски научни и медицински дружества.
Дисертация: 1988-1991г.по анестезиология и реанимация и по педиатрия на тема: Сравнителна характеристика между лечебната ригидна и фибробронхоскопия при деца с хронични гнойни заболявания на белите дробове.
Доктор на медицинските науки (от 25.12.1991г. ВАК, Москва, ВАК, София от 20.02.1992г)
Участие като лекар на Българската полярна база „Св. Климент Охридски” на остров Ливингстън, Антарктика, в ХХ Българска Антарктическа експедиция 2011/2012 г.

До мен


Мобилното приложение "До Мен" е направено с цел да улесни максимално достъпът на потребителя до всички полезни, необходими и нужни за него услуги, като му осигури най-близка дестинация, придружена с навигация и контактна информация за търсената от потребителя услуга. Важното за нас е да създадем за потребителите на приложението удобство и комфорт при намирането, свързването и достигането на желаните от тях услуги.

Medical Organizer


Medical Organizer е софтуер, изграден специфично за всички клиенти на zdravenportal.com, за да оптимизира и улесни връзката между пациента и здравните специалисти.
Използвайки Medical оrganizer, имате възможността да структурирате графика си, да планирате и разпределяте безпроблемно ангажиментите си, да контролирате цялостния работен процес и да комуникирате изключително лесно с настоящите и бъдещи Ваши пациенти.

Вижте още...

Zdravenportal.com
най-функционалният и посещаван сайт за здравеопазване в България

Най-големият Здравен портал в България, предоставящ информация за всички новини, новости и иновации в сферата на здравеопазването, медицината и подържането на здрав дух и здраво тяло. Свързващ Ви с най-добрите доктори, лечебни заведения и ветеринарни клиники. Предоставящ Ви възможността за онлайн запазване на часове. Zdravenportal.com съчетава в себе си качество и дизайн, преплетени с максимално удобство и улеснено меню за потребители търсещи, бърза и удобна връзка за здравни услуги, съвети и специалистите и заведенията, които ги предлагат.