Доц. д-р Лъчезар Джонгов - Хирург гр. София

18213
ИЗТЕКЪЛ АБОНАМЕНТ

Доц. д-р Лъчезар Джонгов е специалист по хирургия, мамология и онкология.
Завеждащ е на Отделение по обща и коремна хирургия в „Специализирана болница за активно лечение по онкология“, град София.
Доц. д-р Лъчезар Джонгов има 26 годишен хирургически стаж.
Завършва медицина през 1987г. в Медицинска академия, София. Работи 3 години като завеждащ отделение по съдебна
медицина към Окръжна болница, Враца. От 1990г. постъпва в онкологичната мрежа, първоначално за 4 години като лекар-ординатор в Хирургичното отделение на Онкологичния диспансер, Враца.
През 1994г. е приет за научен сътрудник ІІІ ст. в Националния онкологичен център. През 1999г. вече е
завеждащ отделение, а и понастоящем е началник на Отделението по Обща и коремна хирургия към Хирургична клиника на СБАЛО.
Придобива специалност по хирургия през 1996г. и по онкология през 2000г. Защитава дисертация, свързана с хирургичното лечение на тестикуларните тумори, през 2010г. и придобива образователната и научна степен „доктор по медицина”.
През 2013 придобива степен „доцент по онкология” към СБАЛ по Онкология.
Доц. д-р Лъчезар Джонгов има над 66 публикации и 3 монографии в България и чужбина, има участие в 18 научни доклада.
Член е на Българското хирургическо дружество и на Републиканското дружество по онкология.

ПРЕПОРЪКИ
Ранната диагностика е най-важната предпоставка за успешно лечение на Рак на гърдата.
За целта се препоръчва:
- ежегоден клиничен преглед след 35 години;
- мамографско изследване всяка втора или трета година в интервал между 50 - 69 год.
- при високорискови случаи клиничните прегледи и мамографиите може да бъдат по-чести

Лечение
При повечето жени с рак на гърдата се налага някакво хирургично лечение на първичния тумор. Целта е, ракът да се отстрани възможно най-пълно. Ето накратко основните видове хирургични способи използвани за лечение на рака на гърдата.
- Туморна резекция
- Сегментна (парциална) мастектомия
- Тотална (проста, семпла) мастектомия
- Модифицирана радикална мастектомия
- Радикална мастектомия и други

До мен


Мобилното приложение "До Мен" е направено с цел да улесни максимално достъпът на потребителя до всички полезни, необходими и нужни за него услуги, като му осигури най-близка дестинация, придружена с навигация и контактна информация за търсената от потребителя услуга. Важното за нас е да създадем за потребителите на приложението удобство и комфорт при намирането, свързването и достигането на желаните от тях услуги.

Medical Organizer


Medical Organizer е софтуер, изграден специфично за всички клиенти на zdravenportal.com, за да оптимизира и улесни връзката между пациента и здравните специалисти.
Използвайки Medical оrganizer, имате възможността да структурирате графика си, да планирате и разпределяте безпроблемно ангажиментите си, да контролирате цялостния работен процес и да комуникирате изключително лесно с настоящите и бъдещи Ваши пациенти.

Вижте още...

Zdravenportal.com
най-функционалният и посещаван сайт за здравеопазване в България

Най-големият Здравен портал в България, предоставящ информация за всички новини, новости и иновации в сферата на здравеопазването, медицината и подържането на здрав дух и здраво тяло. Свързващ Ви с най-добрите доктори, лечебни заведения и ветеринарни клиники. Предоставящ Ви възможността за онлайн запазване на часове. Zdravenportal.com съчетава в себе си качество и дизайн, преплетени с максимално удобство и улеснено меню за потребители търсещи, бърза и удобна връзка за здравни услуги, съвети и специалистите и заведенията, които ги предлагат.