Доц. д-р Лъчезар Джонгов - Хирург гр. София

35658
ИЗТЕКЪЛ АБОНАМЕНТ

Доц. д-р Лъчезар Джонгов е специалист по хирургия, мамология и онкология.
Завършва медицина през 1987г. В Медицинска академия – гр. София

Професионален път:
1987-1990г – Завеждащ отделение по съдебна медицина ОРБ гр.Враца ;
1990-1994г – Лекар-ординатор хирургично отделение ДОЗ-гр. Враца;
1994г – Научен сътрудник III-I степен, НОЦ- гр.София;
1999г до момента – Завеждащ отделение към клиника по Обща и коремна хирургия СБАЛО ЕАД София

Медицински специалности:
1996г – Хирургия
2000г – Онкология
Допълнителни специализации:
1992г.– курс по горна и долна ендоскопия
1993г – курс по ендокринна хирургия
2007г – курс по лапароскопска хирургия

Дисертация на тема:
„Подобряване на следоперативните резултати при ретроперитонеални дисекции при болни с авансирали тестикуларни тумори” 2010г- Доктор по медицина
От 2013г. - доцент по Онкология.
Има 30 години хирургичен стаж и голям опит в оперативното лечение на доброкачествените и злокачествени заболявания на щитовидната жлеза, млечната жлеза, органите на храносмилателната система и мекотъканните тумори.
Научните му и практически интереси са насочени към подобряване на хирургичната техника при рака на хранопровода и стомаха ,както и при ниско разположените тумори на ректума със запазване на аналните сфинктери. Утвърждава модифицираната ретроперитонеална дисекция като рутинна оперативна процедура при лечението на авансиралите тестикуларни тумори, с акцент запазване на еякулаторната функция на болните.
В колектив с учени от СБАЛХЗ- София разработва и прилага за първи път в България автоложно фибриногеново лепило, като алтернатива на комерсиалните тъканни лепила, използвани в хирургичната практика. Методът е патентован като признато изобретение през 2000 г. заедно с друга рационализация, намаляваща следоперативната лимфорея при болни оперирани за рак на гърдата.
Доц. Джонгов има над 70 научни публикации в български и чуждестранни списания, както и съавторство в 4 учебни ръководства и монографии.

ПРЕПОРЪКИ
Ранната диагностика е най-важната предпоставка за успешно лечение на Рак на гърдата.
За целта се препоръчва:
- ежегоден клиничен преглед след 35 години;
- мамографско изследване всяка втора или трета година в интервал между 50 - 69 год.
- при високорискови случаи клиничните прегледи и мамографиите може да бъдат по-чести

ЛЕЧЕНИЕ
При повечето жени с рак на гърдата се налага някакво хирургично лечение на първичния тумор. Целта е, ракът да се отстрани възможно най-пълно. Ето накратко основните видове хирургични способи използвани за лечение на рака на гърдата.
- Туморна резекция
- Сегментна (парциална) мастектомия
- Тотална (проста, семпла) мастектомия
- Модифицирана радикална мастектомия
- Радикална мастектомия и други

 

До мен


Мобилното приложение "До Мен" е направено с цел да улесни максимално достъпът на потребителя до всички полезни, необходими и нужни за него услуги, като му осигури най-близка дестинация, придружена с навигация и контактна информация за търсената от потребителя услуга. Важното за нас е да създадем за потребителите на приложението удобство и комфорт при намирането, свързването и достигането на желаните от тях услуги.

Medical Organizer


Medical Organizer е софтуер, изграден специфично за всички клиенти на zdravenportal.com, за да оптимизира и улесни връзката между пациента и здравните специалисти.
Използвайки Medical оrganizer, имате възможността да структурирате графика си, да планирате и разпределяте безпроблемно ангажиментите си, да контролирате цялостния работен процес и да комуникирате изключително лесно с настоящите и бъдещи Ваши пациенти.

Вижте още...

Zdravenportal.com
най-функционалният и посещаван сайт за здравеопазване в България

Най-големият Здравен портал в България, предоставящ информация за всички новини, новости и иновации в сферата на здравеопазването, медицината и подържането на здрав дух и здраво тяло. Свързващ Ви с най-добрите доктори, лечебни заведения и ветеринарни клиники. Предоставящ Ви възможността за онлайн запазване на часове. Zdravenportal.com съчетава в себе си качество и дизайн, преплетени с максимално удобство и улеснено меню за потребители търсещи, бърза и удобна връзка за здравни услуги, съвети и специалистите и заведенията, които ги предлагат.