Доц. д-р Борислав Дъбов – Офталмолог - Очни болести гр. София

16181
ИЗТЕКЪЛ АБОНАМЕНТ


Началник Очна клиника в МБАЛ „Света Анна“ -София, АД
1985-1986 г. – специализация по витреоретинална хирургия в университетска очна клиника – Мюнхен.
1988 г. – хабилитационен труд върху патология на ретината.
1986 г. – оперативна дейност върху задния очен сегмент – усложнени отлепвания на ретината, диабетна ретинопатия, кръвоизливи при тромбози, патология на макулата, лазертерапия.

Повече от 30год. опит в областта на витреоретинална хирургия: кръвоизливи при диабетици, отлепване на ретината и дегенерация на макулата.
- Над 3000 операции, извършени при тежка патология на задния очен сегмент – диабетна ретинопатия, пролиферативна витреоретинопатия, тежки посттравматични ретинопатии.OLYMPUS DIGITAL CAMERA
ОПТИЧНА КОХЕРЕНТНА ТОМОГРАФИЯ                                      
OCT е безконтактна, неинвазивна, In Vivo методика за изследване на преден очен сегмент и ретина с резолюция близка до хистологично изследване.
Апаратът OCT/SLO Оpko Oti съчетава в себе си възможност за едновременно OCT сканиране и фундусова автофлуоресценция чрез сканираща лазерна офталмоскопия.
Тези две едновременни изследвания в комбинация с уникалното за този апарат изследване микропериметрия дават възможност за едномоментно изследване и корелиране на анатомията и функция,на ретината.
Това ни дава възможност да провеждаме скрининг и адекватно лечение на социално значимите заболявания : Възрастово свързана макулна дегенерация (ВСМД засяга 60% от населението над 60 г.възраст), Диабетен макулен едем (ДМЕ) и съдови заболявания на ретината.Както и правилна диагностика и подход за хирургично лечение на редица заболявания на витрео-ретинната повърхност
Апаратът има възможност да изследва анатомичните особенности и дебелина на Ретинния Неврофибрилерен слой ( RNFL) ,както и размер и обемни характеристики на главата на зрителния нерв ,което ни позволява скриининг и ранна диагноза на Глаукома .Параметрите на зрителния нерв ни дават възможност за диагностициране и на редица неврологични и съдови заболявания протичащи със засягане на папилата на зрителния нерв.
Излседването на предния очен сегмент дава възможност за преценка и интерпретация на структурата на роговица ,камерен ъгъл ,ирис и леща.Особенно важно е изследването на камерния ъгъл както и структурата на преден очен сегмент в скрининга и ранната диагноза на детската глаукома .
доц.Дъбов
ПАТОГЕНЕТИЧНО  ЛЕЧЕНИЕ  НА  ПРОЛИФЕРАТИВНАТА  ДИАБЕТНА  РЕТИНОПАТИЯ
d-d_dabov
Цялата презентация на Доц. д-р Борислав Дъбов можете да свалите от тук

КОНТАКТИ

Доц. д-р Борислав Дъбов – офталмолог – dabov.eu
Адрес: гр. София, ул. Димитър Моллов - УМБАЛ „Св. Анна“


Вижте по-голяма карта
Адрес: гр. София, ул. “В. Григорович” № 8 (ОЧЕН ЛАЗЕРЕН ЦЕНТЪР “ВИЖЪН”) тел.: 0700 89 003

До мен


Мобилното приложение "До Мен" е направено с цел да улесни максимално достъпът на потребителя до всички полезни, необходими и нужни за него услуги, като му осигури най-близка дестинация, придружена с навигация и контактна информация за търсената от потребителя услуга. Важното за нас е да създадем за потребителите на приложението удобство и комфорт при намирането, свързването и достигането на желаните от тях услуги.

Medical Organizer


Medical Organizer е софтуер, изграден специфично за всички клиенти на zdravenportal.com, за да оптимизира и улесни връзката между пациента и здравните специалисти.
Използвайки Medical оrganizer, имате възможността да структурирате графика си, да планирате и разпределяте безпроблемно ангажиментите си, да контролирате цялостния работен процес и да комуникирате изключително лесно с настоящите и бъдещи Ваши пациенти.

Вижте още...

Zdravenportal.com
най-функционалният и посещаван сайт за здравеопазване в България

Най-големият Здравен портал в България, предоставящ информация за всички новини, новости и иновации в сферата на здравеопазването, медицината и подържането на здрав дух и здраво тяло. Свързващ Ви с най-добрите доктори, лечебни заведения и ветеринарни клиники. Предоставящ Ви възможността за онлайн запазване на часове. Zdravenportal.com съчетава в себе си качество и дизайн, преплетени с максимално удобство и улеснено меню за потребители търсещи, бърза и удобна връзка за здравни услуги, съвети и специалистите и заведенията, които ги предлагат.