Доц. Венци Росманов ДМ - Ортопедия и травматология , гръбначна хирургия гр. Плевен

23137
ИЗТЕКЪЛ АБОНАМЕНТ

Роден на 19 май 1954 г. в гр. Тетевен- Завършва медицина през 1980г. във ВМИ-Плевен. Началник на Клиника по ортопедия и травматология в "МБАЛ Св.Панталеймон-Плевен".


След завършване и придобиване на специалност работи в Клиника по ортопедия и травматология от 1981г. последователно като клиничен ординатор, асистент, главен асистент и доцент. Ученик и сътрудник на основателя на клиниката проф. Марин Ганчев, на световноизвестния гръбначен хирург проф. Жан Дюбосе -Париж, който е създател на съвременната концепция за полисегментната стабилизираща хирургия на гръбнака в света. Специализирал дългосрочно във Франция-Детска болница "Сен Венсан дю Пол", Парижкия университет "Рене Декарт", Центъра "Масю" в Лион, Института "Кало" в областта на детската ортопедия, гръбначната хирургия при деца и възрастни, хирургия на тазобедрена и колянна става, Клиника "Пастьор" в Льо Ман -обща травматология, в Университетската болница "Шолцапе" в Австрия, при автора на методиката за сонография на тазобедрената става на кърмачета проф. Райнхард Граф, при проф.
Фарси в Колумбийския университет в Ню Йорк- комбинирани хирургични достъпи до гръбначния стълб, миниинвазивна хирургия на дисковите хернии в Цюрих, Швейцария.

Защитава докторска дисертация с приноси в хирургичната реконструкция на тазобедрена става при възрастни, която е разработвал в България и Института по приложни технически науки в Лион, Франция.

В България въвежда съвременни операции: едновременните предни и задни достъпи до гръбначния стълб при сложни реконструкции в триизмерното пространство, извършва за първи път у нас и утвърждава в клиничната практика предните стабилизации на гръбнака в гръдната и коремна област със съвременни импланти, както и метална фиксация на травматична увреда на dens axis с висок субмандибуларен достъп. Въвежда в българската хирургична практика редица модерни методи за стабилизация на горния шиен отдел при травми и деструкции, вкл. сложна транс-педикуларна фиксация на втори шиен прешлен като животоспасяваща манипулация и етапно оперативно лечение на вродените полупрешлени в детска възраст.

През 1991 г. въвежда в България полисегментната инструментация на гръбначния стълб на Котрел -Дюбусе СD от Франция, която е в основата на съвременната гръбначна хирургия в света. Доц. Росманов е ученик на лекарите Котрел и Дюбусе.

Член е на екипа, който въвежда и налага в България ултразуково изследване на тазобедрените стави на новородените, станало задължително пред последните години. Бил е личен стипендиант и гост на почетния президент на Международната организация по гръбначна хирургия GICD Ив Котрел през 1995 г.
Професионалните интереси и ежедневната му практика са: миниинвазивно хирургично лечение на дисковите хернии, сколиозите при деца и възрастни, протезирането на тазобедрените и коленните стави, детска ортопедия, тазова хирургия и хирургия на ръка.
Бил е гост-лектор на Академия "Пелоритана" в Италия. Бил е вицепрезидент и президент на Българската асоциация по гръбначна хирургия. Организирал е първите сървеменни интердисциплинарни симпозиуми по проблемите на гръбначната хирургия у нас. Подготвял е специализанти по ортопедия и травматология, които сега са утвърдени лекари.

Гръбначна хирургия :
- Лумбални и шийни дискови хернии с мини инванзивни достъпи
- Предна и задна хирургия при травма в гръбнака
- Дегенеративнни стеснения на гръбначният канал при възрастни
- Сколиози
- Сколиози при детска възраст
- Сколиози в кърмаческа възраст
- Деструктивни възпалителни и туморни процеси на гръбначният стълб

Детска ортопедия в пълен обем включително:
- Криви ходила
- Реконструктивна хирургия на ръката

Реконструктивна хирургия на тазобедрената става при деца и възрастни включително:
- остеотомии
- ендоопротезиране на коляно и тазобедрената става
- ендопротезиране на големите стави
- ревизионно протезиране

Хирургия на тазовият пръстен

До мен


Мобилното приложение "До Мен" е направено с цел да улесни максимално достъпът на потребителя до всички полезни, необходими и нужни за него услуги, като му осигури най-близка дестинация, придружена с навигация и контактна информация за търсената от потребителя услуга. Важното за нас е да създадем за потребителите на приложението удобство и комфорт при намирането, свързването и достигането на желаните от тях услуги.

Medical Organizer


Medical Organizer е софтуер, изграден специфично за всички клиенти на zdravenportal.com, за да оптимизира и улесни връзката между пациента и здравните специалисти.
Използвайки Medical оrganizer, имате възможността да структурирате графика си, да планирате и разпределяте безпроблемно ангажиментите си, да контролирате цялостния работен процес и да комуникирате изключително лесно с настоящите и бъдещи Ваши пациенти.

Вижте още...

Zdravenportal.com
най-функционалният и посещаван сайт за здравеопазване в България

Най-големият Здравен портал в България, предоставящ информация за всички новини, новости и иновации в сферата на здравеопазването, медицината и подържането на здрав дух и здраво тяло. Свързващ Ви с най-добрите доктори, лечебни заведения и ветеринарни клиники. Предоставящ Ви възможността за онлайн запазване на часове. Zdravenportal.com съчетава в себе си качество и дизайн, преплетени с максимално удобство и улеснено меню за потребители търсещи, бърза и удобна връзка за здравни услуги, съвети и специалистите и заведенията, които ги предлагат.