Доц. Александър Борисов Пенков, дм - Хранене и диететика гр. София

5960
ИЗТЕКЪЛ АБОНАМЕНТ

Доцент по хранене и диететика. Работи в областта на превантивната медицина, храненето, профилактиката и дието-лечението на сърдечно-съдови, стомашно-чревни, чернодробно-жлъчни и бъбречни заболявания, затлъстяване, диабет, остеопороза, анемии, хормонални нарушения. Секретар на БДХД.
Завършил е медицина във ВМИ – София през 1977 год., след което е работил като педиатър в гр.Монтана От 1980 г. е асистент в катедрата по хигиена, медицинска екология и хранене на Медицински Университет – София. От 1983 г. има специалност похранене и диететика, а от 2008 год. е доцент към същата катедра. Участва в преподаването на студенти по медицина, стоматология, фармация, ерготерапевти, специализанти и обучение на курсисти. Има дисертация в областта на хранителната токсикология. Работи активно в областта на превантивната медицина, храненето, диететиката, профилактиката и лечебното хранене на съвременните социално-значими заболявания като сърдечно-съдови, стомашно-чревни,чернодробно-жлъчни,бъбречни, затлъстяване, диабет, остеопороза, хормонален дисбаланс. Има насоченост към природосъобразната медицина, здравословното и алтернативно хранене, като набляга на хомеопатичните природни продукти, функционалните храни и хранителни добавки. От 12 години е научен секретар на Българското Дружество по Хранене и Диететика. Работил е в няколко северо-африкански страни като преподавател и специалист по хигиена, епидемиология, хранене, балнеолечение и термализъм (лечение с минерални води).
Специализирал е във Франция, Медицински Университет на гр.Монпелие. Участвал е в редица български и международни научни форуми посветени на нутрициологията и превантивната медицина. Доц. Пенков има насоченост към профилактиката и дието-лечението на някои ракови заболявания, за избягване на неблагоприятните последици на придружаващата химиотерапия и лъчелечение. Също така в неговите приоритети е изграждането на комплексни лечебно-профилактични и оздравителни програми свързани с изработването на индивидуални диетични режими при гореупоменатите заболявания. Автор и съавтор е на редица публикации в български и чужди издания, посветени на хранителната токсикология, здравословното и лечебно хранене, функционалните храни и хранителни добавки.
Здравословно и лечебно хранене при сърдечно-съдови,стомашно-чревни, чернодробни и бъбречни заболявания, диабет, затлъстяване, анемии, болести на панкреаса и щитовидната жлеза. Хранене на децата, бременни и кърмачки,при отрявания и химиотерапия.

До мен


Мобилното приложение "До Мен" е направено с цел да улесни максимално достъпът на потребителя до всички полезни, необходими и нужни за него услуги, като му осигури най-близка дестинация, придружена с навигация и контактна информация за търсената от потребителя услуга. Важното за нас е да създадем за потребителите на приложението удобство и комфорт при намирането, свързването и достигането на желаните от тях услуги.

Medical Organizer


Medical Organizer е софтуер, изграден специфично за всички клиенти на zdravenportal.com, за да оптимизира и улесни връзката между пациента и здравните специалисти.
Използвайки Medical оrganizer, имате възможността да структурирате графика си, да планирате и разпределяте безпроблемно ангажиментите си, да контролирате цялостния работен процес и да комуникирате изключително лесно с настоящите и бъдещи Ваши пациенти.

Вижте още...

Zdravenportal.com
най-функционалният и посещаван сайт за здравеопазване в България

Най-големият Здравен портал в България, предоставящ информация за всички новини, новости и иновации в сферата на здравеопазването, медицината и подържането на здрав дух и здраво тяло. Свързващ Ви с най-добрите доктори, лечебни заведения и ветеринарни клиники. Предоставящ Ви възможността за онлайн запазване на часове. Zdravenportal.com съчетава в себе си качество и дизайн, преплетени с максимално удобство и улеснено меню за потребители търсещи, бърза и удобна връзка за здравни услуги, съвети и специалистите и заведенията, които ги предлагат.