Дом за възрастни Св. Иван Златоуст - к. к. Златни пясъци

11870
ИЗТЕКЪЛ АБОНАМЕНТ

Домът за възрастни  “Св. Иван Златоуст” е институция за делегирана държавна дейност, така наречен държавен дом. Изграден е през 2010г. във връзка с нарастващата нужда от осигуряване на спокоен и достоен живот на хората от третата възраст.
Постъпилите в пансионата се доверяват на грижите на лекари, социални работници и на персонала на дома за изпълнение на ежедневните нужди и изисквания. Медицинското присъствие е пет дни седмично и при нужда на живущите биват оказани консултация и лечение от подходящ според случая лекар. Грижите от страна на сестрите са на разположение за потребителите на дома денонощно. За да не се чувстват самотни и изолирани възрастните хора, ежедневието им се запълва от занимания, провеждани под ръководството на социални работници и трудотерапевти, като групите се определят според  личните възможните и желания всеки живущ.
С цел да не бъде прекъсната връзката с близки и роднини, са предвидени специални часове за свиждания – петък, събота и неделя от 14.00h до 17.00h.
Спокойствието на хората в пансионат “Св. Иван Златоуст” се гарантира не само от постоянното присъствие на специализиран обслужващ персонал, но несъмнено и от самото разположение на дома – в природен парк “Златни пясъци”, местност Баба Алино. Тишината и красивите пейзажи на гората спомагат за душевния мир на живущите, а чистият въздух е още една предпоставка за доброто им здраве.
Свързвайки се с ръководството на пансионата (на място или по телефона) може да се информирате относно това дали домът разполага със свободни места. Решението за настаняване в Дом за възрастни хора “Св. Иван Златоуст” се взима от Агенцията за социално подпомагане (АСП). Именно поради тази причина  условията, наборът от необходими документи, както и всяка друга информация за постъпване се определят от представители на АСП Варна.

Лични стаи
Стаите на домуващите – двойни или апартаменти са юутни и по нищо не отстъпват на домашнатата обстановка. Към всяка стая е добавен самостоятелен санитарен възел (баня и тоалетна). На живущите се предоставя ползване на топла вода, регулярна смяна на спалното бельо, индивидуално пране и гладене. Обзавеждането се състои в удобни ортопедични легла, нощни шкафчета, гадероби, маса и столове, телевизор. PVC дограмата осигурява част от топлоизолацията и комфорта в стаята.
Всичко това в съчетание с денонощните грижи за постъпилите в пансионата осигурява спокоен престой и много добър жизнен стандарт.
Дневни стаи
Всеки етаж от дома разполага с красиво озеленен дневен кът – занималня. В него живущите прекарват по-голямата част от деня – провеждат се заниманията със социалния работник и трудотерапевта. В същото помещение се предоставя възможност за игри на шах и табла, а също и за гледане на телевизия.
Основно в занималнята се реализират целите, заложени в индивидуалния план на домуващия, а именно:
– да бъде полезен на себе си и на общността в дома;
– да осъществява пълноценни социални контакти;
– да поддържа активно дълголетие.
Сигурност и удобства
Живущите, които са в неравностойно положение имат осигурен лесен достъп до пансионата благодарение на изградената рампа. Същото устройство се използва и за предвиждане на носилки. При спешни медицински случаи е много важно да се реагира бързо и адекватно. За целта помага наличието на линейка, собственост на дома.
Пациентите с особени потребности не са лишени от удобства. Те се възползват от специализирани за тях асансьори.
Оборудваната фитнес зала внася допълнителни удобства за живущите. Уредите Kettler са на разположение на всеки, които иска да поддържа жизнения си тонус.
Кухненският блок по площ и съоръженост съотвества на добрите практики в храненето, а персоналът в него притежава квалификация и професионален опит за предлагане на разнообразно седмично меню, съобразено по вид и качество със стандартите за приготвяне на храна и за спазване на медицинските предписания за диетично хранене за тези, чието здравословно състояние го налага.
За да се избегне липса на християнски ценности и усамотение пред облика на Светците, на разположение на настанените в дома “Св. Иван Златоуст” е и параклис.

До мен


Мобилното приложение "До Мен" е направено с цел да улесни максимално достъпът на потребителя до всички полезни, необходими и нужни за него услуги, като му осигури най-близка дестинация, придружена с навигация и контактна информация за търсената от потребителя услуга. Важното за нас е да създадем за потребителите на приложението удобство и комфорт при намирането, свързването и достигането на желаните от тях услуги.

Medical Organizer


Medical Organizer е софтуер, изграден специфично за всички клиенти на zdravenportal.com, за да оптимизира и улесни връзката между пациента и здравните специалисти.
Използвайки Medical оrganizer, имате възможността да структурирате графика си, да планирате и разпределяте безпроблемно ангажиментите си, да контролирате цялостния работен процес и да комуникирате изключително лесно с настоящите и бъдещи Ваши пациенти.

Вижте още...

Zdravenportal.com
най-функционалният и посещаван сайт за здравеопазване в България

Най-големият Здравен портал в България, предоставящ информация за всички новини, новости и иновации в сферата на здравеопазването, медицината и подържането на здрав дух и здраво тяло. Свързващ Ви с най-добрите доктори, лечебни заведения и ветеринарни клиники. Предоставящ Ви възможността за онлайн запазване на часове. Zdravenportal.com съчетава в себе си качество и дизайн, преплетени с максимално удобство и улеснено меню за потребители търсещи, бърза и удобна връзка за здравни услуги, съвети и специалистите и заведенията, които ги предлагат.