Дентална Клиника Saliev Dental Care

3018
ИЗТЕКЪЛ АБОНАМЕНТSaliev Dental Care e дентална клиника, която събира под един покрив умения, опит, най-модерните технологии и приятелско отношение. Нашият екип, състоящ се от 4 специалисти, функционира с единствената цел да осигури пълна грижа и удовлетворение на пациента и тази отдаденост е това, което ни отличава.
Клиниката работи по последните модели за дентално лечение. Част от услугите, които предлагаме са:
• Безболезнено отстраняване на кариес, без използването на зъболекарски машинки

– Д-р Никос Стамулис от клиника Saliev Dental Care
С помощта на ензимен гел безболезнено премахваме кариесите, като не се предизвиква алергизиране на меките тъкани в устната кухина и лицето. Методът е използван и тестван в чужбина при повече от 2000 пациенти, от които деца на възраст от 6 до 17 години и възрастни между 35 и 70 години. При 80% от случаите не е било необходимо използването на анестезия и при 9 от 10 пациенти не са наблюдавани болкови усещания и/или алергични реакции. Доказано е, че гелът не е токсичен, което позволява да бъде използван при бременни жени и пациенти със системни заболявания.
Гелът е създаден на базата на ензима папаин, получен от латекс от листа и плодове от зелена папая (Carica papaya). Той реагира само с инфектирания дентин, омекотява го и улеснява отстраняването му. Начинът на употреба е бърз и лесен, което улеснява стоматолога и благоприятства психоемоционалните усещания у пациентите по време на лечение. Гелът се нанася върху кариозната лезия и в рамките на няколко минути той атакува възпалените тъкани, които след това се отстраняват с помощта на ръчен инструмент, с минимални движения и натиск. Така се запaзват повече здрави зъбни тъкани в съответствие със съвременната тенденция на микроинвазивната стоматология. Друго предимство е, че се постига по-голяма антибактериална и противогъбична активност с увеличаване на антисептичния ефект върху тъканите. Това е много важно, за да се избегне повторната поява на кариес на същото място, след първото му премахване.
Благодарение на ензимния гел можем да сведем до минимум използването на плашещите стоматологични машини, използвайки само ръчен инструмент за „остъргване“ на кариеса максимално щадящо и безболезнено за пациента. Методът е подходящ за деца, възрастни, бременни жени и хора с

• Поставяне на зъбни импланти
- Д-р Даниел Иванов от клиника Saliev Dental Care
В клиника Saliev Dental Care работим с висококачствени вътрекостни импланти, които се състоят от: фиксираща част (захваща се изцяло за костта), покривен винт (поставя се върху фиксиращата част веднага след имплантирането), сулкусформер (оформя меките тъкани около импланта), винт (фиксира надстройката към импланта) и надстройка (надвенечната част на импланта).
Важна роля един имплант да бъде успешен играе оформянето на меките тъкани около надстройката, както и адаптирането на протетичната конструкция към нея. Надстройките от своя страна могат да бъдат изработени индивидуално за конкретния пациент, като това се случва в сътрудничество със зъботехник. Така протетичната конструкция приляга изключително добре към меките тъкани. Много важен е индивидуалният подход, който изпълнява не само естетична функция, но и предотвратява най-честите усложнения – перимукозит (възпаление на меките тъкани около импланта) и периимплантит (напреднал стадий на едно такова възпаление).
Преди да се пристъпи към поставяне на имплант, е необходимо да бъде извършен предварителен анализ на меките тъкани, както и на костната тъкан на горната и долната челюст. Меките тъкани се оглеждат по време на клиничното посещение, а качествено и количествено костната тъкан се оценява чрез специална ренгтенова снимка, наречена CBCT (dental cone-beam computed tomography).
След прегледа би могло да стане ясно, че пациентът има дефицит на костна тъкан във вертикално и/или хоризонтално направление. Модерната техника ни позволява да се справим с този проблем. Един от методите включва поставянето на синтетична кост и т.нар. PRP (platelet rich plasma) – кръвен продукт, богат на растежни фактори, който спомага да се формира костта по-бързо и качествено. Друг вариант е PRP да се комбинира с костен материал, взет от самия пациент. Много подходяща за тази цел е костта от зоната на брадичката.
Запишете час за безплатна косултация сега и нашите специалисти ще изготвят индивидуален план за вашето лечение, изцяло съобразен с нуждите ви.

• Бондинг – бюджетен заместител на зъбните фасети и корони

-Д-р Ерхан Салиев от клиника Saliev Dental Care

Бондинг е процедура, при която се променя формата или размера на зъбите, запълват се разстояния между тях, покриват се оцветени зъби или такива с пукнатини и микро фрактури. Има много предимства на тази процедура, които водят до получаването на една блестяща усмивка.
Когато се извършва бондинг на зъбите, лечението може да приключи в рамките на едно посещение при зъболекаря. Процедурата се извършва в следната последователност:
- Избира се подходящ цвят на материала, с който ще възстановим зъба;
- Почиства се и се полира зъбната повърхност;
- Зъбът се обработва с бондинг материала, който се поставя на слоеве и се облъчва с фотополимерна лампа за определено време.
Втвърдяването трае от няколко секунди до няколко минути, придавайки на зъба предварително замислената му форма, големина и цвят. След това зъбът се полира, за да добие необходимата гладкост и блясъка на естествените зъби.

Предимствата на зъбния бондинг са много. Някои от тях са:
- Извършва се в рамките на едно посещение;-
- Не се налага поставянето на анестезия или умъртвяване на зъбите;
- Безболезнено е.

Зъбите, обработени с бондинг, не изискват особено специална грижа. Добрата орална хигиена е единственото необходимо усилие те да изглеждат перфектни. Бондингът би издържал различен период от време, в зависимост от начина на хранене на пациента и поддържането на добра устната хигиена.
В сравнение с останалите процедури, свързани с възстановяване на формата на зъбите – фасети, корони и импланти, бондингът предлага и една по-достъпна цена, което допълнително го нарежда сред първите места на най-предпочитани процедури за страхотна усмивка.

Разгледайте нашия сайт - http://www.SalievDentalCare.com, където ще намерите интересна информация и съвети за поддържане на добро дентално здраве.
Нашите акаунти в социалните медии - Facebook и Instagram

До мен


Мобилното приложение "До Мен" е направено с цел да улесни максимално достъпът на потребителя до всички полезни, необходими и нужни за него услуги, като му осигури най-близка дестинация, придружена с навигация и контактна информация за търсената от потребителя услуга. Важното за нас е да създадем за потребителите на приложението удобство и комфорт при намирането, свързването и достигането на желаните от тях услуги.

Medical Organizer


Medical Organizer е софтуер, изграден специфично за всички клиенти на zdravenportal.com, за да оптимизира и улесни връзката между пациента и здравните специалисти.
Използвайки Medical оrganizer, имате възможността да структурирате графика си, да планирате и разпределяте безпроблемно ангажиментите си, да контролирате цялостния работен процес и да комуникирате изключително лесно с настоящите и бъдещи Ваши пациенти.

Вижте още...

Zdravenportal.com
най-функционалният и посещаван сайт за здравеопазване в България

Най-големият Здравен портал в България, предоставящ информация за всички новини, новости и иновации в сферата на здравеопазването, медицината и подържането на здрав дух и здраво тяло. Свързващ Ви с най-добрите доктори, лечебни заведения и ветеринарни клиники. Предоставящ Ви възможността за онлайн запазване на часове. Zdravenportal.com съчетава в себе си качество и дизайн, преплетени с максимално удобство и улеснено меню за потребители търсещи, бърза и удобна връзка за здравни услуги, съвети и специалистите и заведенията, които ги предлагат.