Дентален център КМ Дент - д-р Елияна Мартева , д-р Любен Костов - Стоматолог София

2854
ИЗТЕКЪЛ АБОНАМЕНТ

КМ Дент  e съвременно оборудван дентален център, в който практикуват млади и амбициозни лекари. Ние сме екип от специалисти с над 15 години практически опит и постоянен стемеж за усвояване на най-съвременните практики в денталната медицина.

д-р Елияна Мартева

Завършила дентална медицина в Медицински университет, Факултет по дентална медицина-гр. София през 2002г.
Основни акценти в професионалната и кариера са ендодонтията и директните възстановявания.

д-р Любен Костов

Завършил дентална медицина в Медицински университет, Факултет по дентална медицина - гр. София през 2002г.

Работи основно в областите естетика и ендодонтия.

В КМ Дент предлагаме разнообраие от услуги:

  • Циркониева корона - Короните от монолитен циркониев оксид, изработени по CAD CAM технология т.е. проектирани на софтуеър и изрязани от машина показват много висока точност, здравина и естетика, което ги прави идеален вариант за дъвкателната зона. Когато се използва биологично ориентиераната техника на препарация ( BOPT ) е възможно да се възстановят и значително разрушени зъби и то с доста дълготрайна прогноза. Ако към циркониева основа се добави керамика се получават високо естетични резултати подходящи за фронталния участък. В имплантологията възстановяванията от цирконий са много добро решение, тъй като освен изброените положителни качества давт възможност чрез софтуеър да се направлява профила на венеца, така че по най-добрия начин да обгърне бъдещия зъб, което е от голямо значение за бъдещето на импланта.
  • Бондинг - Бондингът е техника, при която чрез изграждане с композит (фотополимер) е възможно да се възстановят и дори да се подобрят формата и цвета на зъбите без това да налага допълнително отнемане на зъбни тъкани. Нещо повече, чрез добавяне на фотополимер е възможно да се възстановят разрушени и изтрити зъби, така че да се коригират промени в захапката и да се подобри функцията на целия дъвкателен апарат .
  • Микроскопска ендодонтия - Лечението на кореновите канали под микроскоп дава възможност за пълна и качествена обработка и добро запечатване, което от своя страна подобрява много прогнозата на лекувания зъб. Микроскопът е незаменим при отстраняването на счупени инструменти от каналите, откриването на трудно достъпни зони, скрити канали и други препятствия за лечението, които иначе биха довели до загубата на зъба.
  • Импланти - В КМ Дент работим с импланти Bio Horizons, една от водещите марки в света. Характерно за тях е лазерно обработената шийка на импланта - lazer lok, патентована повърхност, която осигурява надеждна биологична връзка между венеца, костта и импланта и гарантира безпроблемното му функциониране.
  • Пародонтит - Лечението на пародонтално увредените зъби и тяхното запазване е сериозно предизвикателство. То преминава през няколко фази-инициална, корективна и поддържаща. След инициалната фаза-отстраняване на зъбен камък, плака и налепи следва ако се наложи хирургична фаза-резективна или регенеративна хирургия и шиниране на зъбите с кевлар за подобряване на стабилността им . Накрая идва поддържащата фаза с редовни посещения за клинична орална хигиена.Част от пародонталното лечение са покриването на оголени корени в следствие на гингивални рецесии и удължаването на клинична корона , когато венеца покрива прекалено голяма част от зъба.
  • Керамични фасети - Когато търсим максимално естетично решение с минимално отнемане на зъбни тъкани използваме EMax корони и фасети. Чрез тях трайно и качествено се възстановяват разрушени, неправилно подредени и потъмнели зъби предимно във фронталния участък.
  • Лечение под микроскоп - Използването на микроскоп в денталната медицина повишава много качестевото на всички процедури. Не само в микроскопската ендодонтия, а и при хирургични интервенции пародонтална и апикална хирургия, изпиляване на зъби за корони под микроскоп, екстракция на дълбоко разрушени корени, щифттови изграждания, обтурации, бондинг и т. н.. Денталното лечение се поставя на ново по- високо ниво.
  • Избелване на зъби - В КМ Дент работим с избелващите системи Opalescence на американската фирма Избелването може да се направи в кабинета в клинични условия или чрез индивидуално изработени шини в домашни условия. То по никакъв начин не уврежда зъбите, а подобрява много естетиката и повишава самочувствието на пациента. По-различен вид избелване е интракоронарното избелване на зъби потъмнели в следствие на ендодонско лечение . При него избелващия гел се поставя във вътрешността на зъба и с няколко процедури се възстановява нормалния му цвят. Избелването на зъби е процедура , без която съвременната дентална медицина е немислима.

За записване на час може да се свържете с нас на телефони:
д-р Елияна Мартева 0888 54 56 81
д-р Любен Костов 0887 392 082

До мен


Мобилното приложение "До Мен" е направено с цел да улесни максимално достъпът на потребителя до всички полезни, необходими и нужни за него услуги, като му осигури най-близка дестинация, придружена с навигация и контактна информация за търсената от потребителя услуга. Важното за нас е да създадем за потребителите на приложението удобство и комфорт при намирането, свързването и достигането на желаните от тях услуги.

Medical Organizer


Medical Organizer е софтуер, изграден специфично за всички клиенти на zdravenportal.com, за да оптимизира и улесни връзката между пациента и здравните специалисти.
Използвайки Medical оrganizer, имате възможността да структурирате графика си, да планирате и разпределяте безпроблемно ангажиментите си, да контролирате цялостния работен процес и да комуникирате изключително лесно с настоящите и бъдещи Ваши пациенти.

Вижте още...

Zdravenportal.com
най-функционалният и посещаван сайт за здравеопазване в България

Най-големият Здравен портал в България, предоставящ информация за всички новини, новости и иновации в сферата на здравеопазването, медицината и подържането на здрав дух и здраво тяло. Свързващ Ви с най-добрите доктори, лечебни заведения и ветеринарни клиники. Предоставящ Ви възможността за онлайн запазване на часове. Zdravenportal.com съчетава в себе си качество и дизайн, преплетени с максимално удобство и улеснено меню за потребители търсещи, бърза и удобна връзка за здравни услуги, съвети и специалистите и заведенията, които ги предлагат.