Ветеринарна клиника Дойран гр. София

12023
ИЗТЕКЪЛ АБОНАМЕНТ

Ветеринарна клиника Дойран разполага с приемна, две манипулационни зали, ехографски сектор, стационар за дребни животни.

 

Вътрешни болести

 

В клиниката се използват всички съвременни диагностични методи, позволяващи поставянето на точна диагноза. Осигуряваме извършването на рентгенографско и ехографско изследване на целия организъм. Комбинацията на апаратите на IDEXX-laboratories за хематологичен анализ и биохимия, както и IDEXX Snap tests повишава успеха на превенцията и профилактиката на различни заболявания.

 

 Хирургия и анестезиология 

 

Ветеринарна Клиника Дойран разполага със съвременни апарати за анестезия с които анестезиологияния риск сведен до минимум. За критични и рискови пациенти разполагаме с модерна инхалационна анестезия, включително и вентилатор- апарат за изкуствено дишане. Всеки упоен пациент е под внимателен мониторинг- ЕКГ- монитор, температура,пулс, кръвно налягане, сатурация. Следоперативните грижи за нас са от първостепенно значение до пълно събуждане на пациента, правилното обезболяване и мониторинг.

 

Предлагаме всички съвременни оперативни техники в областта на мекотъканната хирургия, както и специализирани ортопедични операции.

 

Инфекциозни болести


DSC03176

Клиниката разполага с бързи серологични тестове ( IDEXX, Anigen rapid test kits ) за диагностика на редица инфекциозни заболявания при кучето ( парвовироза, коронавироза, бруцелоза, гана и др.), векторни заболявания, които се пренасят от кърлежи и комари (дирофилариоза, ерлихиоза, лаймска болест, анаплазмоза); при котката- котешки коронавирус, котешка левкемия, котешки имунодефицитен вирус, котешка панлевкопения, токсоплазмоза.
Добрата имунопрофилактика (правилно проведената ваксинална схема) може да защити любимеца Ви.
Профилактиката срещу външните паразити (вкл. комари и кръвосмучещи мухи), както и срещу цестоди и нематоди (тении и глисти) е стъпка към безгрижния живот на Вашето куче или коте.
Профилактиката не бива да се пропуска и при екзотичните ни пациенти- вътрешното и външното обезпаразитяване е важно и при кафезните птици, морски прасета, хамстери, зайци, африкански таралежи и много други.

 

Акушерство и гинекология

 

Ехографско доказване и мониторинг през отделните етапи на бременността.
Определяне на риска и необходимостта от асистирано раждане или цезарово сечение, както и оказване на специализирана помощ на новородените.
Извършване на изкуствено осеменяване.
Осигуряване на избор на подходящ партньор за Вашия любимец.

 

Дерматология


DSC03208

Всеки домашен любимец е имал кожно заболяване в една или друга форма. Дерматологичните проблеми са неизменима част от нашата практика. Клиничната лаборатория е в тясна връзка с правилната диагностика и лечение на кожните заболявания при домашните животни. Най-разпространените оплаквания са свързани с данни за сърбеж, причинен от : • алергичен дерматит от бълхи или други ектопаразити (кърлежи, въшки, космояди)
 • възпаление на външния слухов канал- бактериално, микотично, кърлежово, атопично
 • други алергични състояния (атопичен дерматит)
 • кожни паразити
 • локални или генерализирани дерматофитни (гъбични) инфекции
 • автоимунни заболявания

Паразитология

Вътрешните и външните паразити са част от живота на домашния любимец още от неговото раждане. Профилактиката срещу тях започва в най-ранна възраст и трябва да се спазва стриктно,т.к. засяга не само животното, но и стопаните. Съществуват редица общи за нас и животните паразитни приченители, които не трябва да се подценяват.

 

 Дентална медицина

 

Устната хигиена е от голямо значение за пълноценния живот на домашния любимец. Все повече съвременни породи са склонни към задържане на млечните зъби, образуване на плака и зъбен камък в ранна възраст, тежки гингивити и загуба на зъби, вторично намножаване на условно-патогенна флора, увеличени лимфни възли и трудно преглъщане.

 

 Образна диагностика 

 

Клиника Дойран разполага с ехографски сектор, позволяващ прецизно изследване на състоянието на вътрешните органи на структурно ниво- неизменна част от диагностиката на вътрешните болести, мониторинг на състоянието на критични пациенти, контрол при изследването на различни биопсии и проби. Неинвазивен метод, съпътстващ достоверността на проведените кръвни и други лабораторни изследвания.
Освен осигуряването на качествена и диагностична рентгенография, при нас можете да получите компетентно второ мнение при разчитане на вече проведена такава, както и консултация при необходимост от прилагането на ортопедични техники за лечение на вродени/ придобити заболявания на опорно-двигателната система.

 

Кинична лаборатория


DSC03180

Клиника Дойран работи с хематологичния анализатор на IDEXX. Кръвната картина дава информация за броя на отделните типове кръвни клетки, тяхното съотношение, данни за съществуваща анемия, има ли системна инфекция в организма, данни за алергично състояние и др.Кръвни натривки за анализ на еритроцитни, левкоцитни и тромбоцитни нарушения, включения в клетките, изследване на капка кръв за наличие на микрофиларии при съмнение за дирофилариоза („сърдечен червей”)
Биохимичният анализатор на IDEXX- показва функцията на вътрешните органи на ензимно ниво.В нашата практика всеки пациент над 7г. се възприема като рисков за редица хронични заболявания (бъбречни, чернодробни и други изменения), които настъпват при възрастния организъм. Ранното диагностициране на тези състояния, преди настъпването на пълната клинична картина, позволява профилактика и ранни мерки с цел забавяне на структурните и функционални изменения в органите и по-оптимален живот.
Изследване на урина- Тест лента, изследване с рефрактометър за относително тегло, микроскопски препарат от седимент- наличие на кристали,бактерии,клетки и цилиндри. Диагностицират се редица заболявания на пикочо-половите пътища, както и системни.
Дерматофитни тестове – посявка в специфична среда при съмнение за гъбично заболяване.
Кожни проби, отпечатъчни препарати, цитологично изследване на цитонамазки и други.

 

Кардиология


DSC03192

Голяма част от сърдечно-съдовите заболявания при животните за компания остават недиагностицирани поради липсата на специфични клинични признаци в началния им стадии. Ветеринарна клиника „Дойран” разполага със специализирани методи и апаратура за ранна диагностика, лечение и мониторинг на тези състояния. Правилно назначената и приложена терапия играе важна роля за контролирането на проблемите свързани с кардиологичните заболявания.
- Електрокардиографията
- Eхокардиография


Очни болести
Предлагаме следните методи на диагностика и лечение на очните болести:

 • Ширмер тест за оценяване на слъзната секреция и лечение на сух кератоконюктивит
 • Оцветяване на роговицата с флуоресцеин за доказване на корнеални дефекти.
 • Измерване на вътреочно налягане и доказване на глаукома
 • Изследване на очното дъно с офталмоскоп
 • Откриване и отстраняване на чужди тела, ектопични мигли
 • Оперативно лечение на ентропиум и ектропиум.
 • Хирургично лечение на Cherry eye ( изпадане на жлезата на третия клепач )
 • Премахване на туморни образувания от клепач
 • Енуклеация ( премахжане на всичките структури на очната ябълка )
 • Хирургично лечение на дълбоки язви на роговицата и други дистрофични изменения
 • Ултразвуково изследване на очните структури, папилата на очния нерв и др.

До мен


Мобилното приложение "До Мен" е направено с цел да улесни максимално достъпът на потребителя до всички полезни, необходими и нужни за него услуги, като му осигури най-близка дестинация, придружена с навигация и контактна информация за търсената от потребителя услуга. Важното за нас е да създадем за потребителите на приложението удобство и комфорт при намирането, свързването и достигането на желаните от тях услуги.

Medical Organizer


Medical Organizer е софтуер, изграден специфично за всички клиенти на zdravenportal.com, за да оптимизира и улесни връзката между пациента и здравните специалисти.
Използвайки Medical оrganizer, имате възможността да структурирате графика си, да планирате и разпределяте безпроблемно ангажиментите си, да контролирате цялостния работен процес и да комуникирате изключително лесно с настоящите и бъдещи Ваши пациенти.

Вижте още...

Zdravenportal.com
най-функционалният и посещаван сайт за здравеопазване в България

Най-големият Здравен портал в България, предоставящ информация за всички новини, новости и иновации в сферата на здравеопазването, медицината и подържането на здрав дух и здраво тяло. Свързващ Ви с най-добрите доктори, лечебни заведения и ветеринарни клиники. Предоставящ Ви възможността за онлайн запазване на часове. Zdravenportal.com съчетава в себе си качество и дизайн, преплетени с максимално удобство и улеснено меню за потребители търсещи, бърза и удобна връзка за здравни услуги, съвети и специалистите и заведенията, които ги предлагат.