Венета Бучкуджиева - Психолог, Психолог онлайн гр. Шумен

28652
ИЗТЕКЪЛ АБОНАМЕНТ

Венета Бучкуджиева е дипломиран магистър-психолог с дипломна работа на тема „Холотропният метод в психотерапията”. Притежава собствена регистрирана марка „Пътуване към себе си”. Завършила е следдипломна квалификация Индивидуално, семейно и групово консултиране, както и Консултативна психология. Венета Бучкуджиева притежава международни сертификати за фасилитиране на групи Холотропно дишане и констелации. Преподавател е в четири лечебни енергийни системи – Рейки, Сейким, Каруна, Теате.


Работи с австралийски цветни есенции-вибрационни течности, които оказват благоприятно влияние върху психиката без никакви странични ефекти!


Австралийските цветни есенции, в съчетание с български цветя имат меко, но категорично въздействие върху психиката. Всяко от цветята има своя вибрация, която е подходяща за „лекуване” на различни нива и на различни неща. Подходящи са за всички възрасти и комбинирани по подходящ начин, наистина правят чудеса!


В практиката си Венета Бучкуджиева ги съчетава с български цветя (за адаптация). Има дълъг списък със симптоми, които се повлияват изключително благоприятно, както и редица емоционални състояния – мъка, болка, тъга, неудовлетвореност, гняв, безпомощност, страх. Изключителен помощник са в оздравяването и личностното израстване. Помагат за хармонизиране на партньорските взаимоотношения, взаимоотношенията родители-деца, дават мотивация, идейност, креативност.
Помагат в критични и шокови състояния. Подкрепят възстановяването след операции, както и пречистват тялото от последиците от рентген. Подпомагат взаимодействието в големи групи. Съдействат за придобиване на увереност и самочувствие, както и отварят сърцето за любовта и успеха.

 По синергичен начин се съчетават с ХОЛОТРОПНО ДИШАНЕ и КОНСТЕЛАЦИИ и многократно засилват действието и ползите от двата метода.

Член е на:
Дружеството на психолозите в България и има пореден номер 71 в Публичния регистър
Българската асоциация по трансперсонална психология и психотерапия (БАТПП)
Сдружение „Движение за хармонично развитие на човека” (BMST)

Провежда индивидуални и групови консултации, тренинги „Пътуване към себе си”, както и онлайн консултации.
Работи с деца и възрастни.

ПРОГРАМА
Програмата „Пътуване към себе си” е уникално съчетание между няколко психотерапевтични метода, които принципно не са свързани помежду си, но предвид конкретните индивидуални и личностови особености на всеки човек, застават на точното и правилно място по пътя на това търсене.
Всеки клиент след първата консултация получава лична програма за работа. Всеки е индивидуалност със своите заплитания, трудности, недостатъци, достойнства и интереси. Няма значение дали проблемът е сведен до диагноза или просто човекът се чувства дискомфортно. Дали дискомфортът и стигнал до натрапливи мисли или дълбока депресия, или се изразява в неудовлетвореност и раздразнителност.
За каквото и да става въпрос, отговорът съществува, само трябва да го потърсим. Програмата на всеки е съобразена с неговите индивидуални личностови особености. Но целта на всички е една - все по-здрави, все по-щастливи, удовлетворени и богати (както материално, така и духовно).

МЕТОДИ:

Холотропно Дишане
..Холотропното дишане е психотерапевтичен метод, чрез който всеки човек може да освободи своя потенциал и да реализира "скритите" в себе си възможности. Чрез дишането се освобождават подтиснати импулси за действие, както и подтиснати емоции и чувста, които пречат на индивида да бъде успешен, здрав и щастлив. Полученото изменено състояние на съзнанието помага от подсъзнанието да излезе материал, чиято преработка довежда до оздравяване.

Констелации
“Фамилни системни констелации “ е мощен и ефективен метод за разкриване на несъзнателни сили , обвързаности и идентификации в семейството, от което произхождаме и това , което самите ние впоследствие създаваме.
Методът е уникален инструмент, посредством който можем да надникнем в динамичните взаимовръзки на нашите взаимоотношения в семейството,на работа, във връзките с околните.
Или, с други думи казано – онова, което ни се случва или не ни се случва по начина, по който бихме искали е в резултат от онова, което идва при нас от нашите предшественици – родители, прародители и всички участници в семейната ни система.
Откривател на метода е немският психотерапевт Бърт Хелингер, който стъпвайки върху концепциите на Ерик Бърн, Якоб Морено, Мартин Бубер и Виржиния Сатир създава една нова уникална и постоянно усъвършенстваща се система наречена „Фамилни системни констелации”.
Практикува се индивидуално и групово, като участниците имат възможност както да се запознаят с метода (от професионална гледна точка) чрез собствени преживявания, така и да поставят и отработят свой проблем. Могат да участват също и като представители в констелациите на други участници, което също помага за отработването на личните проблеми.
За кого е подходящ метода?
Всички ние идваме от един или друг вид семейство и въпреки, че може и да не го знаем, всички имаме неразрешени проблеми, свързани с връзките в семейството. Така че всеки има какво да спечели от този терапевтичен подход.
Всеки, който се възползва от възможността да събере семейството си в констелация , ще открие, че този метод много точно отразява връзките между членовете на семейството и разкрива истини на този, който ги подрежда.
Семейната констелация може да разгледа всичко, което води до емоционални или практически катаклизми в живота, защото повечето от тези психологични проблеми могат да бъдат проследени до неразрешени семейни конфликти. Проблемите, които ни отдалечават от щастливия живот, не изникват от нищото. Само факта, че разбираме как личните ни затруднения са част от някаква висша дисхармония, която включва всички хора, с които сме израснали и тези, които са били преди нас, ни позволяват да се отпуснем.

Въпросник:


Този въпросник ще ви помогне да съберете информацията, необходима ви за семинара. В този вид работа са важни фактите и събитията, случили се на и около членовете на семейството ви, а не толкова личността на хората.
Някое от следните неща случило ли се е във вашето семейство? Става дума както за рода на майката, така и за рода на бащата.
При настоящото семейство въпросите се отнасят до вас, вашите деца/аборти и предишните ви партньори и техните деца.


•Ранна смърт?
•Дали някой е починал на възраст, по-малка от 25 години, и дали някой е останал без родители преди 15-годишна възраст. Броят се и мъртвородените деца, както и смъртта при раждане. Особено важни са болести или смърт по време на раждане или след раждане, дори и ако става дума за пра-баба.
•Самоубийства или опити за самоубийства?
•Престъпления, най-вече убийства?
•Някой бил ли е измамен, например с наследство?
•Тежка съдба или злополуки?
•Някой бил ли е заклеймен или отлъчен от семейството?
•Незаконни деца или деца, които са били изоставени? Осиновяване?
•Военни преживявания / войници?
•Тежки болести или инвалидности? Умствени заболявания? Наркомании и други пристрастености? Сексуално насилие?
•Родители от две националности? Емигранти? Защо е напусната родната страна?
•Имало ли е предишни важни връзки на родителите? (брачни партньори, годеници или първи любови?)
•Възможно е и да нямате информация по горните въпроси, това също е отговор.

Преподавател е в четири лечебни енергийни системи – Рейки, Сейким, Каруна, Теате.

Работно време:

от Понеделник до Петък - 10:00ч. до 18:00ч.
Психолог Бучкуджиева предлага и онлайн консултации. За записване на часове 0897925445 или скайп: venibb.

Престоящи събития:

Пътуване към себе си в Шумен - от 9.12 в 10:00ч до 10.12 в 16:00ч
Шумен, ул. Хан Крум 1 - къща за гости Кребс

До мен


Мобилното приложение "До Мен" е направено с цел да улесни максимално достъпът на потребителя до всички полезни, необходими и нужни за него услуги, като му осигури най-близка дестинация, придружена с навигация и контактна информация за търсената от потребителя услуга. Важното за нас е да създадем за потребителите на приложението удобство и комфорт при намирането, свързването и достигането на желаните от тях услуги.

Medical Organizer


Medical Organizer е софтуер, изграден специфично за всички клиенти на zdravenportal.com, за да оптимизира и улесни връзката между пациента и здравните специалисти.
Използвайки Medical оrganizer, имате възможността да структурирате графика си, да планирате и разпределяте безпроблемно ангажиментите си, да контролирате цялостния работен процес и да комуникирате изключително лесно с настоящите и бъдещи Ваши пациенти.

Вижте още...

Zdravenportal.com
най-функционалният и посещаван сайт за здравеопазване в България

Най-големият Здравен портал в България, предоставящ информация за всички новини, новости и иновации в сферата на здравеопазването, медицината и подържането на здрав дух и здраво тяло. Свързващ Ви с най-добрите доктори, лечебни заведения и ветеринарни клиники. Предоставящ Ви възможността за онлайн запазване на часове. Zdravenportal.com съчетава в себе си качество и дизайн, преплетени с максимално удобство и улеснено меню за потребители търсещи, бърза и удобна връзка за здравни услуги, съвети и специалистите и заведенията, които ги предлагат.