Български Рейки център

10369
ИЗТЕКЪЛ АБОНАМЕНТ

Български Рейки център е първият Рейки център в България.Той е известен с богатия си 12-годишен опит в обучението и практикуването на традиционно Рейки (Усуи Шики Риохо) под линията на Сатя Рейки Камунян (ученик на Микао Усуи).
Български Рейки център се гордее най-вече с единствените по рода си в България посвещения в Рейки, при които се работи индивидуално с всеки човек и се настройват не само горните, но и долните енергийни центрове (чакрите на краката).
Дългогодишният опит показва, че това е главна предпоставка за бъдещото физическо и душевно здраве на практикуващия Рейки, както и за неговия професионализъм като лечител.
Защо е толкова важно посвещението да бъде индивидуално?
Посвещението в Рейки е много личен духовен процес, при който се предават сакрални и духовни знания от учител на ученик чрез специален ритуал. Предаването на знанията никога не би могло да се извърши със същата степен и сила, ако посвещението се извършва групово или дистанционно.
Защо е толкова важно да се настроят и долните енергийни центрове (чакрите на краката)?
Когато при една инициация се настройват само горните енергийни центрове, вместо да се получи баланс на енергиите в цялото тяло, се получава дисбаланс. В последствие той довежда до енергиен пояс – натрупване на енергия в областта на талията, тъй като тя се върти само в горните чакри и не може да излезе по естествен път през краката.
С възрастта долните енергийни центрове започват да работят по-слабо. И ако човек практикува Рейки без те да са внимателно отворени, това може да доведе с времето до редица здравословни проблеми. Отварянето на чакрите на краката гарантира физическото и душевно здраве на практикуващия Рейки, тъй като довежда до правилно циркулиране на енергиите в неговото тяло.
В тялото ни постъпват два потока енергия – от Космоса и от Земята (ян и ин енергия). Космическият поток се спуска през тялото и спуска през краката надолу в земята. Земният поток навлиза в тялото през краката, преминава през нас и се издига през темето към космоса. Ако чакрите на краката не функционират правилно, космическата енергия не може да се спусне в земята и да изтласка негативната енергия извън нас, както и обратното – пречистващата земна енергия не може да ни изпълни. Работейки с Рейки, ние трябва да сме сигурни, че тези два потока протичат правилно през нас.
Основният критерии при подбора на Рейки мастер трябва да бъде, дали той настройва чакрите на краката.
История на центъра
Български Рейки център е създаден през 2000 г. в гр. София под ръководството на Рейки Мастер Екатерина Стоянова.
Със самото си създаване центърът си поставя за цел популяризирането на естеcтвената система за самовъзстановяване и хармонизация,дадена от природата на всички живи същества – Рейки.
Български Рейки център e колективен член на Сдружението на Алтернативните лечители.
Български Рейки център e награден със статуетка „Златен феномен“ за 2005 г.
Обучението и сертификатите в БРЦ са по духовната линия на
д-р МИКАО УСУИ; д-р САМИР КАЛЕ
Ръководител на Рейки центъра е Екатерина Стоянова
Усуи Рейки гранд-Мастер (Традиционно Рейки)
Каруна Рейки гранд-Мастер
Ошо Нео Рейки Мастер-учител
Терапевт Усилено Рейки
ОМНИ МАСТЕР-УЧИТЕЛ
Омни Сутра медиатор – II степен
Омни Сай Сутра медиатор – II степен
Омни АНУГРАХА медиатор II – степен
Кристалотерапевт (Омни Сватек) и учител
Рудракшитерапевт (Омни Шива)
ЧИ-АУРА терапевт ІІ степен
Огнен диамант медиатор – II степен
Озонотерапевт и учител
Есейски практики – терапевт и учител
Виолетов пламък – медиатор
Биоенергокоректор (удостоверение от Одеския Институт за Човека, филиал на Руско-Американския университет и Сертификат от Асоциация „Феномени“)
Учители:

РЕЙКИ
Японската дума “РЕЙКИ” означава: TransmutationПърво, унивeрсална жизнена енергия – космическа енергия на жизнената сила на Вселената. Именно Рейки обезпечава жизнеспособността на всички форми на живот на Земята.
Второ, старинна система за възстановяване чрез полагане на ръцете, посредством която посветеният (обучен и настроен от учител човек на всякаква възраст) концентрира в себе си и предава чрез себе си тази енергия.
Традицията за предаване на способността да бъдеш проводник на Рейки е възродил в края на 19 век в Япония д-р Микао Усуи.
За Рейки се споменава в най-древните писмени източници от учениците на Буда.
Рейки се използва на първо място за постигане на хармония и цялостност, което освобождава у човека огромни сили, насочени за осъзнато съзидание и благополучие.
Главният източник на всички наши болести и страдания са напрежението и нашите вътрешни конфликти. Английският лекар Едуард Бах (1886 – 1936.) правилно посочвал, че “болестта не е жестокост и не е робство, а коректив и инструмент, от който нашата Душа се ползва, за да ни посочи нашите грешки, за да ни предпази от още по-големи заблуждения, за да ни попречи да причиним още повече вреда и да ни върне на пътя на Истината и Светлината.”
Рейки ни помага да постигнем вътрешно единство, да утвърдим нашата цялостност и да придобием вътрешна хармония. Традицията на Рейки се предава от Учител (Мастер) на ученик чрез инициация, т.е посвещение. Wheels of light
По време на посвещението в първа степен става хармонизация на вибрациите на енергийните центрове на инициирания с вибрациите на Рейки и в човека се образува канал, провеждащ Рейки потока.
Настройката за втора степен включва ученика към по-високи нива на Рейки и благодарение на енергетиката на символите на Рейки става възможна работата на разстояние, работата със ситуации и т.н.
Трета степен – учител – дава възможност да се посвещават други хора в Рейки.
ПОЛЗАTA ОТ РЕЙКИ
Рейки отговаря на истинските потребности на съвременния човек, защото дава възможност в ежедневния живот да се постигне успех и духовно и физическо здраве.
Рейки възстановява естествената връзка на човека с неговата същност, с Бога и със света, възраждайки духовната култура.
Рейки активизира нормалните енергийни потоци в тялото на човека.
Рейки снема физическите и емоционални напрежения и стреса, които се натрупват още в детството, способства за разрешаване на вътрешните конфликти. As Runs the River
Рейки активизира вътрешните процеси на обновление и подмладяване на организма, позволява ни да живеем без болести.
Рейки очиства организма, способства за освобождаването му от токсини и шлаки, а също активизира всички възстановителни процеси, повишава тонуса, възвръща бодростта, силата и издръжливостта.
Рейки помага на всеки да осъзнае своето истинско предназначение и да придобие сила за своята реализация.
Животът с Рейки е движение към Любов, здраве, щастие и благополучие, движение по пътя на Еволюцията на човечеството.
КАКВО ПРЕДЛАГАМЕ
Обучение и настройка в следните системи:

Диагностика и консултации от опитни Рейки целители по системите и методите:

Друго:

Рейки центърът разполага с лечебно-диагностична апаратура за:

СИСТЕМИ
Усуи Шики Рихио (Традиционно рейки)
Каруна Рейки
Усилено Рейки
Ошо Нео Рейки
Омни целителство
Омни сутра
Омни Сай сутра
Омни АНУГРАХА
Индийски енергиен масаж (Омни Крия)
Кристалотерапия (Омни Сватик)
Рудракшитерапия (Омни Шива)
Есейски практики
Буда Медицина
Енергийни методи
Лечение с Озон (енергиен метод, без апаратура)
Виолетов пламък
Огнен Диамант
Изследване на минали превъплъщения
МЕДИТАЦИИ
Какво е медитация?
Медитации на Ошо
Медитация „Виолетов пламък“
Медитация „Кръгово дишане на индианците чироки“- зареждаща, активираща всички сетива медитация, отвежда в трансцендентални състояния, освобождава тялото и духа. Използва активно дишане.
Медитация с космическия целител Архангел Рафаил
Медитация „Прекъсване на ненужните връзки и привързаности“ – прекъсването на ненужните връзки с хора от нашето минало и настояще помага за реализиране на нашия пълен потенциал
Визуализация „Линията Хара“
Визуализация „Пречистващ вихър“
Свързване със сърцето на Небето и Земята
Благодарствена медитация „Gratitation“ – от Тимъти Дънфи


Контакти:
Адрес: гр. София, кв. Изток, бл.92, вх.Б, an.13
(пресечката на Атанас Далчев и Райко Алексиев
Тел.: 02 470 19 20
Моб. тел.: 0888 764 542
E-mail: reiki@ dir.bg; reikicenter@ mail.bg; reikibulgaria@ yahoo.com; mail@bg-reiki.com

Благоевград:
Тел.: 073 833 473
Моб. тел.: 0878 531 985
Бургас:
Моб. тел.: 0899 481 254; 0897 213 833
Ловеч:
Тел.: 068 622 677
Моб. тел.: 0887 744 149

До мен


Мобилното приложение "До Мен" е направено с цел да улесни максимално достъпът на потребителя до всички полезни, необходими и нужни за него услуги, като му осигури най-близка дестинация, придружена с навигация и контактна информация за търсената от потребителя услуга. Важното за нас е да създадем за потребителите на приложението удобство и комфорт при намирането, свързването и достигането на желаните от тях услуги.

Medical Organizer


Medical Organizer е софтуер, изграден специфично за всички клиенти на zdravenportal.com, за да оптимизира и улесни връзката между пациента и здравните специалисти.
Използвайки Medical оrganizer, имате възможността да структурирате графика си, да планирате и разпределяте безпроблемно ангажиментите си, да контролирате цялостния работен процес и да комуникирате изключително лесно с настоящите и бъдещи Ваши пациенти.

Вижте още...

Zdravenportal.com
най-функционалният и посещаван сайт за здравеопазване в България

Най-големият Здравен портал в България, предоставящ информация за всички новини, новости и иновации в сферата на здравеопазването, медицината и подържането на здрав дух и здраво тяло. Свързващ Ви с най-добрите доктори, лечебни заведения и ветеринарни клиники. Предоставящ Ви възможността за онлайн запазване на часове. Zdravenportal.com съчетава в себе си качество и дизайн, преплетени с максимално удобство и улеснено меню за потребители търсещи, бърза и удобна връзка за здравни услуги, съвети и специалистите и заведенията, които ги предлагат.