Боуен Център Холистик гр. София

9406
ИЗТЕКЪЛ АБОНАМЕНТ

БОУЕН ТЕРАПИЯ

боуен терапия
Боуен терапията активира лечебните механизми на тялото и му помага да се възстанови. Това се постига чрез прилагане на система  от прецизни движения над мускули, стави, сухожилия, нерви и фасция. Движенията се извършват много нежно с пръстите на ръцете. Лечението се състои от серия последователни движения наречени процедури, с чести паузи между тях, за да се даде време на тялото да реагира.

Заслужава си да отбележим, че при терапия Боуен ние задържаме разтягането на мускула за няколко секунди преди да извършим самото движение. Когато започне разтягането, сетивните нерви изпращат информация до гръбначния мозък и след това до различни части на мозъка. Изследванията показват, че са нужни около 90 секунди, за да може мускулите да реагират на тази информация – принцип, който се използва в остеопатията. Факт е, че е изключително важно да се даде време на тялото да реагира на работата, която извършваме върху него.

Един от основните принципи на техниката Боуен е, че тялото на пациента само осъществява своето лечение, а не терапевта. Работата на терапевта е да активира самовъзстановителните механизми на организма. Тъй като Боуен терапията активира самолечението  тя не трябва да се съчетава с други терапии, защото това може да намали ефективността на лечението.  Ясно е, че някои от точките, върху които се работи при Боуен терапия са свързани с акупунктурни меридиани и точки.

Ние терапевтите от Боуен център Холистик вярваме, че Боуен терапия е едно от най-ефективните терапевтични лечения днес, предлагащи значително облекчение за много оплаквания.
Боуен терапията може да помогне за облекчаване на състояния като: Болка в гърба, болка във врата и болки в рамото. Хората също могат да търсят помощта на Боуен терапия и при лечение на респираторни заболявания и хормонални нарушения. Благодарение на Боуен терапията по време на бременност се осигурява спокойствие и хармония, както за майката така и за детето и. Спортистите също намират техниката Боуен  за полезна терапия в помощ на тяхното възстановяване. Има още редица оплаквания, при които терапия Боуен може да помогне.

За да разберете как Боуен терапията може да Ви помогне се свържете с някои от нашите Боуен терапевти. Ще се радваме да Ви бъдем полезни и да подобрим Вашето здравословно състояние.
Като Боуен терапевти ние ще Ви помогнем да откриете, че здравето е свобода не само на физическо ниво, но и съвкупност от емоционално, умствено и духовно здраве. Умът, тялото и духът трябва хармонично да работят заедно, за да се лекува целият човек. Това е нашият основен фокус, използвайки индивидуални Боуен терапии според Вашите специфични нужди и цели. Ще Ви дадем възможност да разберете жизненоважната роля, която трябва да играете в своя собствен уникален лечебен процес, за да изпитате истинско здраве. Боуен терапията служи като средство да трансформирате собствените си преживявания чрез телата си и отключва капацитет да се излекувате.

Очакваме с нетърпение да чуем Вашата история и Ви помогнем през пътуването за постигане на цялостно лично здраве чрез процеса на възстановяване и самостоятелно излекуване.

ПРОФЕСИОНАЛИСТИМая Узунова
Сред най-важните познания, които открих за себе си през годините е възможността отдадено да правиш това, в което си добър. Да следваш своя избор, независимо от обстоятелствата и какви усилия ти струва. Няма граници за човешките постижения, освен границите, които сами поставяме в съзнанието си.

Мая Чавдарова Узунова е дипломиран Боуен терапевт от 2012г. – с преподавател Александър Адамидис.
Завършва МУ (Медицински Университет гр. София) – специалност „Акушерство“.
Магистър маркетинг и мениджмънт (УНСС гр. София)
Създава кабинети за Боуен терапия в гр. София и гр. Любимец.
Повишава професионалната си квалификация като завършва следните специализации:
Боуен за професионални терапевти – PTS (септември 2013г. – преподавател Андрю Зопос)
Боуен за напреднали терапевти – SPB1 A+B (февруари 2014г. – преподавател Андрю Зопос)
Боуен „Мама и Бебе“ – Боуен при проблеми със забременяването, Боуен през бременността, Боуен преди и след раждането, Боуен при новородени и малки деца (май 2015г. – преподаватели Джон Уилкс и Лина Клерк)
Мастър ниво Специализирани Боуен процедури – SP2А (юли 2015г. – преподаватели Ози и Илейн Ренч)
• От 2015г. е член на “Българска асоциация по Боуен Терапия“
Мануален лимфен дренаж-2014г. Б. Павлова
. Рейки I и II ниво – 2014г.
. От 2016г. е сертифициран ангелски, лемуриан лечител – преподавател Нели Конуей
. Лечение с кристали – преподавател Нели КонуейБоряна Параланова
Нещата, които ме карат да се чувствам пълноценен човек са : да обичаш от цялото си сърце, да подаваш ръка в труден момент, да се грижиш за хората и да им помагаш, да преодоляват своята болка. Това е смисълът на моя живот и най-важното е, че се чувствам удовлетворена от това, което правя.

Боряна Василева Параланова е дипломиран Боуен терапевт от 2015г. с преподавател Георги Илчев, Александър Адамидис.
Работила е в УМБАЛ СофияМед (гастроентерология)
ОДЗ 77
Завършва МУ (Медицински Университет) през 2005г.-специалност Медицинска сестра.Красимира Димова
Истински щастливи сме само тогава, когато най-близките и скъпи хора на сърцето ни са здрави. Всичко останало може да поправим, да изхвърлим, да купим ново  или да забравим.

Красимира Стаева Димова е дипломиран Боуен терапевт от 2017г. с преподавател Георги Илчев.
Завършила е „ВМИ“-Пловдив -мед.сестра-1998 година.
„УНСС“-София -Магистър ,“Трудова медицина“-2014 година.
„УНСС“-София-Магистър ,“Публична администрация със специализация „Здравен мениджмънт“-2013 година.
Работила в “Свети Пантелеймон“-главна сестра, Болница Токуда-инвазивна кардиология, Ситиклиник-координатор пациенти, УМБАЛ „СофияМед“-мед.сестра в “Артроскопска клиника -Доц. Георгиев“.

 


Работно време
гр. София
Понеделник—Петък: 8:00–19:00
Събота и неделя: 10:00–15:00
след предварително запазен час

До мен


Мобилното приложение "До Мен" е направено с цел да улесни максимално достъпът на потребителя до всички полезни, необходими и нужни за него услуги, като му осигури най-близка дестинация, придружена с навигация и контактна информация за търсената от потребителя услуга. Важното за нас е да създадем за потребителите на приложението удобство и комфорт при намирането, свързването и достигането на желаните от тях услуги.

Medical Organizer


Medical Organizer е софтуер, изграден специфично за всички клиенти на zdravenportal.com, за да оптимизира и улесни връзката между пациента и здравните специалисти.
Използвайки Medical оrganizer, имате възможността да структурирате графика си, да планирате и разпределяте безпроблемно ангажиментите си, да контролирате цялостния работен процес и да комуникирате изключително лесно с настоящите и бъдещи Ваши пациенти.

Вижте още...

Zdravenportal.com
най-функционалният и посещаван сайт за здравеопазване в България

Най-големият Здравен портал в България, предоставящ информация за всички новини, новости и иновации в сферата на здравеопазването, медицината и подържането на здрав дух и здраво тяло. Свързващ Ви с най-добрите доктори, лечебни заведения и ветеринарни клиники. Предоставящ Ви възможността за онлайн запазване на часове. Zdravenportal.com съчетава в себе си качество и дизайн, преплетени с максимално удобство и улеснено меню за потребители търсещи, бърза и удобна връзка за здравни услуги, съвети и специалистите и заведенията, които ги предлагат.