Акад. Богдан Петрунов - Алерголог гр. София

12092
ИЗТЕКЪЛ АБОНАМЕНТ

Акад. Богдан ПЕТРУНОВ е един от водещите специалисти в областта на имунологята и алергологията в България и по света. Специализирал е в Чехословакия, Англия, Франция, Холандия и САЩ. Дългогодишен преподавател по имунология и алергология в Медицинския университет в София. Бил е директор на Националния център по заразни и паразитни болести в периода 1993-2009 г.
Създател е на първата в България лаборатория по алергия, в която се разработиха и внедриха широко в практиката повече от 200 вида алергенни препарати за специфична диагностика и лечение, с които се сложиха основите на съвременната клинична алергология у нас. Експерт към СЗО по алергология.
Изнасял е лекции в Русия, САЩ, Чехия, Канада, Китай, Австралия, Тайван, Индия, Куба, Либия и др. Има публикувани над 200 научни труда. Един от първите носители на почетния знак на БЛС за висок професионализъм; Лекар на годината (2006 г.). През същата година получава най-високото отличие на БАН – Почетния знак “Марин Дринов”, а през 2007 г. става носител на наградата на името на проф. К. Чилов за висок професионализъм и за съществен принос в развитието на българската медицина. Избран е за академик през 2008 година.
ДЕЙНОСТИ:
- Преглед и консултация на пациенти
- Кожно-алергични проби (интракутанен тест, тест чрез убождане, епикутанен тест).
- Подкожна или мускулна инжекция с имуноглобулини и серуми.
- Вземане на венозна или капилярна кръв за алергологично изследване.
- Количествено определяне на алерген-специфично IgE срещу определен алерген чрез апарат ImmunoCAP.
- Определяне на атопичен алергичен профил чрез изследване на IgE антитела срещу набор от алергени.
- Определяне на плесенни видове в битова среда
- Определяне на микрокърлежови видове в битова среда

До мен


Мобилното приложение "До Мен" е направено с цел да улесни максимално достъпът на потребителя до всички полезни, необходими и нужни за него услуги, като му осигури най-близка дестинация, придружена с навигация и контактна информация за търсената от потребителя услуга. Важното за нас е да създадем за потребителите на приложението удобство и комфорт при намирането, свързването и достигането на желаните от тях услуги.

Medical Organizer


Medical Organizer е софтуер, изграден специфично за всички клиенти на zdravenportal.com, за да оптимизира и улесни връзката между пациента и здравните специалисти.
Използвайки Medical оrganizer, имате възможността да структурирате графика си, да планирате и разпределяте безпроблемно ангажиментите си, да контролирате цялостния работен процес и да комуникирате изключително лесно с настоящите и бъдещи Ваши пациенти.

Вижте още...

Zdravenportal.com
най-функционалният и посещаван сайт за здравеопазване в България

Най-големият Здравен портал в България, предоставящ информация за всички новини, новости и иновации в сферата на здравеопазването, медицината и подържането на здрав дух и здраво тяло. Свързващ Ви с най-добрите доктори, лечебни заведения и ветеринарни клиники. Предоставящ Ви възможността за онлайн запазване на часове. Zdravenportal.com съчетава в себе си качество и дизайн, преплетени с максимално удобство и улеснено меню за потребители търсещи, бърза и удобна връзка за здравни услуги, съвети и специалистите и заведенията, които ги предлагат.