Д-р Ивайло Генев - Стоматолог гр. Габрово

24558
ИЗТЕКЪЛ АБОНАМЕНТ

Д-р Ивайло Генев е специалист по денталка медицина предлага и спешна стоматологична помощ. Работи с високо качествени материали на водещите фирми. Кабинетът му е оборудван със съвременна дентална апаратура.
Д-р Генев има сключен договор с РЗОК. Лекува деца и бременни жени. Използва услугите само на лицензирана и отлично оборудвана зъботехническа лаборатория, с възможност за решаване и на по-сложни клинични случаи.

Завършил : 1998г стоматологичен факултет Пловдив
Езикови компетенции : Английски език
Участие: арбитражна комисия, комисия по професионална етика при РК на БЗС гр. Габрово

Работа с деца:

Профилактични прегледи и мотивация; профилактично запечатване на фисури със силанти; лечение на кариес, пулпити и периодонтити на временни и постоянни зъби, обтурации на детски зъби с Twinky Star (шарени обтурации с няколко чудесни цвята) съвремененен фотополимеризиращ ренгеноконтрастен компомер, отделящ флуорни йони, заздравяващ зъбните структури. При необходимост от ортодонтско лечение, провеждаме своевременна консултация със специалист-ортодонт.

Работа с бременни жени:

Профилактични прегледи; безболезнено лечение, колаборация с личния акушер-гинеколог.

Естетична стоматология

Изработване на обтурации със съвременна апаратура и висококачествени и високоестетични и фотополимери от водещи марки и производители /Kerr, Densply/; изработка на металокерамични корони и мостове с повишена естетика; изработка на скелетирани моделноляти протези; изработка на класически протетични конструкции /корони, мостове и протези/. Лазерна естетика и избелване на зъби с високоенергиен диоден лазер

Ендодонтия и оперативно зъболечение

Работа под анестезия; лечение на зъбна свръх чувствителност с високоенергиен диоден лазер; използване на машинни Ni-Ti инструменти от ново поколение; използване на дигитални методи, при определяне дължината на кореновия канал /апекслокация/; запълване с биологично поносими хипоалергични материали (гутаперча и епокси сийлър); рентгенов контрол на работата, лечение на афти, херпеси, левкоплакия с високоенергиен диоден лазер.

Хирургия:

Екстракция на зъби; затруднени екстракции и вадене на мъдреци и силно разрушени зъби; безкръвна инцизии на абсцеси с високоенергиен диоден лазер; безкръвна ексцизия на фиброми, папиломи епулиси с високоенергиен диоден лазер, вземане на биопсия, ежедневна парадонтална хирургия.

Парадонтология:

Профилактика и лечение на парадонталните заболявания; почистване на зъбен камък с ултразвуков апарат; шиниране на зъби с увреден пародонт; извършване на PET тест /ДНК анализ/, изпращан за изследване в Германия за качествено и количествено откриване на бактериалните причинители на пародонтита с изготвяне на препоръка за адекватно и индивидуално антибиотично лечение, прилагане на нискоинтензивна  лазертерапия. Лазерен кюретаж  и лечение  на пародонтит (пародонтоза)с високоенергиен диоден лазер.

Едно от най-съвременните и иновативни лечения на пародонтит (популярно още като пародонтоза) е терапията с  растежни фактори продукт с висок имунологичен  и градивен статус. Tя се инжектира в оралната лигавица и венеца. Приложена локално, стимулира регенеративните процеси в меките тъкани на пародонта и челюстна кост, потиска развитието на заболяването намаля кървенето.. След няколко такива процедури, венците възстановяват естественият си цвят, форма и структура, болковата симптоматика изчезва, заболяването преминава в ремисия. При първоначалната апликация организмът се справя с инфекцията,болката и кървенето от венците, повторните апликации провокират мощен стимул за растеж, удължават периодите на ремисия.

За първи път плазма с високо съдържание на тромбоцити е била използавана за тъканна регенерация в човешкия организъм още през 70-те години на миналия век. Многобройни научни изследвания и наблюдения доказаха регенеративното  и биостимулиращо въздействие на PRР  и PRF върху кожата, ставите, костите и човешкия организъм като цяло. При лечение в устната кухина има мощно имуностимулиращо въздействие върху меките тъкани  и челюстната кост. Особенo добър ефект има при съчетанието на терапия с растежни фактори и нискоенергийна или високоенергийна лазертерапия

Какво е PRP и iPRF?

Това е кръвен продукт, който се получава  при центрофугиране на взета венозно кръв от пациента, познат в чуждоезичната литература още като „Platelet Rich Plasma”– обогатенa на тромбоцити плазма( в епруветката  се съдържа и антикоагулант)  или PRF „Platelet Rich Fibrin”- обогатен на тромбоцити , левкоцити множество растежни фактори фибрин (епруветката не съдъдържа антикоагулант). За  получаването на този биологичен продукт е достатъчно съвсем малко количество венозна кръв, взета в стерилни  вакуум епруветки. Поставят се в центрофуга, която в края на работния цикъл отделя плазмата от червените кръвни клетки .

Как функционира плазмотерапията / мезотерапията ?

Плазмата съдържа концентрирано количество тромбоцити, растежни фактори и стволови клетки. Тромбоцитите са кръвни клетки, отговорни за кръвосъсирването и производството на растежни фактори. Тези фактори стимулират стволовите клетки да възпроизвеждат нови тъкани по възможно най – бърз начин.

Въвеждането в тъканите PRP или PRF води до прорастване на нови капиляри, нормализира хемодинамиката, клетъчното дишане и подобрена обмяна на веществата. Едновременно с това протича процес на укрепване на костната тъкан, формиране на матрикса на колагена и костта. Настъпва активация на локалния имунитет. Този впечатляващ ефект на PRP и PRF  наложи употребата им както в пародонтологията, така и хирургията и имплантологията. Аплицираният автоложен фибрин е мощен растежен фактор

Как се извличат растежни фактори  и къде се инфилтрират ?

Медицински специалист взема необходимото количество венозна кръв  във вакуумни епруветки  обработват се в центрофуга за определени време и обороти. След центрофугирането им, получената фибринова маса се извлича със спринцовка и се инжектира във венците, пародонталните джобове и прилежащата орална лигавица.





Получените резултати могат да се забележат още след първата седмица. Кървенето на венците значително се редуцира, намалява възпалението и подвижността на зъбите, изчезва неприятният лош дъх от устата. Последвалите процедури служат като мощен стимулатор за бърз растеж.  Най-голямото преимущество на тази процедура се явява нейната безопасност. Всички компоненти са напълно неутрални, нетоксични и изключват всякаква възможността от инфекция и алергична реакция, защото са изградени от Вашата собствена кръв и са напълно биосъвместими.

Интервенцията е безболезнена, отнема около 30 минути и съществено подобрява състоянието  на оралната лигавица в устната кухина.

Показания:

-Генерализиран пародонтит (1,2,3 степен по тежест);
-Гингивит;
-Локализиран пародонтит;
-Алвеолит;
-Затруднени екстракции на ретенирани зъби
-Периимплантит;
-Профилактика на пародонталните заболявания, костни дефекти, венечни джобове, гингивални рецесиии, кисти, запълване с биомембрани на затваряне на комуникации със синуса и др.

Противопоказания:

Процедурата като цяло има широко приложение тъй като не предизвиква алергични реакции в организма. Всички компоненти са напълно неутрални, нетоксични и изключват всякаква възможността от инфекция и алергична реакция, защото са изградени от Вашата собствена кръв и са напълно биосъвместими.

Мезотерапията не се извършва при редица хронични заболявания като:

  1. HIV (СПИН)
  2. Хепатит
  3. Както и при инфекциозни заболявания

Тази процедура не се извърщва и при онкологични образувания,заболявания  на ендокринната система.

Работа с SIX LASER TSC, комбиниран червен( R) и инфрачервен(IR) лазер с над 40 стоматологични протокола
Нискоенергийната лазерна терапия  (LLLT) е нетермична, подобрява бързината и качеството на тъканното възстановяване на лигавица, мускули, сухожилия, лигамент, кости и нерви. Подпомага преодоляването на възпаления и често дава мигновено облекчаване на болката.
Включена като част от обичайния лечебен протокол е мощна превенция на усложненита в денталната практика.Фотодинамичната терапия (PDT) е един нов и перспективен метод на лечение.

Съвместното използване на различни лазерни източници (RED и IR лазери) с различни параметри, позволява да се постигне по-добър терапевтичен ефект.
RED лазер въздейства върху дилатацията на съдовете и засилва кръвната циркулация. Тези промени съдействат за отстраняване на венозния застой, намаляване на пермеабилитета на съдовите стени и като следствие-потискане на ексудацията и намаляване на отока в тъканите.

Лазерното облъчване има изразен обезболяващ ефект, дължащ се на способността на лъчението да потиска акционните потенциали на нервното възбуждане и трансмисията на болковите импулси. Лазерното лъчение стимулира регенеративния процес чрез диференциация на клетките и възстановяването на тяхната фукционална активност.
IR лазер ускорява в дълбочина биологичните процеси, отстранява съдовия спазъм, ускорява кръвната циркулация, подобрява тъкания метаболизъм и окислителните процеси. С избора на различни честоти на повторение на импулсите се постигат и различните ефекти на лазерното въздействие – аналгетичен, регенериращ или противовъзпалителен.

Области на приложение на  нискоенергийната лазертерапия:

- аналгезия (терапия за комфорт) обезболява и намаля страха преди дентална интервенция
- при възпалителни и деструктивни проблеми стимулира регенерацията на тъканите, заздравява пародонта, стабилизира зъбите, дезинфекция на пародонтални джобове
- приложена успоредно с адекватно ендодонтско лечение редуцира болката, намаля периапикалния едем, стимулира периапикалното възстановяване
- подтискане на свръхчувствителност след лечение на кариес или изпиляване на витални зъби за коронка
- след хирургична интервенция намаля болка ускорява заздравяването, намаля
оздравителен период, предотвратява усложненията, бърза остеоинтеграция на имплантати, зарастване на фрактури
- ускорено зарастване и обезболяване на лигавична и мекотъканна патология, мощен противовъзпалителен ефект, бърза регенерация на увредени тъкани, разнасяне на хематоми , намаля болката и отока при лимфаденити, абцеси и флегмони
- мощен обезболяващ и регенеративен ефект при невралгия , неврити, травми
- лечение на сухота в устата
- премахване чувството за гадене и повишено слюноотделяне при интервенции

Работно време:
Понеделник - Петък: 09:00ч-12:00ч и 14:30-19:30ч
Събота - По договаряне

До мен


Мобилното приложение "До Мен" е направено с цел да улесни максимално достъпът на потребителя до всички полезни, необходими и нужни за него услуги, като му осигури най-близка дестинация, придружена с навигация и контактна информация за търсената от потребителя услуга. Важното за нас е да създадем за потребителите на приложението удобство и комфорт при намирането, свързването и достигането на желаните от тях услуги.

Medical Organizer


Medical Organizer е софтуер, изграден специфично за всички клиенти на zdravenportal.com, за да оптимизира и улесни връзката между пациента и здравните специалисти.
Използвайки Medical оrganizer, имате възможността да структурирате графика си, да планирате и разпределяте безпроблемно ангажиментите си, да контролирате цялостния работен процес и да комуникирате изключително лесно с настоящите и бъдещи Ваши пациенти.

Вижте още...

Zdravenportal.com
най-функционалният и посещаван сайт за здравеопазване в България

Най-големият Здравен портал в България, предоставящ информация за всички новини, новости и иновации в сферата на здравеопазването, медицината и подържането на здрав дух и здраво тяло. Свързващ Ви с най-добрите доктори, лечебни заведения и ветеринарни клиники. Предоставящ Ви възможността за онлайн запазване на часове. Zdravenportal.com съчетава в себе си качество и дизайн, преплетени с максимално удобство и улеснено меню за потребители търсещи, бърза и удобна връзка за здравни услуги, съвети и специалистите и заведенията, които ги предлагат.