Д-р Дора Георгиева, д. м. - Вега Тест гр. София

8735
ИЗТЕКЪЛ АБОНАМЕНТ

Завършва медицина в София със специалност анестезиология и реанимация, главен асистент. Специализира и работи традиционна китайска медицина.
Открива и ръководи първия в страната специализиран Център за лечение на болката към Медицинска академия- Университетска болница по ортопедия, София.
Прилага интересната новост на електропунктурата –изследване на толерантността ни към храните с безкръвния компютърен тест Вега.
Сега е здравен консултант и прилага новите за страната LIFEWAVE® PATCHES - бионанотехнологиите в съвременната източна медицина. ТЕ НЕ СА ЛЕКАРСТВЕН ПРОДУКТ!

НАГРАДИ И ОТЛИЧИЯ:
Тя е единствения български лекар, награден с престижната награда Медал на Световния конгрес по акупунктура в Прага.
Получава отличието ЗЛАТНА КНИГА – значка, присъдено от Европейски форум на експертите, в сътрудничество с Академия за международно признати лидери в науката и културата.
Има над 70 участия с доклади в конгреси и симпозиуми в България, Австралия,  Кипър, Румъния, Франция, Холандия, Гърция и др., много публикации в специализирани медицински издания. Има три рационализации, създадени много собствени методики за лечение на болката. Преподавала е съвременно и алтернативно лечение на остра и хронична болка.

Сега е здравен консултант и прилага новите за страната LIFEWAVE® PATCHES, поставени в АКУПУНКТУРНИ ТОЧКИ/ ЗОНИ/. Те са създадени с помощта на уникалните съвременни бионанотехнологии.  Използват се за стимулиране и повишаване на естествените възможности на човешкия организъм да се справя с различните заболявания- БЕЗ използване на акупунктурни игли. LIFEWAVE® PATCHES НЕ СА ЛЕКАРСТВЕН ПРОДУКТ!

ВЕГА ТЕСТ

Компютърният биоенергиен тест VEGA е безкръвен, безболезнен, бърз, безопасен, без облъчване, удобен, точен. Компютърният апарат е нов клас в биоелектрониката, работи на принципа на електропунктурата. Изследването става чрез тестване на индивидуалния отговор на организма към различните субстанции, поставени във веригата компютър - човек –храна. Установява към кои храни организмът има добра толерантност - да разгражда, усвоява и превръща в енергия и кои от тях не толерира – разгражда бавно, не усвоява достатъчно и ги натрупва в мастни депа, шлаки, токсини. Резултатите са готови веднага и пациентът получава индивидуална програма за хранене, включваща само толерираните от организма храни. А нетолерираните храни се изключат временно /за 3 и 6 месеца/. Нетолерантността към храните не е до живот, не се предава по наследство.
Полезен тест е, защото  веднага ни дава отговор на постоянно задаваните от нас въпроси: Как да отслабнем, без да гладуваме?  Каква е най-подходящата храна, за да бъдем здрави? Гладуването е опасно - не можеш и не трябва да гладуваш цял живот. Неговото прилагане е подходящо за всеки един от нас, а не е само за хора с наднормено тегло, въпреки че стана популярен с това. Вега тестът не замества конвенционалните методи за диагностика. Тестът се прави от лекари, за да бъдат резултатите точни и хранителният режим професионално изготвен. Разочарование има от теста, защото много често се прави от неспециалисти.

С Вега тест може да се постигне:

ТРАЙНО НАМАЛЯВАНЕ, без възвръщане на  килограмите! Защо когато се храним малко и не сме променили начина си на  живот килограмите ни се увеличават? Защото  не ядем тази храна, която организмът ни толерира. Факторите, които имат значение при изготвянето на индивидуалния режим на хранене са: генетични, възрастта, телесното тегло, съществуващите заболявания, нивата на хормоните, също - традицията, психологията, възпитанието. Когато се приемат установените от теста толерирани храни сравнително бързо и необратимо се намаляват излишните килограми. Поддържа се правилно нашата обмяна, по- малка е опасността от напълняване, намалява хроничната умора, чувстваме се добре, здрави, по- бодри и работоспособни.

ЗА ИЗГОТВЯНЕ на правилен хранителен режим на жената при бременност и след раждане. ВАЖНО Е да не се  наруши пълноценното хранене на бебето ПО ВРЕМЕ НА БРЕМЕННОСТТА  и  в кърмаческия период. Съвременните проучвания показват , че някои от заболяванията в зряла възраст са свързани с растежа и развитието на плода още в утробата на майката. Всяка майка трябва да знае коя храна се толерира и приема от нейния организъм най- добре и най-вече не вреди на бебето. Това играе важна роля в програмирането на бъдещото здраве на детето. Неправилните диети и хранене могат да намалят кърмата или да повлияят неблагоприятно на бебето. Да се помогне  на майката да намали натрупаните килограми и да възстанови  бързо добрия си външен вид след раждане. БЕЗ да се гладува!

ВАЖНО!
Няма Никакви Противопоказания, Никаква опасност за майката и  бебето при извършване на теста. При свършване на теста бременната жена получава, освен фиша с резултатите от него, и листовка със списък на храните, съдържащ необходимите витамини, микроелементи, аминокиселини  и т.н. Това ще я улесни при избора на нейното рационално хранене.

НАСОЧВАНЕ на децата и младите хора към здравословен начин на  хранене с толерираните от организма им храни – без те да изпадат в депресии от различните диети или да стигат до  заболявания като булимия, анорексия. Знаем колко тежки и сложни са те. Наднорменото тегло при децата е глобален, сериозен, със сериозни здравословни последици.

СПАЗВАНЕ  на показателите от теста помага да се подобри значително  състоянието на хора, страдащи от диабет, подагра, сърдечно-съдови, бъбречни, чернодоробни заболявания, на ендокринната система, пикочо- половата и др.

ВАЖНО е, че приемането на разрешените храни от теста задължително се включват в  хранителната диета, характерна за съответното заболяване. Ефектът е много по- добър.
ВАЖЕН е теста за жените в менопауза. Периодът на климакса, характерен с промяна на секрецията на хормоните, води и до натрупване на излишни килограми. Диетите не водят до отслабване. Приемът на толерирани храни, съобразени и с изискванията на хормоналния дисбаланс, водят до успешно и трайно намаляване на килограмите - без гладуване!

Тестът е ПОЛЕЗЕН  при различни  проблеми с храносмилането -  гастрит, колит, запек, гастроезофагеален рефлукс и др. Те намаляват или голяма част от тях изчезват - с характерната за тях  диета и толерираните храни.
ПРИ онкологично болните основна част от лечението е поддържането на съпротивителните сили и на имунитета им. Хранителен режим с толерираните от тях храни би помогнал за част от проблемите.
При ЦЕЛУЛИТ - само правилното приемане на белтъчини, въглехидрати, мазнини, съдържащи се в толерираните храни от теста, води до неговото видимо, значително и трайно намаляване. Необходим е прием на достатъчно количество вода, ежедневен спорт. ТОВА се отнася и до редица кожни заболявания, акне.

При СПОРТИСТИ - необходимо е строго индивидуално и най- ефективно хранене само с толерираните от организма им храни -подходящи за съответния спор. С това се повишават възможностите им за отлични постижения, добра визия.
Индивидуалните характеристики  на организма определят до голяма степен ефекта от храненето. Толерирането на отделните храни са индивидуални за всеки човек. Храната е многокомпонентен продукт. Трудно можем да преценим  точно към  кои храни организмът ни има нетолерантност.
Това не е тест за хранителна алергия. Често задаван въпрос. Хранителната алергия е реакция на имунната система на организма. Тя протича бързо, с различна клинична картина, тежките случаи могат да причинят анафилактичен шок. Тестът за хранителна алергия се извършва и се консултира от алерголог.
Ползите от здравословното хранене с индивидуално определените с Вега теста храни са известни и се потвърждават от години.

БИОНАНОТЕХНОЛОГИИТЕ В АЛТЕРНАТИВНАТА МЕДИЦИНА -АКУПУНКТУРАТА
Наноустройствата LifeWave patches /лепенки/ са уникално съчетаване и използване на съвременната научна бионанотехнология и източната медицина /акупунктурата/. Тази комбинация е без аналог в света на медицината. Само да си представим - бионанопунктура! Древност и съвременност в едно!
Одобрени са от ЕС като средство за въздействие върху акупунктурни точки/зони/. Те са 100% естествени, сертифицирани са като продукти, различни от лекарствата. Всички пачове на LifeWave са регистрирани от FDA като медицински устройства клас I - т.е. с минимална възможност за вреда. Имат всички необходими сертификати на анти-допинговите агенции.
Поставени в подходящите акупунктурни точки на тялото  стимулират и повишават естествените възможности на човешкия организъм да се справя с различните заболявания, но без използване на акупунктурни игли. Те са устройства, с които се въздейства ефективно  върху човешкото биополе.
ТЕ НЕ СА ЛЕКАРСТВЕН ПРОДУКТ!
ТЕ НЕ съдържат: лекарства, токсини, не преминава нищо през кожата в тялото ни, нямат странични действия и усложнения, нямат непоносимост към лекарства, когато се използват едновременно, не  заместват Лекарска диагноза, Болнично или Медикаментозно лечение.
Те Са БезопасниРезултатниБързо Действащи.
Как изглеждат?
1
От какво е изграден пача и какъв е механизма на действие?
Съставът е САМО от : аминокиселини, захари, стабилизиран кислород и вода. Проектирани са така, че нито едно от тези вещества да НЕ прониква през кожата в тялото.
2
Иновацията са бионанокристалите, с помощта на които тази  молекула се преструктурира. Един нанометър е една милиардна част от метъра.
3
Създадени са 7 различини вида пачове. Всеки от тях е с уникална молекулна структура. Те са Индивидуално програмирани  да стимулират  с различна честота акупунктурните  точки . Всъщност зададената честота на всеки вид от пачовете е тази, която предизвиква специфичен биофизиологичен отговор на организма, когато се поставят върху кожата тялото.
Този състав на пачовете, активиран с нанокристалите, е начинът, с който тези наноустройства/ пачове/ рефлектират с електромагнитното поле на тялото. Поставени, те много бързо активират и стимулират  акупунктурните точки /местата на използваните до сега акупунктурни игли/, усилват и балансират енергийния поток в тялото чрез свързващите меридиани и въздействат на организма на клетъчно ниво.

Къде се поставят?
Поставят върху точно определени акупунктурни точки, разположени на повърхността на тялото.  Употребата им е лесна - всеки пакет има проспект със съответните точки за прилагане.
Колко продължава действието на един пач?  Ефективността  на пача е 12 часа, след това се свалят/ изхвърлят/ и се поставя нов.

ЗАБРАНЕНО е използването им от бременни и кърмачки! Също и при трансплатации на органи- стимулира се имунната система, а това би отхвърлило трансплатирания орган

Имат ли странични действия, усложнения? НЯМАТ НИКАКВИ!
Извършени са 72 клинични изследвания, доказващи ефективността и безопасността им.

Те Нямат Плцебо Ефект
 - употребяват се и при животни/ кон, куче, котка/ с много добра ефективност- без никакви лекарства, стимуланти или игли в тялото.
4
Винаги най- често задаваните въпроси са: При кои заболявания могат да се прилагат, какво може да се лекува с тях, лесно ли става това, сам мога ли да го направя?
Най- краткият отговор е: при всички заболявания, които се лекуват с медикаменти, физиотерапия, акупнктура. Знаете колко много са те. Сега стремежът е за намаляване или изключване, по възможност, на медикаментите- известни са техните и полезни и вредни въздействия. И всички утвърдени ефективни практики  за лечение с хилядолетната акупунктура- но сега без игли. Но сам не можеш да си направиш акупуктра. А пачовете можеш сам да ги залепиш на същите акупунктурни точки. Достатъчно да ви направя схемата къде и кога да ги поставите, каква възможна комбинация с тях е подходяща за заболяването или оплакванията ви.

За сега те са 7 вида:

SP6 COMPLETE nanopatch - СЪВРЕМЕНЕН КОНТРОЛ НА АПЕТИТА И МЕТАБОЛИЗМА – БЕЗ МЕДИКАМЕНТИ, ДИЕТИ
Нов подход за управление на теглото. Регулира апетита при наднормено и поднормено тегло, при анорексия и булимия. Край на нощния глад,  желанието за сладко.  Намалява горещите вълни при менопауза – балансира хормоните.
SP6 COMPLETE nanopatch  е най-модерната система за отслабване.

Y-AGE Glutation nanopatch 
- За детоксикация, имунитет, дълголетие, красива кожа, добро  зрение. С поставяне на пача за 24 часа се стимулира и повишава серумното ниво на глутатиона  с 300%. Най-мощният антиоксидант, който се произвежда от клетките на човешкия организъм. С възрастта намалява. Показателите за цялостното ни здраве и дълъг живот зависят от него. Практически е необходим при всички заболявания.

Y-AGE CARNOSIN  nanopatch - Стимулира организма сам да произвежда по-високи нива на собствен антиоксидант- карнозин.  Намалява мускулни спазми и крампи, натрупаната млечна киселина. Увеличава значимо мускулната маса и сила, повишава спортните постижения/ при спортисти, бодибилдъри/.  Намалява целулит, екземи. За младежка кожа, укрепва изтънелите нокти и коса, забавя косопада. Ефективен при диабет, високо кръвно налягане, паркинсон, склероза, старческа дименция, алцхаймер, аутизъм, псориазис, невродермити, зарастване на рани.

5

Y-AGE- AEON  nanopatch - Бързо намалява стрес, възпаление, болка, повишава либидото, имунитета, намалява нивото на свободните радикали в тялото, възпалителните маркери/ намалява С-реактивен протеини/, антистареене.
Клиничните изследвания показват, че 10 минути след  поставяне на нанопач AEON се намаляват микровъзпаленията, вътрешните нервни смущения и се постига баланс между Централна и Вегетативна нервна система.
Микровъзпалителните процеси са следствие и симптом на ежедневния стрес и увреждат здравата тъкан. AEON намалява микровъзпалението 10 минути след поставяне.

ENERGY ENHANCER nanopatches - Повишават енергията, мускулната маса, сила, издържливост, дихтелен капацитет,  спортни постижения. Индивидуалната издръжливост и мускулната сила се повишава с около 30% в рамките на 20 минути след поставянето - без стимуланти, хормони, анаболи. Използват се от спортистите в света от 2004 г. Ефективни са: по време на подготовка и тренировки, при самите спортни състезания и в периодите на възстановяване и лечение.
Подобряват: паметта и концентрацията, хроничната умора и липсата на енергия, нервността, изтощението и мускулната слабост, имунната с-ма.

 SILENT NiGHTS patchtch - лекува безсъние, осигурява пълноценен сън, намалява хъркането, сънната апнея, с добра адаптация на организма при смяна на часовите пояси. Стимулира производството на мелатонин и серотонин -  те оформят циклите събуждане/сън и сезонните функции.
ТОВА Е ПЪРВОТО НАНОУСТРОЙСТВО В ОБЛАСТТА НА МЕДИЦИНАТА, КОЕТО Е ОДОБРЕНО КАТО ЕФИКАСТНО СРЕДСТВО, ЛЕКУВАЩО БЕЗСЪНИЕТО!

ICEWAVE patches - за живот без болка! Бързо, неинвазивно намаляване на болките, без наркотици и аналгетици. Активира опиатната система: ендорфини/имат 80 пъти по- силен аналгетичен ефект от морфина/, серотонин, невротрансмитери. Имат много силно обезболяващо действие. Те  са одобрени и квалифицирани като медицинско устройство за намаляване на болката в ЕС и Франция. Проучванията са проведени в пет френските болници при пациенти с остеоартни заболявания /Д-р Volckmann – Франция/.
Бързо намаляват болките при: дискови хернии, дископатии, радикулити, ишиас, междуребрена невралгия, мигрена, главоболия, ставни болки, болки в гърба, шията и рамото, болки в колената, ревматоиден артрит, тенис лакет, херпес зостер, зъбобол, болезнена менструация и др.

ТЕ могат да се интегрират в медицинската практика като основно или допълнително лечение. Всеки един от нас може САМ в къщи, на работа, при пътуване или където се наложи, да ги прилага - без да губи време, средства. Необходимо е само да бъде добре информиран за поставянето им на правилните акупунктурни точки. Условие за тяхната ефективност е и приемът на достатъчно количество вода.
AcuLife patches - Употребяват се и при животни/ коне, кучета, котки и др./ Специално направени за прилагане при тях.

6

АКУПУНКТУРАТА е древен метод, който се практикува повече от пет хилядолетия и с основание се счита за един от най- старите лечебни методи в медицината. Сега успя да се утвърди в много страни като лечение с изключително силно въздействие върху повечето органи и системи на организма и с широк диапазон на приложимост при различни заболявания.
Акупунктурата  е физиологичен и ефективен метод за лечение на много заболявания:

НЕВРОЛОГИЧНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ:
Неврози, неврастении, депресии, мигрена, главоболие, безсъние, плексити, интеркостална невралгия, дискови хернии, дископатии, поясно- кръстцов радикулит, сексуални неврози, световъртеж, миниеров синдром, симптом на лесна уморяемост, стрес.

ЗАБОЛЯВАНИЯ НА ОПОРНО- ДВИГАТЕЛНИЯ АПАРАТ
Коксартроза, гонартроза, периартрит на раменна става,  епикондилит/ тенис- лакът/, тендовагинити,  цервикоартроза, остеоартроза, заболявания на гръбначния стълб,  сколиоза, остеопороза.

ХРАНОСМИЛАТЕЛНА СИСТЕМА
Язва на стомаха и дванадесетопръстника,гастрити, колити, запек.

ДЕТСКИ ЗАБОЛЯВАНИЯ
Мигрена, главоболиe, безсъние, анорексия,  нощно напикаване, неврози симптом на лесна уморяемост, стрес,  бронхиална астма.
Язва на стомаха и дванадесетопръстника, гастрити, колити, запек, заболявания на гръбначния стълб /сколиоза , кифоза/, на тазобедрените, коленните и глезените стави, болест на Schlater,  невродермити,  екземи,   синузити, алергичен ринит, наднормено  тегло.

УШИ- НОС- ГЪРЛО
Алергичен / вазомоторен/ ринит, остър и хроничен синуит, ларингит, фарингит,  хроничен тонзилит.

АКУШЕРО – ГИНЕКОЛОГИЧНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ
Климактериум, болезнен мензис, стерилитет / неврогенна причина /,  аднексит, фригидност.

ДЕРМАТОЛОГИЧНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ
Херпес зостер, херпес симплекс, невродермити, екземи, псориазис, алергия,  акне, алопеция ареата.

ЕНДОКРИННООБМЕННИ ЗАБОЛЯВАНИЯ
Обезитас  – намаляване на телесно тегло, при  захарен диабет и диабетна полиневропатия

СПЕЦИАЛИЗИРАНИ ПРОГРАМИ:

Отказване от тютюнопушене, отслабване при наднормено телесно тегло, симптоми на лесна уморяемост, общо релаксираща /антистресова/  програма.


ЛАЗЕРПУНКТУРА И ЛАЗЕРНА СТИМУЛАЦИЯ може да се прилага за въздействие в акупунктурни точки и зони. Действието на ниско интензивните лазери силно активира процесите в различните тъкани и органи, което води до стимулиране на имунната система, на клетъчното образуване,на оздравителния процес, на бърз аналгетичен ефект, с голяма  ефективност на лечението, като  приложението е безболезнено. Така, на клетъчно ниво, се получава по- бързо, по- трайно и по- ефективно лечебно действие. Подобрява се кръвоснабдяването, активират се обмяната на веществата  и имунната система, намалява се мускулния спазъм, болковите усещания и т.н.
Предимствата на лазерпунктурата се определя от бързината на въздействието й, като  приложението е безболезнено, без опасност от странични действия и усложнения. Спазват се стриктно показанията и противопоказанията за прилагането на лазерната стимулация.

Намира приложение  при:

РЕВМАТОЛОГИЧНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ
Ревматоиден артрит, болест на” Bechterev”.

ЗАБОЛЯВАНИЯ НА ОПОРНО- ДВИГАТЕЛНИЯ АПАРАТ
Коксартроза, гонартроза, периартрит на раменна става,  епикондилит/ тенис- лакът/, тендовагинити,  цервикоартроза, остеоартроза, заболявания на гръбначния стълб,  сколиоза, дискови хернии, тендовагинити, остеопороза.

ДЕТСКИ ЗАБОЛЯВАНИЯ
Мигрена, главоболиe, безсъние, анорексия,  нощно напикаване, неврози симптом на лесна уморяемост, стрес,  бронхиална астма.
Язва на стомаха и дванадесетопръстника, гастрити, колити, запек, заболявания на гръбначния стълб /сколиоза , кифоза/, на тазобедрените, коленните и глезените стави, болест на Schlater,  невродермити,  екземи,   синузити, алергичен ринит, наднормено  тегло.

ДЕРМАТОЛОГИЧНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ
Херпес зостер, херпес симплекс, невродермити, екземи, псориазис, алергия,  акне, алопеция ареата.
Изключително полезно е използването в детска възраст- тя е безболезнена, децата не страхуват от  манипулациите.
Възможностите ни да прилагаме споменатите методи самостоятелно или в комбинация на няколко от тях, в изработен индивидуален план, определят високата ефективност на провежданото лечение. Хроничното протичане на голяма част от заболяванията, особено придружените с болка, изисква съвременна и адекватна терапия.

Животът не трябва да се превръща в болка, въпреки че тя от най- стари времена представлява загадка за медицината.

До мен


Мобилното приложение "До Мен" е направено с цел да улесни максимално достъпът на потребителя до всички полезни, необходими и нужни за него услуги, като му осигури най-близка дестинация, придружена с навигация и контактна информация за търсената от потребителя услуга. Важното за нас е да създадем за потребителите на приложението удобство и комфорт при намирането, свързването и достигането на желаните от тях услуги.

Medical Organizer


Medical Organizer е софтуер, изграден специфично за всички клиенти на zdravenportal.com, за да оптимизира и улесни връзката между пациента и здравните специалисти.
Използвайки Medical оrganizer, имате възможността да структурирате графика си, да планирате и разпределяте безпроблемно ангажиментите си, да контролирате цялостния работен процес и да комуникирате изключително лесно с настоящите и бъдещи Ваши пациенти.

Вижте още...

Zdravenportal.com
най-функционалният и посещаван сайт за здравеопазване в България

Най-големият Здравен портал в България, предоставящ информация за всички новини, новости и иновации в сферата на здравеопазването, медицината и подържането на здрав дух и здраво тяло. Свързващ Ви с най-добрите доктори, лечебни заведения и ветеринарни клиники. Предоставящ Ви възможността за онлайн запазване на часове. Zdravenportal.com съчетава в себе си качество и дизайн, преплетени с максимално удобство и улеснено меню за потребители търсещи, бърза и удобна връзка за здравни услуги, съвети и специалистите и заведенията, които ги предлагат.