Д-р Веселин Маринов – Хирург гр. София

ИЗТЕКЪЛ АБОНАМЕНТ

Д-р Веселин Маринов, дм – хирург, началник направление Миниинвазивна и лапароскопска хирургия в болница “Токуда”.
През 1997г завършва медицина в МУ – София. От 1998 до 2003г.  работи и специализира хирургия в Трета хирургична клиника на УМБАЛСМ „Пирогов“. Същата година придобива специалност „Хирургия“.
В периода 2003-2005г работи в УМБАЛ „Лозенец“ в екипа на Проф. Гайдарски.
През 2005г спечелва стипендия и заминава на едногодишна специализация в областта на чернодробно-панкреатичната и онкологична хирургия в гр. Есен и Бохум, Германия.
Преминал е курс по трансплантационна хирургия в Ню Касъл, Великобритания. В МБАЛ „Токуда Болница“ е от самото начало.
През 2008г преминава курс по миниинвазивна хирургия на щитовидната жлеза в Загреб, Хърватска.
Има сертификационни курсове по жлъчно-чернодробна, панкреатична и лапароскопска хирургия.
През 2011г. Защитава дисертационен труд на тема „Проучване върху хирургичното лечение на хроничния панкреатит“ и придобива образователна и научна степен „Доктор“.
През 2014г оглавява направление Миниинвазивна и лапароскопска хирургия.
Автор и съавтор е в над 40 национални и международни публикации.
През 2014г.  завършва УНСС, специалност Публична администрация, Здравен мениджмънт.
Членува в БХД, БАХГО, IASGO
Владее Английски, Руски и ползва Немски езици.
МИНИИНВАЗИВНА ДИАГНОСТИКА И ЛАПАРОСКОПСКА ХИРУРГИЯ


Миниинвазивната диагностика и лапароскопската хирургия се считат за най-значимото постижение в областта на коремната хирургията през последните 15 години. Благодарение на тази техника, с помощта на видео системи се извършват операции на коремни органи през много малки разрези в коремната стена  (около 1 см).  Докато оперира, хирургът следи интервенцията в реално време на специален монитор, който му осигурява много по-чист и подробен образ с възможност за приближаване и насочване.
Предимства на миниинвазивната и лапароскопска хирургия
Предимствата на тази техника в чисто медицински аспект се дължат на малките оперативни разрези и възможността за увеличаване на образа по време на операция. Плюсовете за пациента са:
 • минимална кръвозагуба
 • незначителна следоперативна травма
 • бързо възстановяване
 • кратък болничен престой
 • бързо връщане към нормалния начин на живот
 • по-добри козметични резултати (малки и почти незабележими белези)
Кои интервенции могат да се извършват с миниинвазивна техника?
Миниинвазивните техники започват все по-широко да навлизат в областта на конвенционалната хирургия и дори се считат за „златен стандарт” в много области:
 • Операции на жлъчен мехур и жлъчни пътища
 • Операции на хернии
 • Операции на апендикс
При по-сложни операции като чревни, стомашни, чернодробни, панкреатични и други миниинвазивната хирургия вече има традиции и може да се използва като много добра алтернатива на отворените операции.
Миниинвазивни техники при премахване на туморни и ракови образувания
В световен мащаб са направени редица проучвания на ефективността на миниинвазивната хирургия в тази област поради необходимостта от сигурни резултати при оперативното лечение. Тези изследвания доказаха, че миниинвазивните техники са също толкова надеждни в онкологията, колкото и конвенционалната хирургия. Безспорните преимущества на миниинвазивната хирургия са в областта на оперативното лечение на рака на дебелото черво.
Направления, в които секторът по Миниивазивна хирургия работи:
Секторът се стреми към непрестанно усъвършенстване и развитие на миниинвазивните оперативни техники в областта на общата, коремната и спешната хирургия.
Обща и коремна хирургия:
 • диагностични процедури и операции върху хранопровод и стомах
 • гастроезофагеална рефлуксна болест
 • дебело и тънко черво
 • жлъчен мехур и жлъчни пътища
 • черен дроб
 • всички видове хернии
Спешна хирургия:
Диагностика и операции по повод:
 • остър апендицит
 • перфорация на язва
 • илеуси
Секторът по миниинвазивна хирургия разполага с всички необходими ресурси за диагностика и модерно лечение на заболяванията на всички коремни органи и ретроперитонеалното пространство, седалището, ануса и околоаналното пространство. Това създава предпоставка за операция с най-малка травма, която е в основата на бързото възстановяване на пациента, краткия болничен престой и по-бързото връщане към ежедневните дейности.

До мен


Мобилното приложение "До Мен" е направено с цел да улесни максимално достъпът на потребителя до всички полезни, необходими и нужни за него услуги, като му осигури най-близка дестинация, придружена с навигация и контактна информация за търсената от потребителя услуга. Важното за нас е да създадем за потребителите на приложението удобство и комфорт при намирането, свързването и достигането на желаните от тях услуги.

Medical Organizer


Medical Organizer е софтуер, изграден специфично за всички клиенти на zdravenportal.com, за да оптимизира и улесни връзката между пациента и здравните специалисти.
Използвайки Medical оrganizer, имате възможността да структурирате графика си, да планирате и разпределяте безпроблемно ангажиментите си, да контролирате цялостния работен процес и да комуникирате изключително лесно с настоящите и бъдещи Ваши пациенти.

Вижте още...

Zdravenportal.com
най-функционалният и посещаван сайт за здравеопазване в България

Най-големият Здравен портал в България, предоставящ информация за всички новини, новости и иновации в сферата на здравеопазването, медицината и подържането на здрав дух и здраво тяло. Свързващ Ви с най-добрите доктори, лечебни заведения и ветеринарни клиники. Предоставящ Ви възможността за онлайн запазване на часове. Zdravenportal.com съчетава в себе си качество и дизайн, преплетени с максимално удобство и улеснено меню за потребители търсещи, бърза и удобна връзка за здравни услуги, съвети и специалистите и заведенията, които ги предлагат.