Храни, за които тялото ще ви благодари

Много се говори за вредата от някои видове храни, за това, как се отразяват на килограмите или холестерола ни. В последно време обаче се появяват все повече доказателства за полезните свойства на всяка храна и за неподозираните качества, които продуктите притежават. 

Бананите и авокадото например могат да ни предпазят от влошаване на зрението и няма нужда да се отказваме от хляба в една здравословна диета. Млякото и яйцата също носят повече ползи отколкото вреди. Разбира се, когато се спазва една балансирана диета бихме могли да излвлечем от всеки продукт най-полезното за себе си. 

Bright Side представя списък с храни, които ще ви помогнат да изглеждате красиви и ще накарат тялото ви да се чувства добре.

Пшеничният хляб съдържа много витамини от вида B6  и B9, които спомагат за укрепването на нервната система, поддържат балансирано емоционално състояние и стимулират имунната ни система. Той е пълен с много минерали, включително магнезий, който е шампион в поддържането на енергийните ни нива. Протеините са отговорни за изграждането на мускулите и костите, а въглехидратите ни помагат да се концентрираме.

Боровинките имат широк спектър от хранителни витамини, които допринасят за здравето на кожата и също играят огромна роля в това да ни предпазят от влошаване на зрението.

Авокадо защитава сърцата ни. Той спомага за стабилизиране на кръвното налягане и намалява риска от сърдечно-съдови заболявания.

Морковите помагат на имунната ни система. Те съдържа каротин: вещество, което се превръща във витамин А, който подобрява устойчивостта ни към инфекции. 

Бананите подобряват нивата на кръвната захар и съдържат устойчиво нишесте, което дава усещане за ситост и намалява апетита. Също така съдържат и пектин, който помага на тялото да се отърве от токсините.

Ядките имат голямо количество  фибри, които помагат на кожата да остане свежа и блестяща. 

Пиперът намалява холестерола. Те са добър източник на витамин А, витамин С, както и витамин Е, който играе важна роля за поддържането на

Бобът е добър за хората с диабет, тъй като сложните въглехидрати и протеини, които съдържа осигуряват бавен, постоянен източник на глюкоза. Бобът спомага също и за регенерирането на клетките.косата и кожата ни.

Зеленолистните зеленчужи деактивират някои възпалителни процеси в тялото, за които се смята, че стимулират сърдечни заболявания. Те също така съдържат много желязо, което играе важна роля в производството на червени кръвни клетки и е необходимо за метаболитните процеси.

Смокините съдържат фруктоза, глюкоза, целулоза, пектини, органични киселини, витамини А, С, В1 , В12 и др. Те са полезни за подобряване на храносмилането и за поддържането на калция в костите и за намаляване риска от развитие на остеопороза.

Яйцата съдържат 12 основни витамини: A, D, E, H, K, група B (B1, B2, B3, B4, B9) и др. Жълтъът на яйцето съдържа толкова витамин D, колкото и рибеното масло. Пилешките яйца също са богати на аминокиселини и играят ключова роля в укрепването на тялото. 

До мен


Мобилното приложение "До Мен" е направено с цел да улесни максимално достъпът на потребителя до всички полезни, необходими и нужни за него услуги, като му осигури най-близка дестинация, придружена с навигация и контактна информация за търсената от потребителя услуга. Важното за нас е да създадем за потребителите на приложението удобство и комфорт при намирането, свързването и достигането на желаните от тях услуги.

Medical Organizer


Medical Organizer е софтуер, изграден специфично за всички клиенти на zdravenportal.com, за да оптимизира и улесни връзката между пациента и здравните специалисти.
Използвайки Medical оrganizer, имате възможността да структурирате графика си, да планирате и разпределяте безпроблемно ангажиментите си, да контролирате цялостния работен процес и да комуникирате изключително лесно с настоящите и бъдещи Ваши пациенти.

Вижте още...

Zdravenportal.com
най-функционалният и посещаван сайт за здравеопазване в България

Най-големият Здравен портал в България, предоставящ информация за всички новини, новости и иновации в сферата на здравеопазването, медицината и подържането на здрав дух и здраво тяло. Свързващ Ви с най-добрите доктори, лечебни заведения и ветеринарни клиники. Предоставящ Ви възможността за онлайн запазване на часове. Zdravenportal.com съчетава в себе си качество и дизайн, преплетени с максимално удобство и улеснено меню за потребители търсещи, бърза и удобна връзка за здравни услуги, съвети и специалистите и заведенията, които ги предлагат.