Повече въглехидрати за по-дълъг живот

<br />
<b>Notice</b>:  Undefined variable: news in <b>/home/framework/public_html/app/views/zdravenportal.com/n/index.php</b> on line <b>41</b><br />

Въпреки популярността на високопротеиновите и палео диети, изследване показва, че точно обратното е най-добро за нас с напредване на възрастта. Нископротеиновата, високовъглехидратна диета е най-благотворна за здравето в по-късна възраст и дълголетието.

Това казва в изявление Саманта Солън-Бит, водещ автор на изследването, публикувано в научното периодично издание Cell Metabolism. В него се изяснява ролята на т.нар. фибробластен растежен фактор 21 (FGF21), наричан „извора на младостта“ - хормон, който се произвежда предимно в черния дроб.

Предишни изследвания са установили, че FGF21 играе роля в ограничаването на апетита, регулирането на метаболизма, подобряването на имунната система и удължаването на живота. В момента се използва за разработване на нови лекарства за диабет, но не е известно много за това как този хормон се задейства и отделя в тялото. Сега учени от центъра Чърлз Пъркинс към Университета на Сидни откриха, че хранителният режим, който е богат на въглехидрати и с ниско съдържание на протеини действа най-добре за повишаване на равнището на FGF21 при лабораторни мишки.

Хранителната среда, в която се повишава FGF21 зависи от баланса на протеините спрямо въглехидратите. Този баланс се оказа важен и за начина, по който хормона помага за регулиране на протеиновия глад, обясняват авторите.

Източник: Science Alert

До мен


Мобилното приложение "До Мен" е направено с цел да улесни максимално достъпът на потребителя до всички полезни, необходими и нужни за него услуги, като му осигури най-близка дестинация, придружена с навигация и контактна информация за търсената от потребителя услуга. Важното за нас е да създадем за потребителите на приложението удобство и комфорт при намирането, свързването и достигането на желаните от тях услуги.

Medical Organizer


Medical Organizer е софтуер, изграден специфично за всички клиенти на zdravenportal.com, за да оптимизира и улесни връзката между пациента и здравните специалисти.
Използвайки Medical оrganizer, имате възможността да структурирате графика си, да планирате и разпределяте безпроблемно ангажиментите си, да контролирате цялостния работен процес и да комуникирате изключително лесно с настоящите и бъдещи Ваши пациенти.

Вижте още...

Zdravenportal.com
най-функционалният и посещаван сайт за здравеопазване в България

Най-големият Здравен портал в България, предоставящ информация за всички новини, новости и иновации в сферата на здравеопазването, медицината и подържането на здрав дух и здраво тяло. Свързващ Ви с най-добрите доктори, лечебни заведения и ветеринарни клиники. Предоставящ Ви възможността за онлайн запазване на часове. Zdravenportal.com съчетава в себе си качество и дизайн, преплетени с максимално удобство и улеснено меню за потребители търсещи, бърза и удобна връзка за здравни услуги, съвети и специалистите и заведенията, които ги предлагат.