Плуването е идеална тренировка за цялото тяло

Когато температурите се повишат, използвамe плуването като спасение от жегата, но то е и страхотна тренировка за цялото тяло.

Здравните експерти от Калифорнийския университет, Бъркли, определят плуването като "идеалния начин да останем във форма".



Плуването натоварва сърдечния мускул и е много добра кардио тренировка. Специалистите твърдят, че то е изключително подходящо за сърдечносъдовата система, тъй като увеличава сърдечния ритъм и развива белите дробове, без да „стресира“ останалата част от тялото.

Този вид спорт е много походящо и за деца, които преминават през интензивен растеж, както и за хора с увреждания или с хронични заболявания, като артрит и болки в гърба. Освен това безтегловността във водата помага за избягване на наранявания и облекчава натоварванията върху ставите.

Идеалното упражнение е за колената, бедрата и гърба. Помага при артрит например, като облекчава болката.

Има преимущество и в облекчаването на стреса. Водата е един от най-ефикасните антистресови фактори и това е доказано. То ни зарежда с много сили и положителна енергия. Само няколко обиколки на басейна значително увеличават количеството на ендорфини в мозъка, като по този начин се стимулира дневната енергия.

За хората с наднормено тегло също е много ефикасно, тъй като след плуване апетитът намалява значително, така че отслабването става много по-лесно. Хубавото при този спорт е, че съпротивата на водата е 10 пъти по-голяма от съпротивата, която оказва въздухът. Това е основна причина да горим много калории – повече от 25% в сравнение с всеки друг спорт.

Други ползи за здравето, включват:

-Потиска симптомите на астма;
-Подобрява гъвкавостта на тялото;
-Повишава тонуса;
-При плувците има до 50% по-ниска смъртност;
-Възстановителните свойства на водата водят до изчистване и изглаждане на кожата;
-Подобрява работата на дихателната система;
-Нормализира кръвното налягане и подобря кръообръщението.
 
Плуването е най-ефективният комплексен спорт, който развива всички мускули. Казват, че никога не е късно човек да се научи на този спорт, именно защото няма никакви ограничения за възраст и тегло. Водещо е желанието.


До мен


Мобилното приложение "До Мен" е направено с цел да улесни максимално достъпът на потребителя до всички полезни, необходими и нужни за него услуги, като му осигури най-близка дестинация, придружена с навигация и контактна информация за търсената от потребителя услуга. Важното за нас е да създадем за потребителите на приложението удобство и комфорт при намирането, свързването и достигането на желаните от тях услуги.

Medical Organizer


Medical Organizer е софтуер, изграден специфично за всички клиенти на zdravenportal.com, за да оптимизира и улесни връзката между пациента и здравните специалисти.
Използвайки Medical оrganizer, имате възможността да структурирате графика си, да планирате и разпределяте безпроблемно ангажиментите си, да контролирате цялостния работен процес и да комуникирате изключително лесно с настоящите и бъдещи Ваши пациенти.

Вижте още...

Zdravenportal.com
най-функционалният и посещаван сайт за здравеопазване в България

Най-големият Здравен портал в България, предоставящ информация за всички новини, новости и иновации в сферата на здравеопазването, медицината и подържането на здрав дух и здраво тяло. Свързващ Ви с най-добрите доктори, лечебни заведения и ветеринарни клиники. Предоставящ Ви възможността за онлайн запазване на часове. Zdravenportal.com съчетава в себе си качество и дизайн, преплетени с максимално удобство и улеснено меню за потребители търсещи, бърза и удобна връзка за здравни услуги, съвети и специалистите и заведенията, които ги предлагат.