BG VET – Д-р Ирена Андонова – ветеринарна клиника гр. София

1

БГ-ВЕТ” работи от 2011 г. като амбулатория и от 2015 г. като клиника. Ние вярваме, че в основата на качественото ветеринарномедицинско обслужване стои любовта към животните. Богатият ни клиничен опит с домашни и бездомни животни ни позволява да откриваме правилното решение, свързано с лечението и профилактиката на Вашия домашен любимец. При нужда, работим с тясно специализирани хирурзи, ортопеди и офталмолози и модерно оборудвани ветеринарни клиники. Голяма част от нашата практика е свързана със спасяването и лекуването на бездомни животни. Често пъти, обаче, покриването на разходите по грижите и лечението им е непосилно за нас. Понякога те се нуждаят от оперативно лечение, продължителна терапия и много, много обгрижване. За задоволяването на техните нужди, можете да ни помогнете по следния начин:

– С дарение на хубава храна, която е особено важна за тяхното правилно възстановяване.
– Като станете виртуален осиновител на някое от нашите животинки. Можете да посетите клиниката и да научите повече за историята на всяко от тях;
– Като станете приемен дом на коте или куче за определен период от време, съобразен с Вашите възможности и време;

Дейности:

– Обезпаразитяване
– Ваксинации
– Профилактични прегледи
– Диагностика
– Стационарно лечение
– Хотел за домашни любимци
– Спешна помощ
– Лечебни и профилактични храни
– Микрочипиране
– Козметични процедури
-Образна диагностика
– Регистрация на домашни любимци
– Пътуване в чужбина
– Евтаназия

Понеделник Вторник Сряда Четвъртък Петък Събота Неделя
10:00 – 13:00 10:00 – 13:00 10:00 – 13:00 10:00 – 13:00 10:00 – 13:00 10:00 – 16:00 Почивен ден
15:00 – 19:30 15:00 – 19:30 15:00 – 19:30 15:00 – 19:30 15:00 – 19:30

Домашни посещения / На повикване
Желателно е предварителното записване на час!

Нашият екип:Д-р Андонова
 е родена на 15.04.1979 г., в гр. София. Завършва ветеринарна медицина през 2004 г. в Лесотехнически университет гр. София. По време на следването си д-р Андонова стажува ( 1999 – 2004 г.) в клиниката към Катедра „Хирургия, Анестезиология, Радиологя и Физиотерапия“ на Факултета по Ветеринарна Медицина към ЛТУ – София,  респ. в НЕМСКИ КАСТРАЦИОНЕН ЦЕНТЪР към факултета. Също така участва като част от екипа на ФОНДАЦИЯ ЧЕТИРИ ЛАПИ в редица техни изяви:

2000 г. – Акция по кастрация и връщане по места на бездомни и дворни кучета в гр. Пазарджик

2000 г. – Участие в откривнето от ФОНДАЦИЯ ЧЕТИРИ ЛАПИ на „Парк за реадаптация на танцуващи мечки“ край гр. Белица

2001 г. – Посещение на ФОНДАЦИЯ ЧЕТИРИ ЛАПИ – Румъния в гр. Букурещ с цел обмяна на опит по проблема с бездомните кучета

През 2002 г. д-р Андонова стажува във Ветеринрна клиника „АМИ-ВЕТ“ София

От 2004 г. до 2010 г. работи като ветеринарен лекар във Ветеринарна клиника „Св. Георги“ – София

Междувременно д-р Андонова остава вярна на бездомните си приятели и през 2007 г. става официален ветеринарен лекар на ЗООЕКСПО-1 – първото по рода си благотворително зооекспо на бездомни кучета и котки с цел осиновяване, последвано от ЗООЕКСПО-2 по-късно същата година. Кампанията Зооекспо „Приятелството няма порода“ се проведе по инициатива на  Столична община, Сдружение „На ТИ с Природата“, „Германо-българска помощ за животните“, сайтът „ДОГ.БГ“, Фондация „АФА“, Сдружение „ДАРА“ и много други.

От Април 2011 г. – Участие в акция на ФОНДАЦИЯ ЧЕТИРИ ЛАПИ по кастрация на бездомни котки в гр. София.
15.05.2011 г. Участие в кампанията „И с моето куче в Европа“ – информационен ден за регистрация на домашни кучета по инициатива на Сдружение „На ТИ с Природата“ в сътрудничество със Столична Община и Tierhilfe-Suden e.V.

Щастлива е, защото успява да осъществи детската си мечта да стане лекар и да помага на животните.

Домашният и любимец е 6-годишна котка.

Професионална насоченост: хирургия на меки тъкани, радиология, физиотерапия, рехабилитация на животни, спешна помощ.

 Д-р Велислава Спасова
 е родена 28.01.1979 г., в гр. София.
Завършва ветеринарна медицина през 2003 г. в Лесотехнически университет гр. София. По време на следването си стажува в клиниката на д-р Кънев, където натрупва богат клиничен опит. От 2003 г. работи като практикуващ ветеринарен лекар. През 2011 г. се включва в екипа на клиника БГ-ВЕТ. Интересите й са в областта на вътрешните и заразни болести, хранене и отглеждане на кучето. Специални познания и компетенции има относно екстериора, отглеждането и породните заболявания на породите – английски бултериер, американски стафордшир териер, средноазиатска овчарка и др . Oт 2012г. членува в клуб Английски бултериер и се занимава с развъждане на стандартен бултериер. Стопанин е на мъжко и женско куче от тази порода и една осиновена улична превъзходна котка – Гарфиелда. Има две дъщери, които много обичат да спасяват котенца от улицата.


Стажант Светозара Иванова е четвърти курс във факултет „Ветеринарна медицина” към Лесотехнически университет в гр. София. Присъдинява се към екипа на клиника „БГ-ВЕТ” през 2016г. Извън работа обича да се занимава с бездомни животни. Стопанка е на две изхвърлени на улицата кучета. Свидетелство за здравите й нерви е фактът, че едното от тях е хъски.


Аксиния Пейчева се присъединява към екипа на „БГ-ВЕТ” през 2014 г. Нейната работа е съсредоточена предимно към бездомните животни. Тя работи с немско дружество за защита на животните, което помага за задомяването и лечението на голяма част от тях. Собственик е на джак ръсел Майло, който обича да й спи в скута и всички подозират, че се мисли за котка.

 

КОНТАКТИ

BG VET – Д-р Ирена Андонова – ветеринарна клиника гр. София
Адрес: гр. София, ж.к. Гео Милев, бл. 251, вх. Б
Тел.: 0888 855 324
Е-mail:
Web site: http://www.bg-vet.com/