гр. София, ул. Бяло море 8, етаж 5, кабинет 505, тел.: 0887938931
Gelavistaortho
Ние ще Ви дадем нужната сигурност в успеха по пътя към хубавата усмивка и здравето на цялата уста.
Мамолог, Ендокринолог, Гинеколог

Защо е опасно електронното обучение в детска възраст ?

pc

Днес все повече родители разчитат на електронното обучение като средство да допълнят образователния процес при децата.

Фъстъчено масло – по-полезно от очакванията

peanut

Като продукт, направен от смлени фъстъци (печени или сурови) фъстъченото масло е много по-полезен продукт, отколкото много хора предполагат.

Ваканция и медитация гонят среса и напрежението

relax

Комбинирането на хубава ваканция с медитация може да подобри значително благосъстоянието ни. Този вид релакс прогонва стреса и напрeжението, подобрява имунитета и кръвообръщението, показва ново проучване на Института по геномика и биология в Ню Йорк. 

Лекарства и храни – как си взаимодействат ?

ssa

Популярно е правилото, че при прием на лекарства е най-разумно въздържание от консумацията на алкохол. Препоръчителна мярка за едни, но дори и задължителна при някои определни медикаменти.

8 начина, по които си неусетно си вредим всеки ден – и как да спрем

opa

Правим упражнения, стремим се да спим достатъчно, избягваме всеизвестните вредни навици като цигарите, мазните храни и тежките запои.

Яжте ядки за здраво сърце

nuts

Любителите на ядките, които хапват редовно, са по-малко застрашени от сърдечносъдови болести според изследване, цитирано от Франс прес и БТА.

Кога се раждат най-здравите хора

strong

Рожденният месец може да предопределя рискове от развиване на различни заболявания. И това вече не са хипотези на отделни специалисти, а научно доказан факт.

Диабет тип 2 все по-често се отключва при деца

diabet

Тревожен е фактът , че диабет тип 2 все по-често се отключва при деца – нещо, което преди години не е било толкова проявяващо се. Причините за появата на този тип диабет са застоелия начин на живот, наднорменото тегло и затлъстяването.

Инфаркт! Често протича нетипично

Men with chest pain - heart attack

Миокардният инфаркт е едно от социално-значимите заболявания. Не без основание заема челно място, както поради опасностите за живота и здравето, които крие, така и поради възможостта да бъде избегнат при навременни и павилни процедури, с които съвременната медицина в повечето случаи разполага.

Недостигът на протеини води до…

protein

Протеините са едни от най-важните градивни компоненти на живите клетки в телата ни. Когато ги приемаме чрез храната си, ние си осигуряваме важни за организма аминокиселини – основните изграждащи елементи на тялото. 

Facebook