гр. София, ул. Бяло море 8, етаж 5, кабинет 505, тел.: 0887938931
Gelavistaortho
Ние ще Ви дадем нужната сигурност в успеха по пътя към хубавата усмивка и здравето на цялата уста.
Мамолог, Ендокринолог, Гинеколог

Гени ще помагат за лечение на рак и глухота

genes

Учени от Университета на Тексас в Остин откриха гени, с чиято помощ ще търсят цяр за рак, глухота и други заболявания. Интересното е, че те са намерени не в човешкото тяло, а в растения, кръгли червеи и дори в мая за хляб.

6 типа напълняване и начините да се справим с тях

fat

Има най-различни начини за стопяване на телесните мазнини и интернет гъмжи от всевъзможни съвети. Проблемът е, че един метод може да бъде ефективен за един човек и напълно безполезен за друг.

Протеин удължава живота, не здравословният режим

protein

Здравословният начин на живот и спазването на диети нямат никакъв принос – човек може да доживее до дълбока старост благодарение на протеин, съобщава Лента.

Обещаващ кръвен тест за ранното откриване на рак

blood

Кръвен тест позволява откриването на 8-те най-разпространени видове рак в ранен стадий при 70% от случаите и дава надежда, че болестта може да бъде диагностицирана още преди появата на симптомите, а с това да се подобрят и шансовете за лечение.

Защо да консумираме биологични храни

foods

Органичната храна се произвежда от екологична система за управление на селското стопанство, която произвежда хранителни добавки, устойчиви на вредители и болести.

Да разтоварим мускулното напрежение

relax

Статичната гимнастика помага за елеминиране на вътрешното напрежение и спазми в мускулите. Това просто упражнение помага за обогатяване на тялото с кислород и релаксация. Няма да повярвате колко различни мускули участват в него.

Масло от риган – естествен антибиотик

oregan

Данните за антибактериалното действие на маслото от риган в много случаи са по-категорични от тези за действието на антибиотиците.

Ако ви се киха, не се сдържайте. Опасно е

sneeze

Изкушавате да се спрете напиращо мощно кихане? По-добре недейте, препоръчват британски експерти, сблъскали се с необичайни сериозни последствия от опит за потискане на рефлекса, съобщават Асошиейтед прес и в. „Дейли експрес“.

През зимата активни са бъбреците

bybrek

Според традиционната китайска медицина зимата е сезонът на активност на бъбреците и пикочния мехур. През зимата, когато светлината е по-малко, енергийният кръговрат в организма протича по-бавно.

6 трика срещу неприятната миризма под мишниците

sweat

Няма по-неприятна миризма от потта в градския транспорт. Изпотяването под мишниците е естествен процес за всеки от нас. Течността е 99% вода и 1 % сол, които се освобождават чрез екринните потни жлези и по този начин тялото се охлажда.

Facebook