Център за психология и психотерапия ГЕНЕЗИС гр. София

10224
ИЗТЕКЪЛ АБОНАМЕНТ

Здравейте! Казвам се Андрей Мреницов. Тази страница е посветена на моята практика и на Вас . Ще се радвам, ако Ви помогне да намерите отговор на някои от вашите въпроси! Има моменти, в които се чувстваме объркани, изгубени или блокирани. Обикновено се справяме сами, но понякога е извън нашия контрол да се справим с проблемите без професионална помощ. Често това е помощта, която предоставя поверителното пространство на психотерапията и психологичното консултиране. Завършил съм СУ „Св. Климент Охридски” със специалност Философия, Европеистика и социални наyки през 2005 год. Завършил съм Психология в Пловдивския Университет "Паисий Хилендарски" през 2009 г. Магистър съм по аналитична психотерапия, Westdeutcshe Academie, Мюлхайм, Германия .
Следдипломните ми квалификации са:
Международно обучение НЛП – практик. Невролингвистичното програмиране (НЛП) е подход за общуване, личностно развитие и психотерапия създаден през 70-те години на 20-ти век. В много случаи в психотерапията, пациентът има своята история, която не разказва и по правило никой не знае. За мен истинската терапия започва едва след проучването, на тази изцяло лична история. Тя е тайната на пациента, скалата в която симптомите се разбиват. Ако знам тази тайна история, имам ключа към терапията. Задачата на психотерапевта е да намери начин да я узнае. Свободата е един от човешките феномени. Тя обаче има някакъв предел. Човекът не е свободен от условията, а само свободен да приеме нагласата към тях. В крайна сметка от него зависи да реши дали да се подчини на условията. дали да бъде победен от тях. Реалността е един безкраен свят на постоянни случвания. Колкото по-будни сме за мисловните капани (изкривявания) в които попадаме, толкова повече мъдрост ще има в нашите решения и избори. Когато се научим да се доверяваме на рационалния, съзнателен избор, тогава реалността ще се случва в нас по-цветна и пропастта между нас и нея ще е по-малка.Това е едно голямо предизвикателство, което ще ни помогне да я опитомим постепенно и ще ни научи да се свързваме с другите , изпълнени с повече толерантност и разбиране.
От 2011 г. съм свободно практикуващ терапевт. Професионалната ми ориентация е Когнитивно - поведенческа психотерапия и Аналитична психология . Регистриран съм като правоспособен психолог в публичния регистър на психолозите в България под номер 2634-6001.
Провеждам индивидуална, семейна и групова терапия и психологично консултиране на различни психологични проблеми включващи:

  • стрес
  • тревожност и панически атаки
  • депресия
  • хранителни проблеми
  • отношения и интимност
  • сексуална, физическа и психологична злоупотреба
  • справяне с агресията и себенараняването
  • психосоматични болести
  • зависимост от вещества, алкохол, секс и др.
  • екзистенциални кризи

Практики:

  • Кризисни интервенции
  • Групова Психотерапия
  • Индивидуална Психотерапия
  • Психо Диагностика
  • Онлайн Консултации
  • Психологично консултиране
  • Психо образователно консултиране

Семейно-брачни консултации
Семейното консултиране е психотерапевтичен метод на работа.То помага на семейството или на отделната личност да открие и да се научи да използва своите скрити и потенциални ресурси и сили за справяне  с  проблемните поведения, затормозяващите чувства и преживявания  или други страдания, като така тяхното влияние намалява значително или напълно изчезва.
Семейният консултант съдейства на семейството или на неговите отделни членове да изследват и изразят свободно своите  мисли и емоции, мнения и  желания. Така всеки би могъл по-лесно да разбере и осмисли своите преживявания и поведения. С помощта на семейния консултант се откриват и разбират преживяванията и гледната точка на останалите семейни членове, дава се възможност да се оценят и уважат потребностите на всеки един член на семейството.
Семейното консултиране дава възможнос т семейството или отделният индивид да предприемат сериозни стъпки в направление за така желаната и  полезна променя както в отделните личности, така и в семейните взаимоотношения като цяло.
Семейният консултант запазва неутралност и не взима ничия страна.
Сесиите със семейния консултант са защитено, безопасно място, пространство и време, където Вие бихте могли спокойно да изследвате вашия вътрешен свят или този на семейството си без да бъдете подложен на критичните, осъдителни и взискателни погледи, мнения, оценки и съвети на близки, приятели  и роднини и където най-вече Вие бихте могли да работите в посока на удовлетворителна за Вас промяна.
Психотерапевтична помощ
- Потиснат/а съм и не изпитвам радост от живота.
- Чувствам тъга и самотa.
- Чувствам липса на вътрешна подбуда, желания, усещам се непрекъснато изтощен/а или на ръба на силите си.
- Намирам се в една обременяваща преходна ситуация (напр. хронична болест, смърт на близък, развод, раздяла, злополука, …), която е трудна за преодоляване.
- Чувствам се болен/а или имам болки, въпреки че лекарите твърдят, че съм органично здрав/а и изследванията доказват същото.
- Често ме измъчват мисли и чувства, които не смея да споделя ( срам, вина, ненавист, празнота, отчужденост,…)
- Понякога мисля за самоубийство.
- Имам връзка, която много ме обременява.
- Имам понижена концентрация и успеваемост.
- Заради децата ми се чувствам трайно на ръба на силите си.
- Имам появяващи се отново проблеми в контакта с другите хора (напр. на работното място).
- Пристрастен/а съм към алкохол, наркотици, хазарт, чистене и др.
- Чувствам се вътрешно принуден постоянно да мисля и върша едно и също, при все че това много ме ограничава.
- Желая да използвам по-добре възможностите си, но не знам как.
- Имам проблем със сексуалността си.
- Нерешителен/а съм и това ме измъчва.
- Често усещам неспокойствие, раздразнителност, гняв и напрежение.
- Без очевидна причина получавам сърцебиене или страх, че ще умра.
- Изпитвам страхове, които ме натоварват и ограничават: от контакт с околните, от авторитети, изпити, от големи пространства или тесни помещения и др.
- Детето ми често реагира агресивно или е тъжно и затворено в себе си. Има проблеми в контакта с връстниците си.
За предварително записване: 0894 012341
Андрей Мреницов

До мен


Мобилното приложение "До Мен" е направено с цел да улесни максимално достъпът на потребителя до всички полезни, необходими и нужни за него услуги, като му осигури най-близка дестинация, придружена с навигация и контактна информация за търсената от потребителя услуга. Важното за нас е да създадем за потребителите на приложението удобство и комфорт при намирането, свързването и достигането на желаните от тях услуги.

Medical Organizer


Medical Organizer е софтуер, изграден специфично за всички клиенти на zdravenportal.com, за да оптимизира и улесни връзката между пациента и здравните специалисти.
Използвайки Medical оrganizer, имате възможността да структурирате графика си, да планирате и разпределяте безпроблемно ангажиментите си, да контролирате цялостния работен процес и да комуникирате изключително лесно с настоящите и бъдещи Ваши пациенти.

Вижте още...

Zdravenportal.com
най-функционалният и посещаван сайт за здравеопазване в България

Най-големият Здравен портал в България, предоставящ информация за всички новини, новости и иновации в сферата на здравеопазването, медицината и подържането на здрав дух и здраво тяло. Свързващ Ви с най-добрите доктори, лечебни заведения и ветеринарни клиники. Предоставящ Ви възможността за онлайн запазване на часове. Zdravenportal.com съчетава в себе си качество и дизайн, преплетени с максимално удобство и улеснено меню за потребители търсещи, бърза и удобна връзка за здравни услуги, съвети и специалистите и заведенията, които ги предлагат.