Росица Иванова - психолог консултант гр. Горна Оряховица

19222
ИЗТЕКЪЛ АБОНАМЕНТ

Здравейте! Добре дошли в профила ми! Росица Иванова се казвам и съм психолог-консултант, енергиен психолог и Рейки мастер, член на ААМЕТ Association of the Advancement of Meridian Energy Techniques/, на Дружеството по позитивна психотерапия в България и на Асоциация на психолозите в Българияр магистър по психология и социални дейности. Завършила съм следдипломна квалификация във ВТУ психолог-консултант. Сертифицирана съм за работа с методите на позитивната психотерапия в Дружество по позитивна психотерапия и енергийната психология в Институт за интегрално развитие. Използвам също методите на когнитивно-поведенческата и неорайхианска психотерапия, дихателни техники, тибетски упражнения, съзидателна визуализация, релаксация, медитация, автогенен тренинг, рейки, аромотерапия.
В основата си енергийната психология се състои от следването на процедури за третиране на определени акупунктурни точки, придружени с фокусиране на вниманието върху конкретен проблем. Резултатите са значително по-бързи в сравнение с методите на традиционната психотерапия. Сертифицирана съм и ползвам енергийните техники EFT Emotional Freedom Technique; BSFF Be Set е акроним на “Behavioral & Emotional Symptom Elimination Training”, а Fast е акроним на “Fear, Anger, Sadness, Trauma”, ТАТ /Тапас Акупресурна Техника/, Soul Detective Work и Mindfulness Based Inner RePatterning® /Базирано на Майндфулнес Вътрешно Премоделиране БМВП/.
За какво помага EFТ? Тази енергийна психотерапевтична техника е особено резултатна при преодоляване на посттравматичен стрес, фобии, кошмари, страхове, паника, депресия, скръб, тъга, гняв, вина, срам, паразитни навици, при лечение на зависимости към различни субстанции или дейности, борба с болката, като допълнително лечение при психосоматични заболявания.
Приложения на BSFF. Методът се справя с проблеми като самоосъждане, самообвинения, липса на себеуважение, съмнения в собствените възможности и снижаване на менталните, емоционални и физически умения, влошаване на здравето, намален енергиен заряд, намалено либидо и сексуални проблеми, живот лишен от радост, влошени личностни и социални взаимоотношения, липса на реализация, невъзможност за създаване на трайни връзки. Гореизброените проблеми неизбежно водят до чувства като срам, вина, гняв, ярост, обидчивост, язвителност, невъзможност да простим, тъга, безсилие, безнадежност.
TAT работи добре както с емоционално травматични преживявания, негативни нагласи и вярвания, така и с физическа болка. Терапията е подходяща за справяне с негативни емоции като страх, срам, вина, гняв, мъка, тъга, за преодоляване на състояния на напрежение, тревожност, депресия, фобии, като придружаваща терапия при много соматични заболявания.
SDW отива отвъд пластовете на актуалното физиологично, емоционално и енергийно състояние на човека, адресирайки работата си към трансперсоналните и трансбиографични енергийни отпечатъци в душата на човека. Голяма част от актуалните емоционални, здравословни и житейски проблеми имат като първоизточник (невидими корени) подсъзнателните програми и енергийни „отпечатъци“, които са формирани в някоя от предишните ни реинкарнации или са свързани с модел наследен от предците ни, с деструктивни енергийни въздействия от личен или външен източник, обети за бедност и безбрачие, дадени в минал живот, както и други видове енергийни конфигурации, които блокират нормалният поток на енергията. Когато успеем да се освободим от тези блокажи, това освобождава свободния поток на енергията, което от своя страна води след себе си като резултат до това да живеем живота си здрави, да имаме удовлетворяващи взаимоотношения, да имаме енергията да постигаме целите в живота си и да еволюираме в духовен план.
БМВП е метод, чрез който се активизират естествените механизми за изцеление на тялото и психиката. Целта е клиентът да излезе от стрес реакцията на борба или бягство, която го държи в режим на оцеляване, изцеждайки цялата му енергия и да премине към режим на растеж, възстановяване и регенерация. Състоянието на спокойствие и безопасност въвежда клиента в мощен процес на себеизцеление. Следват процедури по премоделиране на вътрешното пространство. Методът се прилага при: проблеми със съня, посттравматичен стрес, проблеми във взаимоотношенията, проблеми със себеоценката, болка от всякакво естество, синдром на дефицит на вниманието и хиперактивност, скръб от загуба, тревожност, напрежение, проблеми с гнева, ограничаващи вярвания, депресивни състояния, проблеми, свързани със себереализацията.
Провеждам индивидуално, семейно и консултиране на деца и тийнеджъри в кабинета си и онлайн след предварително записване. Тел.0887461412.
Обичам работата си и ще се радвам да извървим заедно пътя към вътрешната ви свобода и сигурност!

Кристалотерапия

До мен


Мобилното приложение "До Мен" е направено с цел да улесни максимално достъпът на потребителя до всички полезни, необходими и нужни за него услуги, като му осигури най-близка дестинация, придружена с навигация и контактна информация за търсената от потребителя услуга. Важното за нас е да създадем за потребителите на приложението удобство и комфорт при намирането, свързването и достигането на желаните от тях услуги.

Medical Organizer


Medical Organizer е софтуер, изграден специфично за всички клиенти на zdravenportal.com, за да оптимизира и улесни връзката между пациента и здравните специалисти.
Използвайки Medical оrganizer, имате възможността да структурирате графика си, да планирате и разпределяте безпроблемно ангажиментите си, да контролирате цялостния работен процес и да комуникирате изключително лесно с настоящите и бъдещи Ваши пациенти.

Вижте още...

Zdravenportal.com
най-функционалният и посещаван сайт за здравеопазване в България

Най-големият Здравен портал в България, предоставящ информация за всички новини, новости и иновации в сферата на здравеопазването, медицината и подържането на здрав дух и здраво тяло. Свързващ Ви с най-добрите доктори, лечебни заведения и ветеринарни клиники. Предоставящ Ви възможността за онлайн запазване на часове. Zdravenportal.com съчетава в себе си качество и дизайн, преплетени с максимално удобство и улеснено меню за потребители търсещи, бърза и удобна връзка за здравни услуги, съвети и специалистите и заведенията, които ги предлагат.