Проф. д-р Лидия Коева - Ендокринолог гр. Варна

8706
ИЗТЕКЪЛ АБОНАМЕНТ

Професор Д-р Лидия Kоева е специалист по ендокринология.
Практикува в МЦ Клиника Проф. Коеви в град Варна.
Рродена е в град Варна. Завършила е Медицинския Университет в София. От 1965 г. е последователно асистент, старши асистент, главен асистент и доцент в Медицинския Университет Варна. От 1990 г . е професор по ендокринология и болести на обмяната.
Научни степени:
- доктор по медицина от 1973 г.
- доктор на медицинските науки от 1989 г.
От 1985 г. до 2004 г. е ръководител на Клиниката по ендокринология на Медицинския Университет Варна, базирана в УМБАЛ “Света Марина”. В тази клиника тя е създала и организирала интензивно отделение за болни от захарен диабет, специализиран кабинет “Диабетно стъпало”, кабинет за обучение на болни от захарен диабет, кабинет за диагноза и лечение на болни от остеопороза. Била е заместник-ректор по научната дейност на Медицинския Университет Варна.
Понастящем е член на специализиран научен съвет към Висшата Атестационна Комисия за присъждане на научни степени и звания. Под нейно научно ръководство са защитени 5 дисертации на нейни сътрудници,от които двама по-късно са избрани за доценти по ендокринология.
Тя е основател и пръв председател на Варненската Диабетна Асоциация. Учредител е на Българската Диабетна Асоциация със седалище в София, на която понастощем е почетен председател.
Удостоена е с престижната награда на Българския Лекарски Съюз “Професор Константин Чилов” за приноси в науката и медицинската практика. Носител е на награда “Варна” от 2005 г за научен принос при лечение на диабетно стъпало. Наградена е със званието “Достойни Варненки” през 2009 г заедно с плакет от общината и почетна лента за нейния значим обществен принос за развитието на гражданското общество.
Специализирала е в Русия – Москва, Всесъюзния институт по ендокринология, Германия-Карлсбург, Института по диабет “Герхард Кач”, Дания – Копенхаген “Steno Hospital”, САЩ – Университета Вирджиния, Чарлсвил, както и в Минеаполис и Индианаполис, Франция – Париж болница “Salpetrier” по заболявания на щитовидната жлеза, Швейцария – Женева при проф.Jean Philip Assal, Италия – Капри и Великобритания – Уинчестър по обучение на болните от диабет. Участвала е в много национални и международни конгреси и симпозиуми и научни форуми. Докладчик от България на Световния конгрес по остеопороза в Бангкок,Тайланд през 2006 г.
Има над 200 научни труда публикувани в български и международни списания, монографии, ръководства и учебници. Член е на редакционния съвет на списание «Ендокринология». Член е на Европейската Асоциация за Изучаване на Диабета, Американската Диабетна Асоциация, Централно - Европейската Диабетна Асоциация, Българското Дружество по Ендокринология, Българската Диабетна Асоциация, Българската Асоциация за Лечение на Затлъстяването и Придружаващите Заболявания, Асоциацията за ранно откриване и лечение на социално значимите заболявания.

До мен


Мобилното приложение "До Мен" е направено с цел да улесни максимално достъпът на потребителя до всички полезни, необходими и нужни за него услуги, като му осигури най-близка дестинация, придружена с навигация и контактна информация за търсената от потребителя услуга. Важното за нас е да създадем за потребителите на приложението удобство и комфорт при намирането, свързването и достигането на желаните от тях услуги.

Medical Organizer


Medical Organizer е софтуер, изграден специфично за всички клиенти на zdravenportal.com, за да оптимизира и улесни връзката между пациента и здравните специалисти.
Използвайки Medical оrganizer, имате възможността да структурирате графика си, да планирате и разпределяте безпроблемно ангажиментите си, да контролирате цялостния работен процес и да комуникирате изключително лесно с настоящите и бъдещи Ваши пациенти.

Вижте още...

Zdravenportal.com
най-функционалният и посещаван сайт за здравеопазване в България

Най-големият Здравен портал в България, предоставящ информация за всички новини, новости и иновации в сферата на здравеопазването, медицината и подържането на здрав дух и здраво тяло. Свързващ Ви с най-добрите доктори, лечебни заведения и ветеринарни клиники. Предоставящ Ви възможността за онлайн запазване на часове. Zdravenportal.com съчетава в себе си качество и дизайн, преплетени с максимално удобство и улеснено меню за потребители търсещи, бърза и удобна връзка за здравни услуги, съвети и специалистите и заведенията, които ги предлагат.