Институт за Регресивна и Реинкарнационна терапия гр. София

10930
ИЗТЕКЪЛ АБОНАМЕНТ

Добре дошли на сайта на Института за Регресивна и Реинкарнационна Терапия.
Дейност на института:
Три годишни курсове на обучение за регресивни терапефти
Уъркшопове
Индивидуални сесии – в частния кабинет на Силвия Петкова
РЕГРЕСИВНА ТЕРАПИЯ
Трансперсонна и Трансформираща Регресия
Регресия е противоположното на прогресия и означава движение назад, в този случай назад във времето. При регресията се връщаме назад във времето – Тогава и Там, за да намерим първопричината, момента, в който започва един проблем, специфична мисъл и/или поведение, които Тук и Сега се манифистират.
Освобождаваща терапия
В регресивната терапия използваме техниката на ‚отново изживяване‘ за да освободим потиснати, ‚складирани‘ дълбоко в подсъзнанието мисли и емоции, които спечени от негативния заряд на изживяването са се превърнали в ‚абсолютно убеждение‘ за порядъка в живота. ‚Не мога‘, ‚Безсилен съм да се справя‘, ‚Моя е вината, че‘ , ‚Винаги аз трябва..‘, ‚Никога няма…‘, ‚До кога само аз..‘ са примери за горе казаното.
Развитие на Регресивната Терапия
Регресивната терапия е сравнително млада терапевтична форма и преживява големи промени през 70те и 80те години на миналия век, когато се откриват и документират днешните техники на работа. В днешно време вече говорим за трансперсонна регресия, което означава, че регресията освен‚ отново изживяване‘ на отминали преживявания обхваща много по-голям терен на работа.
Трансперсонна
Трансперсонния аспект на терапията (трансперсонен означава ‚извън пределите на съзнанието на личността‘) е приминала границите на сензацията. В последните години съвременния регресивен терапевт използва тази даденост впускайки се в невероятните дебри на подсъзнанието.
За регресивната терапия са важни опита от ‚изживяванията‘ а не личните убеждения на личността. Терапевта не е ангажиран в търсенето на предишни животи, а работи с картини и опити на изживяване, които подсъзнанието разкрива и които имат отношение към проблема/темата на сесията. Освен предишни животи можем да изживеем ситуации, които нямат връзка с настоящата ни личност и които преминават границата на настоящата личност: духовни изживявания, телепатични изживявания, мистични изживявания.
Така може в сесията да се окажем в изживяване, което няма физическо измерение или изживяване в духовния свят(регресия на душата). Чрез регресия можем да направим сесия за друг човек, примерно за малкото ни дете, или близък за нас човек, който не е в състояние сам да го направи (болест, временно намалено съзнание в резултат на използване на медикамент, алкохол, наркотици). По време на сесията се работи и енергетично. Възможно е да носите енергия в себе си, която не е ваша. Носите със себе си чувства, изявявате поведение, или сте приели убеждение/я на ваш близък (родители, роднини) без да го осъзнавате. Това може да доведе до психични и физически неразположения. Чрез регресия се освобождавате от този товар. Възможно е да сте загубили част от вашата енергия, която чрез регресивна сесия може да си върнете обратно.
Холистична
Прилагайки регресивната терапия терапевта работи едновременно многопластово: с физическото тяло, менталното, емоционалното, енергийното и духовното. Поради това ефекта от терапията е съществен: катарзис (освобождаване), интегрално приобщаване, фундаментална промяна.
Често хора, които не са получили резултати от други форми на терапия се освобождават напълно от своите психически неудобства и неразположения след няколко сесии регресивна терапия. Опит от удавяне в предишен живот може да е причината човек да страда от страх от вода в този живот. Анализирайки детството му никога няма да стигнете до тази ситуация и въпреки, че въпросният човек може да намира смисъл от указанията на специалиста по поведенческа терапия, той няма да усети, няма да има освобождаване от проблема, а ‚дресирано‘ ще се опитва да се убеждава, че страхът му е нереален. Проблемът може даже да се задълбочи.
В нашите методи на работа не използваме хипноза. Чрез индукцията, която използваме помагаме на клиента да се фокусира върху проблема докато от само себе си клиента влиза в транс.
ЗА КОГО СА ТЕЗИ КУРСОВЕ
- За всеки, който иска да опознае света на регресивната терапия.
- За този, който иска да има втора кариера.
- За този, който иска да работи самостоятелно, без началник над главата.
- За този, който иска да бъде терапевт.
Важно е да имате учебни навици и да можете да работите както в група, така и сам. Кандидати с висше образувание ще имат предимство, но интелигенти, етични, мотивирани кандидати са също така добре дошли.
Ако сте навършили 40 без ограничения за пределна възраст (и 65 годишен кандидат е добре дошъл) и отговаряте на горе посочените изисквания Ви каним най-учтиво.
За допълнителна информация и отговори на вашите въпроси търсете ни на мейл и телефон.
УЪРКШОП
Уъркшопа Итродукция в Регресивната Терапия както подсказва и самото заглавие е увод в регресивната терапия. Този уъркшоп е подходящ за всеки, който е любознателен и има желание да отвори вратите на един малко познат свят.
Запознаване с предишни животи е логичното продължение на Интродукция в регресията. Кандидати, които са запознати с темата могат директно да участват в този уъркшоп.
Уъркшопа Щастие – чрез мъдрост и смелост е уъркшоп предизвикал сензационни реакции от специалистите в регресивната терапия. В него се използва трудна и доста рядко срещана техника на работа, наречена квадрат на полюсите. В края на този уъркшоп знаете какво е Щастието и знаене кой е вашия път, по който ще го постигнете.
Важно е да имате представа от регресивна терапия, за да извлечете оптимална полза от него.
За уъркшоповете можете да се запишете чрез формуляра за контакт, да ни потърсите чрез мейла или по телефона.
ПРЕПОДАВАТЕЛИ
Силвия Петкова
screenhunter_40536-may-11-21-24
Основоположник на Института за Регресивна и Реинкарнационна Терапия в Бълграия. Завършва Социалната академия в Хертогенбош Холандия и 15 години работи в различни организации и учреждения в Холандия като психосоциален терапевт. През 2005 година се дипломира в Pro-Education в Амстердам в дисциплината Супервизия и Професионални форми на обучение и придружаване (coaching, интервизия, посредничество при конфликт, менторът, титур, правене на курсове и програми за обучение), което и дава възможност да преподава като гост – преподавател и супервизор в Социалната Академия на Хертогенбош. През 2010 година се дипломира в Tasso Institut в Ютрехт и отваря частен кабинет за Регресивна и Реинкарнационна Терапия.
Член на EARTh NL и EARTh Association for Regression Therapy.
Ханс тен Дам
screenhunter_40535-may-11-21-24
Основоположник на Таsso Institut, EARTh Association, EARTh Nederland основоположник на институтите по РРТ в Япония, Бразилия, Индия, Португал, Ирландия, разработва и описва методиките за работа с РРТ. Автор на много книги една от които е Реинкарнация: Видяна и Преживяна на английски публикувана под заглавието Exploring Reincarnation. Автор е на настолната книга за всеки РРТ професионалист – Катарзис и Интеграция, на английски публикувана под заглавието Deep Healing.
В многобройните интервюта и статии неуморимо дава обяснения и разяснения за характера на РРТ и резултатите от нея. Обучава голяма част от РРТ професионалистите в Холандия и останалата част от света. Негови бивши студенти основават и откриват школи за обучение, в които Ханс тен Дам е почетен преподавател (такъв е и случая за България). Провежда по целия свят семинари, уъркшопи и конференции. Спомага основаването и откриването на Бразилския съюз на РРТ терапевти. Член на борда на International Board of Regression Therapy (IBRT).
Marion Boon
screenhunter_40534-may-11-21-24
Преподавател в Института за РРТ в Холандия и Ирландия. След дипломирането си в Института за РРТ в Холандия се усъвършенства в програми на Питър Виринга, Триша Гаетано, Морис Нетертон, Роджър Вулгър, Майкъл Нютон ен Кен Вилбер.
Марион практикува интернационално и дава уъркшопи в Холандия, Ирландия, Испания и САЩ. Голям е приноса и за взаимовръзка и сътрудничество на РРТ професионалисти по света и в организацията на първия и втория световен конгрес на РРТ.

До мен


Мобилното приложение "До Мен" е направено с цел да улесни максимално достъпът на потребителя до всички полезни, необходими и нужни за него услуги, като му осигури най-близка дестинация, придружена с навигация и контактна информация за търсената от потребителя услуга. Важното за нас е да създадем за потребителите на приложението удобство и комфорт при намирането, свързването и достигането на желаните от тях услуги.

Medical Organizer


Medical Organizer е софтуер, изграден специфично за всички клиенти на zdravenportal.com, за да оптимизира и улесни връзката между пациента и здравните специалисти.
Използвайки Medical оrganizer, имате възможността да структурирате графика си, да планирате и разпределяте безпроблемно ангажиментите си, да контролирате цялостния работен процес и да комуникирате изключително лесно с настоящите и бъдещи Ваши пациенти.

Вижте още...

Zdravenportal.com
най-функционалният и посещаван сайт за здравеопазване в България

Най-големият Здравен портал в България, предоставящ информация за всички новини, новости и иновации в сферата на здравеопазването, медицината и подържането на здрав дух и здраво тяло. Свързващ Ви с най-добрите доктори, лечебни заведения и ветеринарни клиники. Предоставящ Ви възможността за онлайн запазване на часове. Zdravenportal.com съчетава в себе си качество и дизайн, преплетени с максимално удобство и улеснено меню за потребители търсещи, бърза и удобна връзка за здравни услуги, съвети и специалистите и заведенията, които ги предлагат.