Д-Р НИКОЛАЙ СТАЕВСКИ – Ортопед и травматолог гр. Смолян

6848
ИЗТЕКЪЛ АБОНАМЕНТ

Д-Р НИКОЛАЙ СТАЕВСКИ е Началник Травматологично отделение в МБАЛ „Д-Р БРАТАН ШУКЕРОВ” АД – СМОЛЯН.
Завършва медицина през 1992 г. във ВМА – Пловдив.
Между 1992 и 1994 г. работи в Спешен кабинет към ОРБ – Смолян.
От 1994 г. до края на 2009 г. е ординатор в Травматологично отделение на МБАЛ “Д-р Братан Шукеров” АД.
В периода 1998-2003 г. специализира “Ортопедия и травматология” в МБАЛСП “ПИРОГОВ”.
От 2002 г. е със специалност “Ортопедия и травматология”.
Има придобити сертификати по “Ендопротезиране на големи стави”, “Артроскопия на стави”, “Сонография на тазобедрени стави при деца”, “Здравен мениджмънт”.
Участвал е в редица международни и национални конгреси.
ДЕЙНОСТ
Консултативни травматологични и ортопедични прегледи. Високоспециализирани методи за лечение на изискващите болничен престой травматологични и ортопедични случаи. Консервативно и оперативно лечение на мекотъканни и костни увреди при травматологично-ортопедични заболявания на горни и долни крайници, гръбначен стълб, гръден кош и таз.
Кожни пластики при мекотъканни дефекти, получени в резултат на различни видове травматизъм (битов, производствен, транспортен). В отделението работят лекари със специалност по „Ортопедия и травматология” и придобити сертификати за следдипломна квалификация по „Ендопротезиране на тазобедрените стави”, „Артроскопски изследвания”, „Ехографски изследвания”. Двама са специализанти по държавна поръчка.
ПРИМЕР
Възрастна пациентка проходи след тежка операция, извършена за пръв път в смолянската болница. 60 годишната Захаринка Пашалийска вече ходи без патерици след като преди 5 месеца стана първата пациентка на многопрофилната болница в Смолян, върху която успешно е извършена операцията „остеотомия” заради тежко костно –ставно заболяване на краката.
Остеотомията е специфична пластична интервенция, която предварително изисква сложни математически изчисления, обяснява д-р Николай Стаевски, шеф на Травматологичното отделение. Той е извършил хирургическата корекция за изправяне на голямата кост на подбедрицата, която налагала да се изреже триъгълно парче от нея.
За да се прецени обаче каква част от костта да се отстрани, първо се изчислява центъра на тежестта, който ще поеме натоварването на тялото след намесата.
Жената била толкова зле, че краката й се застъпвали един с друг от изкривяването, а болките били ужасни. Захаринка обаче нямала пари нито за изкуствена става, нито за лечение в специализирана клиника и решила да легне под ножа на смолянския травматолог. Последвали месеци в гипс и рехабилитация, както и лечение в неврологично отделение.
След нейната успешна операция, екипът в отделението е направил още три подобни интервенции, допълни хирургът-травматолог д-р Стаевски.
КОНТАКТИ
Д-Р НИКОЛАЙ СТАЕВСКИ – Ортопед и травматолог – Смолян – mbal-smolyan.com
Адрес: гр. Смолян, гр. Смолян, бул. “България” № 2
Тел.: 0301 626 66, вътр. 225
Моб. тел.: 0887 399 373

До мен


Мобилното приложение "До Мен" е направено с цел да улесни максимално достъпът на потребителя до всички полезни, необходими и нужни за него услуги, като му осигури най-близка дестинация, придружена с навигация и контактна информация за търсената от потребителя услуга. Важното за нас е да създадем за потребителите на приложението удобство и комфорт при намирането, свързването и достигането на желаните от тях услуги.

Medical Organizer


Medical Organizer е софтуер, изграден специфично за всички клиенти на zdravenportal.com, за да оптимизира и улесни връзката между пациента и здравните специалисти.
Използвайки Medical оrganizer, имате възможността да структурирате графика си, да планирате и разпределяте безпроблемно ангажиментите си, да контролирате цялостния работен процес и да комуникирате изключително лесно с настоящите и бъдещи Ваши пациенти.

Вижте още...

Zdravenportal.com
най-функционалният и посещаван сайт за здравеопазване в България

Най-големият Здравен портал в България, предоставящ информация за всички новини, новости и иновации в сферата на здравеопазването, медицината и подържането на здрав дух и здраво тяло. Свързващ Ви с най-добрите доктори, лечебни заведения и ветеринарни клиники. Предоставящ Ви възможността за онлайн запазване на часове. Zdravenportal.com съчетава в себе си качество и дизайн, преплетени с максимално удобство и улеснено меню за потребители търсещи, бърза и удобна връзка за здравни услуги, съвети и специалистите и заведенията, които ги предлагат.