Д-р Мариела Хитова - Дерматолог гр. София

9618
ИЗТЕКЪЛ АБОНАМЕНТ

Д-р Мариела Хитова завършва медицина във ВМИ – Плевен.През Януари 1988 г. постъпва на работа в Окръжен кожно-венерологичен диспансер В.Търново като ординатор, а по-късно като завеждащ микологична лаборатория. Придобива специалност дерматология и венерология 1991 год.Януари 1993 год. постъпва на работа като ординатор в Първа градска болница – София.Ноември 1997 год. започва работа като завеждащ микологичен кабинет в Областен диспансер за кожно-венерически заболявания без стационар София – град.
От м.юли 2010 год. е управител на Център за кожно-венерически заболявания. Има две квалификации по здравен мениджмънт и специалност по управление на здравеопазването. Участва редовно в национални и международни научни прояви,има множество курсове по практична дерматология и естетична медицина у нас и в чужбина. Притежава патент. Консултант на Intellect Pharma за GUNA колаген и консултиращ дeрматолог на Vip Brother. През лятото на 2013 год. д-р Хитова   основава в съдружие  частна клиника ЕвроДерма  –  фокусирана върху високо специализирана и квалифицирана дейност в областта на дерматологията ,полово предаваните болести и естетичната дерматология.

Член на Българския Лекарски Съюз(БЛС), Българското Дерматологично Дружество(БДД), УС на Дружеството по микология, Дружеството по козметична дерматология, Европейската Академия по Дерматология и Венерология, (EADV), Международната Академия по козметична дерматология (IACD), Meждународната Асоциация на лекарите практикуващи anti-aging медицина(IAPAM), Американската Асоциация по ППБ(ASTDA), Европейското дружество по козметична и естетична  дерматология(ESCAD), Свeтовната Асоциация по anti-aging медицина (WOSAAM),  Европейското дружество за нокътни заболявания(ENS).

Д-р Мариела Хитова предлага широка гама услуги в областта на дерматологията, венерологията и естетичната дерматология.

ДЕРМАТОЛОГИЯ



  • Оперативен СО² лазер –  за безкръвно премахване на кондиломи, доброкачествени тумори на кожата, брадавици, мазоли, ксантелазми, себорейни веруки и др.
  • Лечение с течен азот
  • Електрокоагулации
  • Дигитална дерматоскопия
  • Кожни и лигавични биопсии
  • Оперативно отстраняване на потенциално опасни бенки
  • микологично изследване на нативен препарат с черен хлоразол
  • микологична посявкa на селективна среда
  • изследване със светлина на Wood
Диагностика и лечение на:
  • доброкачествени и злокачествени кожни образувания-невуси, бенки, фиброми, брадавици, хемангиоми, капиляри, соларни кератози, възрастови образувания, мазоли;
  • акне,розацея, алопеция, афтоза, витилиго, себорея, косопад, псориазис;
  • дерматомикози,онихомикози(гъбични заболявания на кожа,нокти,косми и лигавици)
  • съдови дерматози – хронична венозна недостатъчност, стазис дерматит, венозни улкуси;
  • алергични състояния на кожата и лигавиците – екзема, дерматит, уртикария, строфулус;
  • кожни инфекции: бактериални-еризипел, импетиго, стафилококови инфекции; вирусни-херпес симплекс, херпес зостер, варицела, заразни молуски, кондиломи, плоски брадавици, обикновени брадавици (кокоши трън).

ВЕНЕРОЛОГИЯ


  • консултация за предпазване от болести предавани по полов път (БППП)
  • преценка на риска от полово предавани болести и консултация за необходимите изследвания при случайни сексуални контакти.
Цялостен венерологичен преглед:
  • диагностика на уретрално течение при мъжете
  • диагноза и лечение на влагалищни инфекции при жените и оценка на влагалищна чистота
  • микробиологично и микроскопско изследване  на сперма, уретрален секрет,урина,влагалищен секрет (бяло течение)
  • серологично изследване за СПИН ,сифилис,хепатит Б,хламидии
  • директна диагностика на хламидии,микоплазма,уреаплазма,гарднерела
  • диагностика и лечение на ранички по половите органи на мъжа и жената
  • уточняване типа HPV –инфекция чрез ДНК анализ и оценка на риска
  • диагноза и лечение на различни полово предавани инфекции (генитален херпес, трипер, трихомони и др.)
  • премахване на брадавици(кондиломи),фиброми ,вирусни молуски и други образувания по половите органи чрез CO2 лазер, електрокоагулация, кюретаж, подофилин, киселини и др.
  • изследване за гъбички на селективен агар с оцветяване на колониите

ЕСТЕТИЧНА ДЕРМАТОЛОГИЯ
Химически пилинг – за акне, хиперпигментации, белези, освежаване. Mанипулация, при която върху кожата се нанася химическо вещество, което унищожава и излющва повърхностните кожни слоеве. Пилингът може да бъде дълбок, среднодълбок или повърхностен. Най-често се използват алфахидрокси киселини и трихлороцетна киселина.
Мезотерапия – за лифтинг на лице, шия,деколте и ръце; за хидратация на кожата; при фотостарееща кожа;косопад и алопеция; торбички под очите и изсветляване на тъмните кръгове.
При мезолифта чрез многократни убождания в кожата се инжектират различни вещества – витамини, антиоксиданти или чиста хиалуронова киселина. Методът е подходящ при всички .
Резултатът е уплътняване, подобряване на еластичността и тургора на кожата, изглаждане на фините бръчки. Кожата на лицето започва да изглежда по-млада и по-свежа.,очите се освежават и заблестяват..
Прицелулита мезотерапията има за цел да редуцира или елиминира целулита, да премахне ограничени мастни натрупвания, да повиши еластичността и вискозитета на кожата чрез подобряване на кръвообращението и лимфния дренаж.
Най-често се третират бедрата, ханша, корема, мишниците и брадичката.
Колагенова мезотерапия-изграждане и поддържане структурната решетка на кожата,която оформя идеалната подложка за стегнат и здрав вид.По различни техники се вкарват подкожно наномолекули колаген,които допълват и доструктурират изтъняващата с възрастта.колагенова мрежа .Подходяща е за всички области на тялото,не предизвиква алергични реакции,няма сезонно и възрастово ограничение.
Филъри – попълване на бръчки, уголемяване на устни, оформяне на скули и контура на лицето с неалергични и нетоксични пълнители – с временен ефект около 1 год.
Ботокс – блокиране на определена група мимическите мускули и изглаждане на бръчките;хиперхидроза(свръхизпотяване) под мишници,длани и ходила;изглаждане структурата на шията.
ELOS лазерна система
Това е най-съвременната лазерна комбинирана технология . Извършват се процедури за лечение на розацея, разширени съдове по краката и лицето(съдови звезди). Това е нова техника за лечение на активно акне,както и третиране на белезите от него.Обезкосмяването с ELOS технологията е перфектно. Радиочестотният лифтинг е най-добрия безкръвен метод за стягане и повдигане контура на лицето.
Д-р Хитова е сертифицирана за работа с регистрираните продукти в България и има опит в областта на козметичната дерматология повече от 10 години.
Всички терапии могат да се комбинират и да се прилагат в различна последователност,което и  се препоръчва за по-добри и по-трайни  резултати.





До мен


Мобилното приложение "До Мен" е направено с цел да улесни максимално достъпът на потребителя до всички полезни, необходими и нужни за него услуги, като му осигури най-близка дестинация, придружена с навигация и контактна информация за търсената от потребителя услуга. Важното за нас е да създадем за потребителите на приложението удобство и комфорт при намирането, свързването и достигането на желаните от тях услуги.

Medical Organizer


Medical Organizer е софтуер, изграден специфично за всички клиенти на zdravenportal.com, за да оптимизира и улесни връзката между пациента и здравните специалисти.
Използвайки Medical оrganizer, имате възможността да структурирате графика си, да планирате и разпределяте безпроблемно ангажиментите си, да контролирате цялостния работен процес и да комуникирате изключително лесно с настоящите и бъдещи Ваши пациенти.

Вижте още...

Zdravenportal.com
най-функционалният и посещаван сайт за здравеопазване в България

Най-големият Здравен портал в България, предоставящ информация за всички новини, новости и иновации в сферата на здравеопазването, медицината и подържането на здрав дух и здраво тяло. Свързващ Ви с най-добрите доктори, лечебни заведения и ветеринарни клиники. Предоставящ Ви възможността за онлайн запазване на часове. Zdravenportal.com съчетава в себе си качество и дизайн, преплетени с максимално удобство и улеснено меню за потребители търсещи, бърза и удобна връзка за здравни услуги, съвети и специалистите и заведенията, които ги предлагат.