Д-р Йорданка Пискова – детски невролог гр. Пловдив

20137
ИЗТЕКЪЛ АБОНАМЕНТ

Д-р Йорданка Пискова – развитийна и поведенческа детска неврология.
Кабинет по детска психо-неврология, диагностика и рехабилитация на нарушенията в детското развитие и манталното здраве
Д-р Пискова практикува детска неврология в Пловдив от 1979 г. (до 1996 г. във ІІ-ра детска клиника, от 1998 г. – в частния си кабинет, а от 2007-2014 г. – в УМБАЛ, Клиника по педиатрия, Отделение за ранна интердисциплинарна диагностика и рехабилитация на детското развитие и промоция на менталното здраве).
През 1987 г. специализира в Института по педиатрия на АМН – Москва (проф. Б.В. Лебедев).
От 1996 до 1998 г. и през 2002 г. – специализации по диагностика и рехабилитация на нарушенията в детското развитие и на менталното здраве в Института по социална педиатрия към Лудвиг-Максимилиан-Университет и Киндерцентрум – Мюнхен (проф. Хелбрюге, проф. Войта, проф. Папоушек). Притежава и АМИ Монтесори-диплома 3-6.
От 2001 до 2005 г. – създава и ръководи Отделение за ранна интердисциплинарна диагностика и рахабилитация на детското развитие и промоция на менталното здраве към Отделението за новородени и недоносени в МБАЛ „Пловдив”.
Като референт на фондация „Т. Хелбрюге” (Мюнхен) провежда курсове за обучение на специалисти по Войта диагностика в МУ на Красноярск, Санкт Петербург, Ниш и Тбилиси и курс СДК в МУ-Пловдив по Мюнхенската интердисциплинарна концепция за диагностика и рехабилитация на детското развитие.
Д-р Пискова е съавтор в две монографии, издадени в Германия: „Propedeutics of the Early Motor Disorders in the First Six Months of Life” (2006) и „Entwicklungskinesiologie nach dem Vojta-Prinzip” (2012).
Д-р Пискова поддържа членство в ISEI, ICDL и WAIMH.

ДЕЙНОСТ

 


  • Проследяване на развитието при недоносени и рискови новородени
  • Ранна диагностика на церебрални двигателни нарушения (ДЦП)
  • Забавено моторно развитие в кърмаческа възраст
  • Забавено речево развитие в ранна детска дъзраст
  • Емоционално-поведенчески дисрегулации в кърмаческа и ранна детска възраст (диссомния, дисфория, ексцесивен плач)
  • Нарушения в социалната комуникация, атипично комуникативно развитие и нарушения от аутистичния спектър в ранна детска възраст
  • Консултиране на родители за подкрепа на оптималното двигателно, предречево, речево и емоционолно-социално развитие на децата им в кърмаческа и ранна детска възраст
  • Диагностика на интеракциите родител-дете
  • Емоционално-поведенчески нарушения в предучилищна възраст
  • Хиперактивност и дефицит на вниманието в предучилищна и начална училищна възраст
  • Дислексия, дискалкулия и дисграфия
  • Т.н. детски неврози (тикове, заекване, енуреза, енкопреза, страхови състояния, сомнамбулизъм, нощни страхове и пр.)
  • Синдром на Даун, Уйлямс-Бойрен и др.
  • Монтесори-терапия
Записване на час: в делничен ден, 9-11 и 20-21 ч., на моб. тел. 0888 099 437
Няма договор с НЗОК.

До мен


Мобилното приложение "До Мен" е направено с цел да улесни максимално достъпът на потребителя до всички полезни, необходими и нужни за него услуги, като му осигури най-близка дестинация, придружена с навигация и контактна информация за търсената от потребителя услуга. Важното за нас е да създадем за потребителите на приложението удобство и комфорт при намирането, свързването и достигането на желаните от тях услуги.

Medical Organizer


Medical Organizer е софтуер, изграден специфично за всички клиенти на zdravenportal.com, за да оптимизира и улесни връзката между пациента и здравните специалисти.
Използвайки Medical оrganizer, имате възможността да структурирате графика си, да планирате и разпределяте безпроблемно ангажиментите си, да контролирате цялостния работен процес и да комуникирате изключително лесно с настоящите и бъдещи Ваши пациенти.

Вижте още...

Zdravenportal.com
най-функционалният и посещаван сайт за здравеопазване в България

Най-големият Здравен портал в България, предоставящ информация за всички новини, новости и иновации в сферата на здравеопазването, медицината и подържането на здрав дух и здраво тяло. Свързващ Ви с най-добрите доктори, лечебни заведения и ветеринарни клиники. Предоставящ Ви възможността за онлайн запазване на часове. Zdravenportal.com съчетава в себе си качество и дизайн, преплетени с максимално удобство и улеснено меню за потребители търсещи, бърза и удобна връзка за здравни услуги, съвети и специалистите и заведенията, които ги предлагат.