Д-р Златина Георгиева – личен лекар гр. Добрич

15652
ИЗТЕКЪЛ АБОНАМЕНТ

Доктор Златина Георгиева е личен и семеен лекар, практикуващ в град Добрич. Освен с обща медицина, тя се занимава и с хомеопатия, за което има завършен курс.
Като личен лекар с дългогодишна практика, Доктор Златина Георгиева извършва необходимите медицински услуги за своите пациенти. Това включва задължителните профилактични прегледи, имунизации, диагностика и лечение на заболявания, издаване на медицински документи и направления.
Кабинетът на Доктор Златина Георгиева работи по следния график:
Понеделник 08:30 – 13:30
Вторник 13:30 – 18:30
Сряда 08:30 – 13:30
Четвъртък 13:30 – 18:30
Петък 08:30 – 13:30
Всяка Сряда от 13:30 до 15:30 – Детска консултация
ДЕЙНОСТИ
Като личен и семеен лекар, Доктор Златина Георгиева извършва следните медицински дейности:
профилактични прегледи;
детски консултации;
лечение на заболявания;
поставяне на ваксини и имунизации;
домашни посещения.
ПРОФИЛАКТИЧНИ ПРЕГЛЕДИ
Доктор Златина Георгиева извършва профилактични прегледи на своите пациенти, в кабинета си в град Добрич.
Профилактичният преглед е веднъж годишно и е задължителен. Обикновено той включва:
анамнеза и пълен обективен статус;
назначаване на лабораторни изследвания на кръв и урина (при необходимост);
формиране на рискови групи – на база проверка на теглото, резултатите от проведените изследвания и общ преглед.
При мъжете над 50 години се провежда и PSA тест за рак на простата, а при жените над 50 години – преглед на мамограф за рак на гърдата.
Изследването на холестерол, триглицериди, кръвна захар и ЕКГ, мамография и PSA не се провежда повторно по време на профилактичния преглед, ако е направено по друг повод в рамките на календарната година.
ДЕТСКИ КОНСУЛТАЦИИ
Доктор Златина Георгиева провежда детски консултации на своите малки пациенти, в кабинета си в град Добрич. Основна цел на прегледа е да се проследява растежа и развитието на детето на определени етапи, с цел навременно установяване, на някои отклонения от нормата. Такива са вродените малформации, обменните, неврологичните и ортопедичните заболявания.
По време на детската консултация, Доктор Георгиева прави и плановите имунизации на децата. Всяко от тях преминава най-малко 12 консултации през първата година, а след това 4 консултации годишно. Децата до 6 години са посещават минимум два профилактични прегледа годишно, а онези от 6 до 18 години – един преглед около рожденната дата, със съответните имунизации по календара.
ИМУНИЗАЦИИ И ВАКСИНИ
Имунизациите повишават устойчивостта на организма спрямо инфекции и създават защита срещу заболявания, които имат неблагоприятни последствия върху растежа и развитието.
Доктор Златина Георгиева извършва всички имунизации, съобразно Българския имунизационен календар. Той включва 12 заразни заболявания, установени с наредба – туберкулоза, дифтерия, тетанус, коклюш, полиомиелит, морбили, епидемичен паротит, рубеола, вирусен хепатит тип „Б”, бяс, кримска хеморагична треска и коремен тиф. Имунизирането става чрез въвеждане на ваксини в организма.
Ваксините са продукти, съдържащи причинителите на съответното заболяване или техни антигени, но те са така обработени, че не могат да предизвикат заболяване, а само изработване на антитела срещу причинителите. Така при последващ контакт със болестотворните микроорганизми, организмът е в пълна готовност да ги атакува веднага и да се предпази от заболяване.

До мен


Мобилното приложение "До Мен" е направено с цел да улесни максимално достъпът на потребителя до всички полезни, необходими и нужни за него услуги, като му осигури най-близка дестинация, придружена с навигация и контактна информация за търсената от потребителя услуга. Важното за нас е да създадем за потребителите на приложението удобство и комфорт при намирането, свързването и достигането на желаните от тях услуги.

Medical Organizer


Medical Organizer е софтуер, изграден специфично за всички клиенти на zdravenportal.com, за да оптимизира и улесни връзката между пациента и здравните специалисти.
Използвайки Medical оrganizer, имате възможността да структурирате графика си, да планирате и разпределяте безпроблемно ангажиментите си, да контролирате цялостния работен процес и да комуникирате изключително лесно с настоящите и бъдещи Ваши пациенти.

Вижте още...

Zdravenportal.com
най-функционалният и посещаван сайт за здравеопазване в България

Най-големият Здравен портал в България, предоставящ информация за всички новини, новости и иновации в сферата на здравеопазването, медицината и подържането на здрав дух и здраво тяло. Свързващ Ви с най-добрите доктори, лечебни заведения и ветеринарни клиники. Предоставящ Ви възможността за онлайн запазване на часове. Zdravenportal.com съчетава в себе си качество и дизайн, преплетени с максимално удобство и улеснено меню за потребители търсещи, бърза и удобна връзка за здравни услуги, съвети и специалистите и заведенията, които ги предлагат.