Проф. д-р Веселин Петров - Съдов хирург гр. Варна

30186
ИЗТЕКЪЛ АБОНАМЕНТ

Проф. д-р Веселин Петров д.м. притежава богат опит и умения в областта на съдовата хирургия и ангиология. Специализирал е в елитни и престижни европейски клиники по сърдечно-съдова хирургия – Германия, Италия, Швейцария, Испания.

Дълги години е преподавал, обучавал и ръководил клиника по съдова хирургия и ангиология към УНКБ - София. От 01.10.2012 е избран за началник клиника по съдова хирургия към МБАЛ Света Марина – гр. Варна и Медицински Университет Варна. Приоритет и акцент в оперативната му дейност са:

  • Диагностика и оперативно лечение на аневризмална болест – ААА, периферни и лъжливи аневризми – изключително трудна и криеща рискове съдова патология.
  • Хронична артериална недостатъчност (ХАНК на горни и долни крайници).
  • Стенози и тромбози на сънните артерии.
  • Заболявания на вените – разширени вени, флебит, дълбока венозна тромбоза.
  • Заболявания на лимфните съдове.

Оперативна активност - съдова хирургия


Хирургията на сънните артерии /каротидна хирургия/ е една от най-престижните оперативни интервенции в съдовата хирургия.Тя изисква задълбочено познаване на анатомията физиологията и патологията на кръвоснабдяването на централната нервна система. Това е най-отговорната приоритетна част от съдовата хирургия,защото от кръвооросяването на мозъка зависят живота , интелекта и трудоспособността на пациента. Именно в тази важна и отговорна съдово-хирургична област доц. Петров работи още от началото на деведесетте години на миналия век.
ААА, пациенти с ХАНК и разширени вени - подходящите пациенти се изследват, диагностицират, като първо се определя стадия на заболяването , усложненията от придружаващите заболявания, а след това се преценява риска и възможностите за успех от евентуалните оперативни интервенции. Пациенти с ХАНК се подлежат на различни видове операции – аортобифеморален байпас, илио-феморален байпас, феморо-поплитеален байпас и др. Болните с разширените вени също се оперират в по-голямата си част, както по конвенционалния хирургичен метод – стрипинг, така и с новите миниинвазивни методики – радиофреквентна или лазерна аблация и други.

До мен


Мобилното приложение "До Мен" е направено с цел да улесни максимално достъпът на потребителя до всички полезни, необходими и нужни за него услуги, като му осигури най-близка дестинация, придружена с навигация и контактна информация за търсената от потребителя услуга. Важното за нас е да създадем за потребителите на приложението удобство и комфорт при намирането, свързването и достигането на желаните от тях услуги.

Medical Organizer


Medical Organizer е софтуер, изграден специфично за всички клиенти на zdravenportal.com, за да оптимизира и улесни връзката между пациента и здравните специалисти.
Използвайки Medical оrganizer, имате възможността да структурирате графика си, да планирате и разпределяте безпроблемно ангажиментите си, да контролирате цялостния работен процес и да комуникирате изключително лесно с настоящите и бъдещи Ваши пациенти.

Вижте още...

Zdravenportal.com
най-функционалният и посещаван сайт за здравеопазване в България

Най-големият Здравен портал в България, предоставящ информация за всички новини, новости и иновации в сферата на здравеопазването, медицината и подържането на здрав дух и здраво тяло. Свързващ Ви с най-добрите доктори, лечебни заведения и ветеринарни клиники. Предоставящ Ви възможността за онлайн запазване на часове. Zdravenportal.com съчетава в себе си качество и дизайн, преплетени с максимално удобство и улеснено меню за потребители търсещи, бърза и удобна връзка за здравни услуги, съвети и специалистите и заведенията, които ги предлагат.