Проф. д-р Петър Панчев – Урология и Онкология гр. София

pic2

Проф. д-р Петър Панчев д.м.н. не случайно е един от изтъкнатите български лекари. Той има висока квалификация, богат опит и множество интереси в сферата на урологията и онкоурологията.

Той е завършил Медицина, като специалността му е Урология и Онкология.
В момента работи като уролог и хирург в УМБАЛ Александровска като:

  • Ръководител на Катедра по урология
  • Началник на Отделението по онкоурология

Проф. д-р Петър Панчев д.м.н. има мнножество публикации в специализирани медицински издания.

Участва в конференции, симпозиуми и други събития, свързани с дейността на Българско Урологично Дружество.

Непрекъснато повишава своите квалификации, тъй като е отдаден на лекарското призвание и това е най-ефективния начин да е полезен както на своите пациенти, така и на медичината и, в частност, на урологията.

Консултации и Прегледи:

pic3

Урология и Онкология – Проф. д-р Петър Панчев д.м.н.

Проф. д-р Петър Панчев д.м.н. предлага на своите пациенти, болни хора от цяла България, следните манипулации и процедури в областта на урологията и онкологията:

Консултации:

Консултациите, свързани с урологията и онкологията, имат за цел да помогнат на пациентите на лекаря да се запознаят с симптоматиката на заболяването си, начините за лечение, евентуалните усложнения и т.н.
По този начин хората имат спокойствието и увереността да вземат информирани решения за своето здраве.

Прегледи:

Прегледите, извършвани в хирургичния кабинет на Проф. д-р Петър Панчев, се извършват с апаратура, чиито показания са максимално точни.
Това е от изключителна важност за прецизно диагностициране и назначаване на навременно лечение.

Ехографии:

Ехографиите са един от съвременните методи за ранно откриване на урологични заболявания като камъни в бъбреците.
Колкото по-рано бъде открита болестта, толкова по-малки са шансовете да се получат усложнения при развитието й, които да попречат на лечението.

Цистоскопии:

Цистоскопиите са начините да се изследва вътрешната повърхност на пикочния мехур. Това ендоскопско изследване се извършва чрез уред, наречен цистоскоп и помага при откриването на проблеми като тумори и други ракови образувания и предракови състояния.
Също така, цистоскопията е методиката за диагностициране на конкременти в бъбреците, примеси от кръв или гной в урината, чужди тела и други.

Ендоурология:

Ендоурологията е онзи дял от медицината, в който влизат ендоскопските операции (или, както също са известни – безкръвни операции) в областта на урологията.

Лапароскопската хирургия прави възстановяването на пациентите по-лесно, а в сферата на урологията се използва за лечение на рак на простатата, бъбрека, пикочния мехур, и др.

Разбиване на конкременти в бъбреците:

Проф. д-р Петър Панчев д.м.н. извършва разбиване на всякакви разновидности конкременти в бъбреците – калциева литиаза, уратна литиаза, магнезиево-амониев фосфат (струвити), цистинови конкременти.

При избора на вида лечение на т. нар. камъни, той се съобразява както с размера и вида им, така и с цялостното състояние на пациента.

Хирургични интервенции:

Специалистът по онко-урология извършва всички хирургични интервенции в областта, в зависимост от конкретната специфика на случаите, с които се сблъсква в практиката си.

Целия курс на лечение (от диагностицирането до възстановяването) се извършва много внимателно, за да бъдат избегнати усложненията, свързани с болестта.

Отворени урологични операции:
Проф. д-р Петър Панчев е сред лекарите в България, притежаващи квалификацията да извършват отворени урологични операции.

Неговото образование и опит му позволяват да извършва всякакви хирургични процедури от този вид – от най-рутинните, до по-сложните високотехнологични видове.
pic6

КОНТАКТИ

Проф. д-р Петър Панчев – Урология и Онкология гр. София
Адрес: гр. София, ул. Св. Георги Софийски 1; УМБАЛ Александровска
Тел.: 02 923 07 55;0888 554 908
Е-mail: aneliapenkova@gmail.com

Facebook