Д-р Чанко Чанков – Ортопед гр. София

ИЗТЕКЪЛ АБОНАМЕНТ

Д-р Чанко Чанков  завършва медицина в Медицински Университет София през 1989. Той е специалист по ортопедия и травматология, тесен специалист в лигаментарната , менискалната и хрущялната хирургия на малките и големите стави на човешкото тяло. Лекува деформитети около колянната , глезенната и раменната става, ходило, пресни и лошо зарастнали счупвания на дългите тръбести кости. Многократно е участвал в международни и национални конгреси в областта на ортопедията и травматологията.
Професионалната му подготовка по хирургия, травматология и ортопедия преминава под ръководството на Проф. д-р Димитър Шойлев (България), Проф. д-р Пиер Паоло Мариани (Италия), Проф. д-р Дейвид Сегал (С.А.Щ., Израел), Проф. д-р Чарлз Милграм (С.А.Щ., Израел), Проф. д-р Джон Харт (Австралия), Проф. д-р Роланд Якоб (Швейцария).
Специализирал е ортопедия и травматология в Университетска Клиника по спортна травматология “Дианабад“- София, България под ръководството на Проф. Димитър Шойлев (1989- 1996).

През 1996г. печели стипендия на Европейската Асоциация по Спортна Травматология, Колянна Хирургия и Артроскопия ESSKA , специализира колянна и артроскопска хирургия на големите стави в Университетската Болница “La Sapienza”- Рим (Италия) под ръководството на Проф. Пиер Паоло Мариани. До неговото завръщане в България т.н. артроскопско асистирано въстановяване на предната кръстосана връзка е било непознато сред Българските ортопеди и травматолози, прилагали са се други неминимално инвазивни методи при лечение на нестабилната колянна става. Заедно с Доц. д-р Антони Георгиев са първите в страната, които разучават и започват да прилагат новата техника.

През 1997 печели стипендия на “Международна Медицинска Асоциация България“ и заминава да специализира ортопедия и травматология в Университетската Болница “Хадаса“ в Йерусалим (Израел), под ръководството на Проф. д-р Дейвид Сегал – обща ортопедия и ортопедична травматология, Проф. д-р Чарлз Милграм – раменна хирургия (1997-1998).

През 1998 по покана на Австралийската Ортопедична Асоциация – работи в Кралската Болница в Дарвин (Австралия) – ортопедична травматология и артроскопска хирургия на големите стави (1998-1999). От 1999г. до 2000г. работи в Клиниката по Ортопедия и Травматология към Университетската Болница в Мелбърн (Австралия) под ръководството на Проф. д-р Джон Харт-артроскопска хирургия и ендопротезиране на големите стави.

През 2006г. специализира лечение на деформитети около колянната става, хрущяална и менискална хирургия в Кантонална Болница Фрибург (Швейцария) под ръководството на Проф. Роланд Петер Якоб. От 2000 до 2008 работи в Университетска Болница по Спешна Медицина “Н.И. Пирогов“- София (България) в Kлиника по Ортопедична Травматология с ръководител Проф. д-р Емил Таков. От началото на 2008 работи като лекар на свободна практика в частни болници в България и чужбина.

СПЕЦИАЛИЗАЦИИ И ПРИЗНАТИ СПЕЦИАЛНОСТИ

 
2008-2010 – Главен лектор на Европейския Онлайн Орто Проект
Описание: Разработен в рамките на проект “Леонардо да Винчи” на Европейския съюз за обучение и разпространение на съвременните аспекти на минимално-инвазивната хирургия в публичния сектор на здравеопазването, в отговор на европейската стратегия за здраве. – “Възстановяване на хрущяла в коляното и глезена”
2006- специализация в Кантонална болница – гр. Фрайбург, Швейцария, при проф. Роналд Якоб – Хирургия на коляното /корегиращи остеотомии, хрущялни трансплантации и хондропластика/
януари – декември 1999 г. – Стипендия за специализация по Ортопедична травма – Болница “Алфред“ – Мелбърн, Австралия, при проф. Джон Харт
януари – декември 1998 г. – Стипендия за специализация по “Артроскопия и ставно протезиране “ – Медицински център “Флиндерс “, – Аделаида, Австралия, при проф. Кришнан
1997 – 1998 г – Специализации по “Обща ортопедия” и “Хирургия на рамо“ – Иерусалим, Израел, при проф. Давид Сегал и проф. Чарлз Мейлграм
1994 г. – Курс по “Остеосинтеза “ – Медицински университет – Варна, България
март – юни 1994 г. – Курс по “Артроскопии на големи стави“ – Клиника по ортопедия към Медицински университет “La Sapienza“ – Рим, Италия, при проф. П.П. Мариани
1994 – 1996 г. – Курс “ Артроскопия “ – AESCULAP – Медицинска академия – София, България
декември 1994 г. – Специалност “Ортопедия и травматология” във ВМА – София, България

ЧЛЕНСТВА

 • Член на Българско дружество по спортна медицина – BSSM
 • Член на Българска асоциация по ортопедия и травматология – B.O.T.A.
 • Член на Европейско дружество по хирургия на коляното и артроскопия – ESSKA
 • Член на Международна медицинска асоциация – IMA
 • Член на Европейска асоциация по ортопедия и спортна медицина – EFOST

ЛЕЧЕНИЕ

 • травми на опорно-двигателния апарат (счупване, изкълчване, навяхване и др.),
 • вродени малформации на крайниците,
 • аномалии на развитието,
 • възпалителни, дегенеративни състояния /артрозна болест/,
 • оперативно лечение на костни деформитети (вродени и придобити след лошо зараснали фрактури) чрез 3D компютърно моделиране
 • тумори и др

Работно време на д-р Чанков :

вторник - 15:00 - 18:30 ч.- ВИТА База 2 - ул. Филип Кутев №10 - 02 45 22 000
четвъртък - от 15:00 до 18:00 ч.- ВИТА База 1 - ул. Драговица №89 - 02 960 49 50

Болница Вита - София ул. Филип Кутев 10

До мен


Мобилното приложение "До Мен" е направено с цел да улесни максимално достъпът на потребителя до всички полезни, необходими и нужни за него услуги, като му осигури най-близка дестинация, придружена с навигация и контактна информация за търсената от потребителя услуга. Важното за нас е да създадем за потребителите на приложението удобство и комфорт при намирането, свързването и достигането на желаните от тях услуги.

Medical Organizer


Medical Organizer е софтуер, изграден специфично за всички клиенти на zdravenportal.com, за да оптимизира и улесни връзката между пациента и здравните специалисти.
Използвайки Medical оrganizer, имате възможността да структурирате графика си, да планирате и разпределяте безпроблемно ангажиментите си, да контролирате цялостния работен процес и да комуникирате изключително лесно с настоящите и бъдещи Ваши пациенти.

Вижте още...

Zdravenportal.com
най-функционалният и посещаван сайт за здравеопазване в България

Най-големият Здравен портал в България, предоставящ информация за всички новини, новости и иновации в сферата на здравеопазването, медицината и подържането на здрав дух и здраво тяло. Свързващ Ви с най-добрите доктори, лечебни заведения и ветеринарни клиники. Предоставящ Ви възможността за онлайн запазване на часове. Zdravenportal.com съчетава в себе си качество и дизайн, преплетени с максимално удобство и улеснено меню за потребители търсещи, бърза и удобна връзка за здравни услуги, съвети и специалистите и заведенията, които ги предлагат.