Д-р Станчо Станчев – Специалист по дентална медицина гр. Варна

СИДЕНТ

Зъбни импланти за незабавно натоварване

Преглед и консултация – 30лв.

Зъбен имплант – 600лв.

Корона върху имплант – 300лв.

В Дентален център СИ-Дент се поставят импланти за незабавно натоварване на швейцарската имплантна система IHDEDENTAL. Виж тук Имплантите, които използваме, са предназначени за възстановяване на цели челюсти и за участъци с най-малко три импланта. Не поставяме импланти за заместване на единични зъби. При нас основно се извършва лечение, при което се възстановяват цели челюсти изцяло върху зъбни импланти. Една челюст може да бъде възстановена с 6, 8 или 10 импланта и мост от 12 или 14 зъба. Според броя на имплантите и зъбите цената за една челюст може да бъде от 7200лв. до 10200лв. Срокът на цялото лечение е с продължителност до една седмица. Мостовите конструкции, които поставяме върху имплантите, се изработват по системата Visio.lign. Това е универсална система за безметално протезиране на немската фирма Bredent. Виж тук По тази система се изработват комбинирани конструкции от BioHPP и естетични композитни материали. BioHPP е полимер, подсилен с керамика, което подобрява механичните му качества. Този материал се използва като основа при изработването на комбинирани конструкции с композитни материали. Механичните качества и износоустойчивостта на конструкциите са най-близки до тези на естествените зъби. Мостовете, изработени по системата Visio.lign превъзхождат традиционните металокерамични и циркониеви конструкции.

Зъбните импланти заместват липсващите зъби, като се поставят в костта на тяхното място. Най-често използваните и успешни импланти днес са винтовите титанови импланти. В дентален център СИ-Дент се прилага швейцарската имплантна система IHDEDENTAL. Имплантите от тази система са изработени от високоустойчива на фрактуриране, биосъвместима титанова сплав. Покрити са с иновативна за денталната имплантология защита, която ги прави изключително устойчиви срещу бактериални инфекции. При имплантите за незабавно натоварване поставянето на зъбния имплант може да се извършва както на местата на отдавна извадени зъби, така и непосредствено след тяхното изваждане. При тези импланти протезната конструкция се поставя веднага след като бъде изработена, без да е необходимо да се изчаква няколко месеца за остеоинтеграция. Методът на поставянето им е по-малко травматичен, тъй като се извършва през венеца, без да се прави разрез. Имплантите за незабавно натоварване са подходящи при пациенти с пародонтални заболявания, при пушачи и при пациенти с намален обем на костта и с напълно обеззъбени челюсти.

Имплантите не са базални

 

 

 

 

 

 

 

Етапи на лечението

1. Преглед и консултация
Прегледът и консултацията се извършват след предварително записан час по телефона – 0885 663 314. За прегледа и консултацията са необходими предварително направени от пациента панорамна снимка и компютърна томография на плака. 
Панорамната снимка и компютърната томография се правят на адрес:
гр. Варна, ул. „Андрей Сахаров“ 27, кабинет 105, тел.: 0887 836 806

гр. София, ул. „Странджа“ 52, тел.: 0889 267 567

2. Поставяне на имплантите
В зависимост от броя на имплантите, те могат да бъдат поставени в едно или две посещения. Поставянето се извършва с местна упойка през венеца, без да се правят разрези. Ако има налични зъби за изваждане, те се изваждат и на техните места веднага се поставят импланти. Следва изпиляване на имплантите и вземане на отпечатък за протезната конструкция.
3. Поставяне на протезната конструкция
След като бъде изработена, протезната конструкция се изпробва, ако е необходимо се правят корекции и се залепва върху имплантите.

КОНТАКТИ

Д-р Станчо Станчев – Специалист по дентална медицина гр. Варна
Адрес: гр. Варна, бул. Владислав Варненчик 112
Адрес: гр. София, жк. Банишора, ул. Карлово 7
Тел.: 0887 717 233
Е-mail:
Web site: http://zubni-implanti.com/

Facebook