Д-р Ивайло Генев – Стоматолог гр. Габрово

31abdb981a6a0e7fd6d3e4e4ff99924e

Д-р Ивайло Генев е специалист по денталка медицина и предлага денощна спешна стоматологична помощ. Работи с високо качествени материали на водещите фирми. Кабинетът му е оборудван със съвременна дентална апаратура.

Д-р Генев има сключен договор с РЗОК. Лекува деца и бременни жени. Използва услугите само на лицензирана и отлично оборудвана зъботехническа лаборатория, с възможност за решаване и на по-сложни клинични случаи.

 

Завършил : 1998г стоматологичен факултет Пловдив
Езикови компетенции : Английски език
Участие: арбитражна комисия, комисия по професионална етика при РК на БЗС гр. Габрово

Работа с деца:
Профилактични прегледи и мотивация; профилактично запечатване на фисури със силанти; лечение на кариес, пулпити и периодонтити на временни и постоянни зъби, обтурации на детски зъби с Twinky Star (шарени обтурации с няколко чудесни цвята) съвремененен фотополимеризиращ ренгеноконтрастен компомер, отделящ флуорни йони, заздравяващ зъбните структури. При необходимост от ортодонтско лечение, провеждаме своевременна консултация със специалист-ортодонт.
Работа с бременни жени:
Профилактични прегледи; безболезнено лечение, колаборация с личния акушер-гинеколог.
Естетична стоматология:
Изработване на обтурации със съвременна апаратура и висококачествени и високоестетични и фотополимери от водещи марки и производители /Kerr, Densply/; изработка на металокерамични корони и мостове с повишена естетика; изработка на скелетирани моделноляти протези; изработка на класически протетични конструкции /корони, мостове и протези/.
Ендодонтия и оперативно зъболечение:
Работа под анестезия; използване на машинни Ni-Ti инструменти от ново поколение; използване на дигитални методи, при определяне дължината на кореновия канал /апекслокация/; запълване с биологично поносими хипоалергични материали (гутаперча и епокси сийлър); рентгенов контрол на работата.
Хирургия:
Екстракция на зъби; затруднени екстракции и вадене на мъдреци и силно разрушени зъби; инцизии на абсцеси; ежедневна парадонтална хирургия.
Парадонтология:
Профилактика и лечение на парадонталните заболявания; почистване на зъбен камък с ултразвуков апарат; шиниране на зъби с увреден пародонт; извършване на PET тест /ДНК анализ/, изпращан за изследване в Германия за качествено и количествено откриване на бактериалните причинители на пародонтита с изготвяне на препоръка за адекватно и индивидуално антибиотично лечение, прилагане на физиотерапевтични процедури /йонофореза, лазер/.
Работа с SIX LASER TSC, комбиниран червен( R) и инфрачервен(IR) лазер с над 40 стоматологични протокола
Нискоенергийната лазерна терапия  (LLLT) е нетермична, подобрява бързината и качеството на тъканното възстановяване на лигавица, мускули, сухожилия, лигамент, кости и нерви. Подпомага преодоляването на възпаления и често дава мигновено облекчаване на болката.
Включена като част от обичайния лечебен протокол е мощна превенция на усложненита в денталната практика.Фотодинамичната терапия (PDT) е един нов и перспективен метод на лечение.
Съвместното използване на различни лазерни източници (RED и IR лазери) с различни параметри, позволява да се постигне по-добър терапевтичен ефект.
RED лазер въздейства върху дилатацията на съдовете и засилва кръвната циркулация. Тези промени съдействат за отстраняване на венозния застой, намаляване на пермеабилитета на съдовите стени и като следствие-потискане на ексудацията и намаляване на отока в тъканите.
Лазерното облъчване има изразен обезболяващ ефект, дължащ се на способността на лъчението да потиска акционните потенциали на нервното възбуждане и трансмисията на болковите импулси. Лазерното лъчение стимулира регенеративния процес чрез диференциация на клетките и възстановяването на тяхната фукционална активност.
IR лазер ускорява в дълбочина биологичните процеси, отстранява съдовия спазъм, ускорява кръвната циркулация, подобрява тъкания метаболизъм и окислителните процеси. С избора на различни честоти на повторение на импулсите се постигат и различните ефекти на лазерното въздействие – аналгетичен, регенериращ или противовъзпалителен.Области на приложение на лазертерапията:- аналгезия (терапия за комфорт) обезболява и намаля страха преди дентална интервенция
– при възпалителни и деструктивни проблеми стимулира регенерацията на тъканите, заздравява пародонта, стабилизира зъбите, дезинфекция на пародонтални джобове
– приложена успоредно с адекватно ендодонтско лечение редуцира болката, намаля периапикалния едем, стимулира периапикалното възстановяване
– подтискане на свръхчувствителност след лечение на кариес или изпиляване на витални зъби за коронка
– след хирургична интервенция намаля болка ускорява заздравяването, намаля
оздравителен период, предотвратява усложненията, бърза остеоинтеграция на имплантати, зарастване на фрактури
– ускорено зарастване и обезболяване на лигавична и мекотъканна патология, мощен противовъзпалителен ефект, бърза регенерация на увредени тъкани, разнасяне на хематоми , намаля болката и отока при лимфаденити, абцеси и флегмони
– мощен обезболяващ и регенеративен ефект при невралгия , неврити, травми
– лечение на сухота в устата
– премахване чувството за гадене и повишено слюноотделяне при интервенции

КОНТАКТИ

Д-р Ивайло Генев – Стоматолог гр. Габрово
Адрес: гр. Габрово, ул. Екзарх Йосиф 3
Тел.: 0896 866 086
Е-mail:

Facebook