ДЕНОНОЩНА ДЕНТАЛНА КЛИНИКА МЛАДОСТ гр. София

logo-mladost

Денонощна дентална клиника Младост съществува от 2005 година, като осигурява първокачествена денонощна стоматологична помощ и е оборудвана с най-съвременна медицинска апаратура.

В клиниката работи голям екип от дългогодишни и доказали се специалисти в различни области на стоматологията, като 24 часа в денонощието на Ваше разположение е стоматолог с опит в спешната дентална помощ.

Грижата за пациентите, потърсили спешна помощ при нас се продължава и в последствие, като се пренасочва за допълнително лечение към най-подходящия специалист за всеки конкретен случай.

Клиниката разполага с голяма и удобна чакалня, два кабинета, стерилизационна с автоклав и сервизни помещения.

Част от техниката включва високотехнологични апарати за различни видове рентгенови снимки – като например рентгеновия апарат за секторни зъбни снимки ORALIX AC дигитална система за моментална диагностика в помощ на стоматолога при работа с пациента и рентгенов апарат за секторни и панорамни снимки, ултразвук, физиотерапия, електроодонтодиагностика, лазерна терапия, полиране на зъби с апарат за микроабразия, имплантологична апаратура и др.

 

УСЛУГИ

Лекуване и пломбиране на развалени зъби – Клиниката използва широка гама материали, подбрани според конкретния клиничен случай – фотополимери, химиополимери, лети вставки, сребърна амалгама. В случаите, когато се налага (или по желание) се използват различни видове упойки, съобразени със здравословното състояние на всеки отделен пациент.

Лекуване на коренови канали – След внимателно почистване на болния канал, се извършва запълване основно с материали на водещи световни марки, доказали своите качества през годините. По показания каналите се запълват с напълно индиферентната към организма гутаперка. Предимствата на този метод се използват при алергични пациенти. При необходимост се извършва допълнителна дезинфекционна и противовъзпалителна терапия с йонофреза и лазер.

Безболезнено лечение (анестезия) – Използваме различни видове безвредни упойки, съобразени с възраст, здравословно състояние, алергологичен и психологичен статус на пациента.

Дентална хирургия и поставяне на импланти –

  • Екстрахиране – Изваждане на нелечими зъби, дълбоко фрактурирани и ретинирани (непробили) мъдреци.
  • Поставяне на вътречелюстни винтови импланти – С което се избягва употребата на подвижни ортопедични конструкции (протези). При поставянето на имплантите се вземат всички необходими мерки за недопускане на усложнения, съобразявайки се с възраст, здравословно състояние и алергологичен статус на пациента.
  • Оперативно отстраняване на вътречелюстни кисти – След отстраняване на кистата още в същия ден пациента се връща към нормалния си ежедневен режим.
  • Детска стоматология
  • Ортопедично лечение – Възстановяване на липсващите (извадените) зъби с подвижни (класически и меки пластмаси) и неподвижни метало-керамични конструкции, като клиниката разполага със зъботехническа лаборатория, където се осъществява контакт и консултиране със зъботехника на всеки един етап, при изработването на конструкцията.При необходимост се изработват сложни протезни конструкции, включващи ставно, шарнирно и задържане със лети куки.
  • Пародонтология – Лечение на заболявания на венците. Ултразвуково отстраняване на зъбния камък, причиняващ възпаляването на венците и на налепите с апарат за микрополиране AIRFLOW. Атравматично (безболезнено) стягане на венците с лазерен апарат. При необходимост се прави дълбоко почистване на венците (закрит и открит кюретаж).
  • Дентална козметика – Избелване на зъбите само с един сеанс. При пациенти, при които се налага се извършва предварително почистване с ултразвук MECTRON и полиране с AIRFLOW.

КОНТАКТИ

ДЕНОНОЩНА ДЕНТАЛНА КЛИНИКА МЛАДОСТ гр. София
Адрес: гр. София, бул. Св. Преображение 20
Тел.: 02 974 33 99; 0888 01 61 01
Е-mail:
Web site: http://www.mladostdent.com