БиоВита

header

БиоВита Клетъчна Грижа предлага иновативен подход в постигане на оптимално здраве и предотвратяване развитието на болести.

Базирайки се на последни научни изследвания в експертно създадените формули се използват натурални съставки, голяма част от които са патентовани с клинични изпитвания и одобрени здравни претенции от Европейския  Орган по безопасност на храните(EFSA).

Технология  COMBICAPS®   

 

Иновации в методите на профилактика и лечение на различни заболявания и постигане на по-добро качество на живот изискват създаване и прилагане на иновативни технологии в тази област.

COMBICAPS® е патентована технология, която  дава възможност за съчетаването на практически несъвместими в една форма( таблети, капсули, разтвори) природни, органични  субстанции чрез различни технологични методи. Използва се капсула, която представлява сложна двуфазна система,съставена от две части – тяло и покривна част.

Използваните нутриенти се разделят в двете фази според тяхната разтворимост и съвместимост. Така  всяка една от съставките включена в тази сложна система  проявява максимален ефект като действа синергично с останалите компоненти без да протичат нежелани взаимодействия. Това гарантира висока терапевтична ефективност и максимални ползи за здравето на човек без странични реакции.

Крайният продукт се характеризира с:

– висока стабилност- херметически затворена капсула, защитена от окислителни процеси

– по-добра бионаличност в сравнение с други фармацевтични форми(таблети,капсули)

– контролирано освобождаване на съставките, при което са избегнати пикове в концентрацията  или бързото им елиминиране.

– постига се прицелна (таргетна) терапия- активните субстанции  достигат до мястото на взаимодействие с белтъчни молекули и осъществяват  ефекта си без да бъдат разрушени от други системи в организма (напр.нарушено РН в стомаха може да промени действието на една молекула)

Технологията COMBICAPS® се използва от водещи фармацевтични заводи Favea(Чехия), GoerlihPharma( Германия) за производство както на хранителни добавки, така и за лекарствени продукти.

 

Продуктите от клетъчна серия БиоВита са произведени по технология COMBICAPS® – „Пелети в Масло”.

Изборът на този метод се базира на философията на създаване на продуктите, а именно действие към всяка клетка от нашия организъм за постигане и подържане на оптимално здраве, без странични ефекти.

Механизмът на действие е това, което отличава продуктите, а именно двуфазна система с двоен последователен ефект.  Една част от използваните натурални и органични съставки са включени в маслената фаза, а друга част от тях в пелети. Активните вещества във външната капсула се освобождават първи и проявяват бърз ефект, последван от действието на ценните субстанции, вложени в пелети, които се освобождават  по- постепенно и удължават ефекта на продукта. Този метод позволява елиминиране или намаляване до минимум страничен ефект, заради последователното освобождаване на съставките. По- добрата резорбция се постига с използване на маслена база, която е носител на активните вещества, като ги  доставя в максимална концентрация.

Следвайки философията за чист природен продукт с включени органични субстанции вместо желатин е използвана целулозна капсула (HPMC-хипромелоза), сертифицирана с Halal и Kosher сертификати, задоволявайки изискванията за прилагане на продуктите от вегетарианци и хората ограничили употребата на животински продукти.

Предимства на серия натурални продукти Биовита Клетъчна Грижа:

  • Иновативна технология COMBICAPS®- „Пелети в Масло”
  • Удължен ефект с постоянно действие на съставките
  • Експертно създадени формули произведени по всички правила за добра производствена практика. (GMP)
  • Натурални, органични съставки
  • Клинични изследвания за действието на част от нутриентите

БиоВита Клетъчна Серия продукти са:

  • Без консерванти
  • Без глутен
  • Без лактоза
  • Без захар
  • Без ГМО

  

тел.0888 960746 Маг.Фарм. Десислава Ангелова

тел.0896 898312 Д-р.Силвана Попова

тел.0878 346881 Логистика и дистрибуция

КОНТАКТИ

БиоВита
Адрес: гр. София, бул. Ал. Стамболийски 89
Тел.: 0878 346881, 0888 960746, 0896 898312
Е-mail: office@biovita-supplements.eu
Web site: http://biovita-supplements.eu/
find us on facebook